DIY: Bordsdekoration med sand och ljus

 
För ungefär ett år sedan fick jag en liten hemmagjord bordsdekoration i present utav en bekant när vi flyttade in i vår nya lägenhet. Denne hade använt en glasskål (precis samma stuk som på bilden nedan) och dekorerat med småstenar, plastblommor och lite fina värmeljus. Det var väldigt enkelt och vackert, och jag var verkligen förtjust i presenten! Det var också då jag som jag fick för mig att faktiskt ta tag i detta med att göra liknande dekorationer själv, och ibland använda för att ge bort som "Gå-bort-present" när man är bjuden till någon på middag, o sv. Det kan ju på så sätt bli en väldigt personlig present och man kan anpassa dekorationen till den man skall ge den till, o sv. Somliga älskar ju romantiska detaljer, en del vill ha döskallar och andra vill ha det lite mer naturligt - det är bara att köra på färger och detaljer och göra så som man själv vill!
 
Under senaste året har jag dock lyckats samla på mig detaljer på utförsäljningar och rea som kan vara "bra att ha" - typ billiga ljus/ljushållare och dekorationer till detta. Nu kan jag bara ta fram lite från min pyssel-samling och fixa iordning en present lite snabbt om man skulle behöva. Och sedan slå in allt i cellofanpapper (med ett fint band runtom), så blir det ännu finare. Smidigt!
 
  
Till vänster: Jag har lagt märke till att det kan vara ganska dyrt med just dekorationssand/stenar i affärer som säljer just sådana här saker. Men det jag har använt är faktiskt något så billigt som... fågelsand! Jag tror att ungefär två kilo (något sånt) kostade 15-18 kronor i mataffären. Väldigt värt! Den innehåller båda snäckskal och "grus" som ger en fin och naturlig struktur. De kaktusformade ljusen (9 stycken) kostade 6 kronor, och dessa hittade jag på rea hos City Gross, vid deras årliga utförsäljning av sådant som inte blivit sålt. Till höger: Dekorationshjärta i keramik som kostade 5 kronor.
 
Mysigt om kvällen! Värmeljushållarna i betong kostade 5:- /st, dessa också från City Gross.
Diana

Smart tänkt med fågelsand! Håller med om att deko-sand är rätt dyrt annars!


2013-02-24 x 22:00:56
Anne

Fin-fint!


2013-03-04 x 20:46:59
Bodil

Vill ser mer sånt här, typ deko hemma och även tips på vad man kan ge bort i present.


2013-03-06 x 10:53:02
Elina

Vad fint!


2013-03-08 x 11:05:35
Anonym

Fint =)


2013-03-11 x 12:27:14

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?