Konstgjord orkidé

 
Jag måste få visa er mina nya orkidé - men inte vilken orkidée som helst utan en som verkligen håller sig lika vacker jämnt, året runt. Orkidéen är 60 cm hög och helt förtjusande ståtlig. Den är något helt otroligt detaljerad, och naturtrogen. Som ni förstår rör det sig inte om en riktig orkidé, utan en konstgjord variant. Den är faktiskt så fin att jag aldrig tidigare sett någon konstväxt så extremt välgjord. Den är nästan omöjlig att skilja från en "vanlig", levande orkidé och jag hade aldrig trott att den var fejk om jag inte visste om det redan.
 
Orkidéer är en utav mina favoritväxter, men de är ju tyvärr fruktansvärt tråkiga när de inte blommar. Bara gröna blad och en trist stjälk! Jag brukar faktiskt gömma undan mina orkidékrukor bakom gardinen i fönstret när de inte blommar, hehe. Det kanske säger det mesta.
 
Dock fick jag tips om (via artflowers.se, där också denna fina orkidé finns att köpa) att man med hjälp utav snittblommor (utformade som en orkidéstängel) skall användas till att sticka ned i orkidékrukan medans den inte blommar... smart! Lustigt att jag tidigare inte vetat om att det är DET de skall användas till...? Det gör ju att ens orkidéer hålls vackra året runt. Mer än så - och lite orkidéenäring, förstås - behövs inte.

Kika mer på jättefina snittorkidéer här.
 
  
Till vänster: En riktig fin orkidé i glasskål. Själva "växten" är fastgjuten i glaset och står därför stadigt. Till höger: Orkidén har en stor stängel och en lite mindre. Den är precis 63 cm hög med skålen. Stänglarna (och blommorna) kan man forma lite som man vill, men jag tyckte den var helt perfekt så som den levererades och ville inte ändra den.
 
Fanny T

Den ser verkligen äkta ut och välgjord. Vad kostar en likadan? finns det lite mindre modell?


2013-02-18 x 17:44:03
Åsa

Gillar! ;)


2013-02-19 x 09:21:04
Denise Lager

Åh gud vad fin!! Ser precis riktig ut :)


2013-03-08 x 10:45:28

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?