Husqvarna Viking: Opal 670
2013-12-04 / 22:43:00
» DIY /
4 kommentarer
Härmed tänkte jag visa mitt senaste tillskott hemmavid, nämligen en alldeles fantastisk symaskin (för mitt syintresse). När jag säger att symaskinen är alldeles fantastisk, då får ni läsa de små orden med lite extra betoning. För ja, den är verkligen fantastisk!
Opal 670 är en prisbelönad symaskin från Husqvarna Viking med pekskärm och touch-funktion. Denna variant finns även också i en något mindre avancerad/utrustad modell vid benämning Opal 650. Den modellen jag har är dock Opal 670 som ni kan se på bilderna här nedanför.
Några utav maskinens funktioner:
200 sömmar (många utav dessa är dekorativa sömmar)
Sömnadsguide
Tydlig pekskärm med touch-funktion
6 mm stygnlängd
7 mm stygnbredd
4 alfabet
8 minnen
Stop/FIX
Start/stop funktion
Integrerad nålträdare
Automatiskt trådklopp
Undertrådsavkännare
Här följer en liten recension utav mina första intryck utav Opal 670:
Jag som tidigare varit van vid att sy på en gammal Husqvarna-maskin blev helt extatisk utav att testa på denna modellen. Det är en symaskin som överlag är väldigt lätt att handskas med! Jag kan tänka mig att en nybörjare t om skulle tycka att denna är urlätt att använda. Om man som jag har varit van vid en mekanisk symaskin blir man lätt helt förundrad över hur alla moment är förenklade! Symaskinen har automatisk nålträdare vilket är något otroligt skönt! Detta innebär att man på drygt 5 sekunder har trätt nålen med tråd utan att behöva anstränga sig. (Jag som aldrig har sytt på en symaskin med denna finess kom på mig själv med att sitta och fnittra för mig själv - jag menar, vilken BRA grej!).
Opal 670 har också sömnadsguide och det tycker jag nästan är det bästa utav allt. Så snart man har valt en söm, dyker sömnadsguiden upp på pekskärmen. Den visar inte bara en grafisk visning av sömmen, utan den berättar också vilken pressarfot man bör använda och vilken som är den bästa stygsnlängden till ändamålet. Symaskinens FIX-funktion försäkrar dessutom att varje söm är ordentligt fästa vid start- och slutpunkter i sömnaden.
En annan kul ocn användbar funktion är det automatiska trådklippet. Tryck bara på sax-ikonen och maskinen klipper automatiskt trådarna. Jag kan bara konstatera att de små detaljerna också gör stor skillnad! Man slipper mycket utav det "tråkiga" detaljarbetet med denna maskinen och det känns faktiskt mycket roligare att sy. En annan fördel är också de starka lamporna på maskinen. Man vet ju hur viktigt det är med bra belysning när man syr, och handen på hjärtat har jag aldrig testat på en maskin med lika bra belysning som denna! Stort plus!
Mitt första intryck utav Opal 670 är alltså att den verkligen är en symaskin som underlättar hela processen att sy, och som verkligen ger mersmak för det. Det ÄR roligt att sy, men det blir definitivt ÄNNU mer roligt att sy med en maskin som gör hälften utav jobbet utan större ansträngning att lyfta ett finger.
Givetvis har jag ju lite mer att upptäcka om denna symaskin och jag kommer nog också att göra en lite mer utförligare recension i framtiden också, men just nu vill jag bara använda den lite mer och djupare få "känna" vad den har att erbjuda ju mer jag använder den. Jag kan bara konstatera en sak, och det är att har man en gång använt en Husqvarna-maskin är det svårt att gå över till något annat märke. Det är ju dock helt förståeligt eftersom Husqvarna-maskiner i särklass är världsbäst...
Fler bilder följer även inom kort!
annika Björk
Jösses! Vilken maskin :o)
annika Björk
Jösses! Vilken maskin :o)
annika Björk
Jösses! Vilken maskin :o)
Klara
Ser ut som en nutida maskin ;)