Vitsprayad taklampa

 
 
Jag köpte en kromfärgad kristallkrona för ett tag sedan <läs mer om det här> till ett utav sovrummen här hemma. Kristallkronan var fin i sin originalfärg men eftersom rummet är väldigt vitt i övrigt så tyckte jag att lampan stack ut alldeles för mycket. Den var lite väl mörk, nästan svart. Det blev helt enkelt för stor kontrast! 
 
Problemet löste jag genom att köpa två burkar med matt, vit sprayfärg och sedan sprayade jag om den. Arbetet tog cirka 20-30 minuter ( jag sprayade lampan flera gånge - i olika omgångar - blev ju tvungen att låta den torka emellan varven några minuter för att färgen inte skulle börja rinna...) innan jag tillslut sprayade den med det sista topplacket; som är ett genomskinligt skyddande lager för att färgen inte skall nötas bort. Även fast den risken inte är särskilt stor, så är det ju ändå bra att vara förberedd och göra jobbet ordentligt direkt från första början.
 
Det som tog mest tid med att göra om lampan var att koppla bort alla kristallerna på lampan. Bara det - att ta av och sedan ta på dem igen - tog säkert en timme! I dagsläget har jag inte hunnit - eller snarare orkat - att koppla in lampan men det skall jag försöka göra de närmaste veckorna.
 
 
Gabbi

fin lampa! var har du köpt den?


2013-07-25 x 14:45:59

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?