Test och recension utav Crescent City barnvagn

 
 
Idag när solen sken och vädret var vackert tyckte jag att det kändes som ett perfekt tillfälle att äntligen få testköra och inviga våran nya vagn, en grön "Crescent City" som jag skrev om i ett tidigare inlägg (läs mer om det här). Jag hade förstås ganska höga förväntningar på vagnen, och det är alltid lite spännande att få använda saker för första gången - oavsett vad det är för något!
 
Men anledningen till att man kan ha höga förväntningar på en vagn är ju helt enkelt för att den är så användbar (oftast ett dagligt moment ju, för många småbarnsföräldrar) och för att den också skall underlätta för både förälder och barn.
 
Strax efter att jag hämtat barnen på dagis så gav vi oss ut på en runda. Lillebror H (som blir två år om en månad) brukar alltid vara väldigt trött efter dagis, vilket ju är helt förståeligt. Tänkte då köra två flugor i en smäll och ta ut ungarna en stund och leka, för att sedan låta H somna i vagnen (...förhoppningsvis) ute i friska luften. Vad är det egentligen med kombinationen vagn + barn som får de små att sova så bra efter en promenad i vagnen? Hihi.
 
Nu är det ju så att H är på gränsen "för stor" för att åka vagn, men det är ju fortfarande väldigt smidigt för oss båda då man t ex har en bit att gå och de små benen inte orkar med alltför länge. När våran 3:a kommer (bara några månader kvar nu, enligt beräknad födsel) så är ju tanken istället att vi kommer att ha en "Bumprider" (läs mer om den här) fasthakad på vagnen som H kan använda när orken inte räcker till. Vi har redan kollat på en grön matchande modell från "Bumprider" men jag tror leveranstiden skulle ske i maj någongång.
 
Nu tänkte jag med bilder och text berätta lite mer om vad jag tycker om vagnen, och några utav dessa funktioner. Kommer förstås mer uppdatering då vi fått tillfälle att t ex fälla ihop vagnen, när vi behöver ta med den i bilen någongång ut på äventyr. Jag har ju som sagt också en liggdel (för bebisens första tid) som jag förstås kommer att provköra och recensera när det väl är dags.
 
 
  
Till vänster: Ute på promenad, över en ranglig och bucklig asfalterad stig. Gick utmärkt utan för mycket hoppande och studsande. Tyckte vagnen klarade detta lite bättre än vad jag förväntade mig. Detta är ju trots allt en City-vagn och ingen "jag-älskar-att-vara-ute-i-skogen-vagn". Storebror I visar vägen dit han tycker vi ska gå. Till höger: Ett stort plus tycker jag är att fotdelen är "rörlig" och det går alltså att anpassa vinkeln på denna. Jättebra att få till rätt stöd beroende på i vilken ställning barnet sitter i. Det finns trots allt tre sittpositioner (varav en är i helt viloläge), och det är som sagt bra att man kan anpassa fotdelen efter sina egna önskemål.
 
H var väldigt trött efter dagis och verkade tycka att det var skönt att stödja sig på "bågen" på vagnen. Detta tycker jag är en bra funktion! Våran gamla vagn hade ingen sån här båge vilket gjorde att barnen (om de inte var fastspända i vagnen med selen) ibland försökte rymma i ett enda hopp. Det brukade jag inte uppskatta direkt, haha. Men det jag OCKSÅ tycker är riktigt bra är att bågen är väldigt lätt att ta av! Man kan som sagt ta av den på några sekunder och det passar ju bra om barnet t ex är lite större och inte behöver stödet från denna.
 
  
Till vänster: Vagnen har en massa underbara finesser men ett litet, litet minus jag kan komma på är att jag tycker att handtaget kanske är lite för brett för mina händer. Det kan dock visserligen bero på att jag faktiskt har väldigt (!) små händer, mindre än genomsnittet. Men trots detta tycker jag man får ett bra grepp av vagnen. Knappen i mitten utav handtaget trycker man in om man vill justera längden på själva handtaget. Jag tycker det är smidigt att man bara behöver hålla in den knappen för att behöva änra. Till höger: Fina och fräscha vagnen! Är faktiskt riktigt förtjust i färgen (gillar den bara mer, och mer, och mer...) och kan bara tänka mig hur fint den kommer smälta in när allt är grönt på sommaren...! Min favoritfärg! Längst framme på hjulen justerar man enkelt med ett "knäpp" om man vill att hjulen skall vara låsta, eller svängbara. Ett plus är att man inte behöver ställa om hjulen så att de står rakt fram (eller hur man nu ska förklara) för att kunna låsa dem. Det behövde jag göra på min gamla vagn och det var inte alltid hjulen ville in i "haspen" som skulle låsa dem. På denna vagnen så ställer hjulen som sagt om sig själva och man behöver bara fortsätta köra en halv meter så har de låst sig själva. Big like! Inget krångel med att böja sig ner och tjaffsa med hjul som inte vill...
 
