Konstgjord dracaena

 
Ett nytt tillskott i vardagsrummet, och en grönskande färgklick i det annars lite grå rummet. Vi har skaffat en konstgjord - men lika fin för det - dracaena, en ganska stor modell (170-180 cm). Vi har tidigare haft en dracaena (riktig) som vi köpte från IKEA - men tyvärr har ingen i våran familj särskilt gröna fingrar (eller så har växten stått för långt ifrån fönstret) och växten dog - sakta men säkert. Det kändes inte bra!
 
Vi har - som jag tidigare berättat - lite plastväxter hemma. Plastväxter är nog visserligen helt fel ord: konstväxt är nog mer passande! Konstväxter är så pass välgjorda att man inte märker att de är falska. Plastväxter däremot är verkligen plastiga och ser inte alls särskilt vackra ut, t om på långt håll.
 
Konstväxter är mig veterligen tacksamma på många sätt och vis.
Som bekant behöver de ingen omvårdnad eller tillsyn, varken vatten eller solljus. De håller sig dessutom vackra år ut och år in.

Har ni någon konstväxt hemma, eller föredrar Du levande växter?
 
    
Till vänster: Dracaena till vänster i bild, från Wexter.se. Gardiner i sammet från Textilonnet.se. Jordglob från Jordgloben.se. Till höger: Stammen är gjord utav en riktig stam från en dracaena. Många som besöker oss säger "Åh, vilken fin väx", känner på bladen och utbrister sedan: "Näää?! Är den inte riktig?!". Många blir lurade, tack vare att den är så välgjord. Inte heller är den särskilt dyr (cirka 800 kronor), billigt med tanke på att IKEA har en liknande, väldigt svårtskött växt för samma pris...
 
Denise Lager

Ser faktiskt lyxigt ut med en stor, grön palm.


2012-09-19 x 12:52:42
Anonym

Såå läckert med vit soffa :-) Är det skinn?


2012-09-19 x 18:36:14
Elin K

Gillar växter men inte plast :P


2012-09-21 x 13:56:46
Annie

Jättefräscht!
Kram!


2012-09-28 x 10:13:21

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?