Lantligt vitt kök

 
Min syster, som bor på landet, har ett utav de mysigaste köken jag vet! I helheten är köket vitt, samt stort och rymligt. Man får plats många att sitta där och äta - och det är ju liksom det som är lite meningen med ett kombinerat kök/matsal. Oftast är ju köket hemmets hjärta där alla samlas.
 
 
Jag personligen gillar att köket är en mix utav gammalt och nytt (både second hand, och toppmoderna detaljer) och det är också ett bevis på att allt inte måste vara "nyköpt" för att vara snyggt. Ibland kan man också ta saken i egna händer och göra om - eller göra egna - möbler. Min syster har t ex målat en skänk (tidigare i mörkbrunt trä) lite slarvigt vitt och den passar verkligen in där. Vägghyllorna som ni kan se på bilden ovan har min syster också gjort själv. Jag har för mig att hon berättade att hon hämtat hyllplanen - i själva verket gamla brädor - från en brädgård i närheten och sedan målat dem.
 
Jag själv köper också en del saker från loppis/second hand och man kan verkligen göra fynd, om man vill och letar!
  
 Tänkte visa några bilder från januari (...eller om det kanske var i februari?) då vi var och hälsade på en snabb visit över dagen. Köket är min favoritplats hemma hos min syster och svåger så det är alltså köksbilder jag bjuder på idag. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!
 
  
  
Till vänster: Om jag minns rätt är köksklockan ett loppisfynd, och lampan (i uppsättning om två stycken) kommer från IKEA. Den finns dock inte kvar i deras sortiment längre - något som jag själv fick erfara en gång när jag själv och helt förgäves jagade efter just en sådan lampa.. Till höger: En ljuslykta på den slarvigt vitmålade skänken i köket.
 
  
Till vänster: Kökets skafferi. Här inne hittade jag min storasysters receptsamling som jag fastnade vid en liten stund... ;-) Till höger: Min syster berättade att hon fyndade denna golvlanternan till nedsatt pris i en lokal inredningsbutik. Nu minns jag inte exakt hur mycket rabatt hon fick, men den var tydligen ett riktigt kap! Tapeten är från Boråstapeters kollektion "Falsterbo". Den gillar jag jättemycket.
 
   
Till vänster: Ett olivträd i köket, förstås! Ett lantligt kök är inget riktigt kök utan ett olivträd. ;-) Till höger: Köksluckor (och fläkt, tror jag) från IKEA.
 
Fin mix i köket med lantliga och moderna detaljer.
 
Runt det här köksbordet samlades vi i familjen och åt en tårta till Walters ära, min systers då nyfödda bebis. Det tycks alltid finnas färska blommor och buketter framme i detta kök, det känns levande. :-)
Sana

Vad fiiint... Det blir så mkt mer originellt när man blandar lite och skapar ngt själv typ möbler detaljer och sånt. Första bilden med hyllorna där var riktigt fint! Och billigt blir det ju med saker från brädgårdar! Vad mkt man kan hitta på egentligen :)
Älskar din blogg!

Kram//Sana


2013-06-20 x 00:04:35
Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

Såååå fint!


2013-06-20 x 20:15:20 Hemsida: http://malinlindstroms.blogg.se/
Anonym

Vad fint :)


2013-07-25 x 14:45:15

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?