Storebror I verkar tycka det är roligt med vagnen! (Faktum är att han har provsuttit den hemma en gång t om, haha).
 
Något jag också tycker är himla smidigt och genomtänkt är "luckan" ovanpå vagnen, med transparent plast (faktum är att det faktiskt finns TVÅ luckor, varav den ena är i nät - en vädringslucka antar jag?) som man kan tjuvkika på sitt barn. Har han/hon somnat, eller är h*n fortfarande vaken...? En del vagnar har ju inte denna "tjuvkikarluckan" och då måste man ju lite diskret stanna/gå om vagnen och kika på sitt barn - vilket ju tyvärr ofta distraherar barnet om det inte redan har somnat! Såna problem man kan ha. Men jag älskar verkligen de där luckorna. Haha! De fyller verkligen sina funktioner. En annan fin sak är också att sufletten har UV-skydd 50+!
 
  
Till vänster: Ja, som sagt det dröjde inte lång tid innan "lilla" H somnade gott i vagnen och då är det bara att ändra till viloläge i vagnen (detta gör man lätt genom att trycka på två knappar på sidorna samtidigt). Till höger:  Fortsättning följer förstås i framtiden också! Finns en hel del kvar att testa, och säkert en massa nytt att upptäcka! Jag uppdaterar med jämna mellanrum så att ni läsare skall få en ordentlig genomgång av denna i övrigt fina vagn.
 
 


Summa summarum så måste jag säga att detta verkligen är en ordentligt genomtänkt och smidig vagn med en massa superpraktiska funktioner. Mitt allra största krav var att den skall vara lätt att köra, och också lätt att svänga med bara en hand! Jag kan intyga att den håller verkligen måttet till båda dem ändamålen. Vagnen bara flyger fram i sin lätthet och man behöver inte anstränga sig för att svänga - det är nästan så vagnen svänger sig lite utav sig självt...! I dagsläget kan jag bara komma på en nackdel, eller möjligtvis två rätt små saker, och det är som sagt det lite "breda" handtaget som gör att jag (som gillar att hålla i handtaget med hela händerna) inte riktigt får ett 100 % skönt grepp. Det jag också la märke till är att fotbromsen känns ganska hård, men det kan å andra sidan bero på att vagnen är så pass ny, och när man använt den mer och mer så kanske den "mjuknar" upp lite. I övrigt är detta verkligen en underbar vagn som jag kan rekommendera varmt. Utav mig får den fyra utav fem stjärnor i betyg.
 
★★★★☆ 
 
Crescent City finns i olika färger, bl a svart, vit, grå, marinblå, grön (som min) eller orange/röd.
Dinar

Tack för recension! Vi letar själva barnvagn till första barnet. Har faktiskt kollat på den med..
Har du tips på en bra åkpåse? Eller är det över flödigt med det?

Dinar


2013-03-27 x 20:25:13
Ewa D

Fin vagn!
Modig med en så färgsprakande vagn. Tumme upp!


2013-03-28 x 01:54:54
Elin

Ovanlig grön färg. Säger som andra supermodig att du vågat med annan färg. Alla väljer ju svart det är ju trist! :-)
Du måste uppdatera sen med babyn :-)))


2013-03-28 x 07:38:08
Hanna

Fint! Pris?


2013-03-28 x 09:30:52
Tuva

Fräsch färg, men jag har svårt för såna svängbara hjul där fram. Vill ha dom gamla hederliga vagnarna även fast denna var jättesnygg förstås !

Kram Tuva


2013-03-28 x 10:19:38
Denise Lager

Va söt din son är! ;D


2013-03-28 x 10:35:36
Emelie

Tack för tipset! Gick in och läste lite mer om den i Crescents blogg och den hade fått Bäst i test helt nyligen i något stort test i Tyskland också.

Se här: http://crescentbarnvagnar.se/ligg-och-kombivagnar/ligg-och-kombivagnar/city/

Jag antar att ditt test ihop med det andra testet är gott nog!

Vet du hur lång leveranstid det är? Ska ha i mitten av Juni.

Kram E

michaela

Vad är maxvikten på crescent barvagnen city? Förstår inte det där chassi?


2013-08-17 x 17:25:35

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?