Samiska influenser

 
Samisk design - i allt från mode, design och inredning - har kommit att bli en återkommande trend som växer sig allt starkare. Intresset för detta kan kanske hänga ihop med den ökade miljömedvetenheten för det ekologiska och närproducerade. Kanske är det en motreaktion till överkonsumtion och kopierade prylar, helt enkelt? Naturlig inredning är något som egentligen aldrig går ur tid. Däremot märker man trenden utav att folk snabbt tröttnar på "plastiga" inredningsartiklar, som lika snabbt går ur modet. 
 
"Det finns en ärlighet i traditionellt hantverk som sameslöjd. Man vet var, och hur sakerna är tillverkade och att det finns en tradition och omsorg bakom", säger trendanalytikern Stefan Nilsson. Det finns helt enkelt en längtan till det traditionella, något som vi förhoppningsvis kommer att få se mer och mer utav.
 
Tips på en jordnära och naturlig inredning med samiska influenser:
 
- Inred med naturliga och obehandlade träslag, tänk lite "Industristil"
- Handknuta ullmattor , broderade kuddar och lapptäcken
- Tänk naturliga färgkombinationer med varma inslag; Beige, brunt, gult och rött.
- Djur, och i synnerhet renar, är vanliga inslag i den samiska kulturen. Låt djurlivet flytta hem till dig - inred med ett vackert renhorn på väggen.
 
Egendesignade handknutna ullmattor med stilrena samemotiv, för fler utvalda modeller och priser - se MattGalleriet.se (i Umeå). Samtliga mattor finns i mindre modell (70x120 cm) med "hängare" fastsydda på baksidan för att också kunna användas som väggdekoration / textiltavla. Vackert och inspirerande.
Jessika

Faktiskt fina :))


2012-09-28 x 20:22:31
Anonym

NICE :)


2012-09-29 x 14:03:26
Ella

Fint :) min morfar har samiskt påbrå :)


2012-10-04 x 14:11:14

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?