Inred med kuddar

 
Alla textilmaterial lämpar sig väldigt bra för inredning, eftersom de bidrar med en ombonad känsla till hemmet. Tyvärr brukar det dock vara ganska med begränsat utav textiler och textildekorationer i svenska hem - man kan ju inte hänga upp hur många gardiner som helst, eller ha dukar överallt. Prydnadskuddar, däremot, är något som man kan "ladda upp" med och använda ganska många utav. De ger ett väldigt lyxigt intryck och får den tråkigaste hörnan att genast kännas lite mysigare!
 
Mitt bästa tips är att inreda med många kuddar i olika storlekar. Jag personligen gillar när alla kuddar (t ex i sängen) matchar varandra. De behöver dock inte matcha varandra i material och utförande (tvärtom är det ju mer spännande med olika typer utav kuddar), men däremot föredrar jag när kuddarna kompletterar varandra och i själva inredningssammanhanget. Det är ett klart plus om det är ett återkommande tema som ger ett genomtänkt resultat.
 
Ps! Läs mina bästa inredningstips att inreda med kuddar lite längre ned!
 
  
Till vänster: Kudde "Steel Offwhite" i industriell stil från Textilonnet.se. Kudden har tre metallknappar (syns inte på denna bild) på sidorna. Gillar det! Till höger: En blomma (present från en vän), är det kanske en lilja? Är dessvärre inte expert på blommor, men den doftar ljuvligt. Bordslampan kommer ifrån Clas Ohlson.
 
Kudden längst fram "Pique nique" kommer från Textilonnet.se, också de två vita volangkuddarna längst bak i sängen. Överkastet kommer från Jotex.
 
  
Till vänster: Tavlan kommer från Canvasfabriken.se. Till höger: Kristallkronan kommer från Vita Hjärtan.se.
 

Här kommer mina två bästa tips för att inreda med kuddar:
 
För att komplettera och om du vill att dina kuddar ska matcha den övriga inredningen (detta är till fördel att tänka på om du vill att kuddarna ska smälta in på ett naturligt sätt):
 
Välj kuddar i samma färgskala som din övriga inredning. Fånga upp de övriga färgerna i rummet och låt dem återkomma textilen (i detta fallet kuddarna). Har du en grå tapet? Matcha med grå kuddar i samma - eller liknande - nyans.
- Välj kuddar med samma slags yta som övrig textil i rummet (glansig/silkig yta om du har möbler i samma material). 
- Våga gärna bryta av med kuddar i annan färg, men håll dig till gärna till samma färgton. T ex, ljusa färger skall gå tillsammans med ljusa färger; Ett pastellfärgat rum och en chockrosa kudde kanske inte fungerar så bra ihop.
 
Om du vill kontrastera och bryta av med kuddar, gör man helt enkelt tvärtom:
 
- Välj en eller flera kuddar i totalt motsatt färg än din övriga inredning. Kanske kan en skrikig, orange kudde passa till en brun soffa? Och en limegrön?
- Välj gärna kuddar med annorlunda form. Runda, hjärtformade och avlånga. Våga mixa olika modeller och utföranden!
Lina A

Så fint! Tack för tipsen. Här kommer införskaffas kuddar, är grymt inspirerad nu <3


2012-10-04 x 14:57:03
denise Lager

Jättefint med så mycket vitt älskar det...

kram!!


2012-10-04 x 15:20:33
Mari

Hej, vet att du skrev detta för något år sedan men jag undrar om du vet vad det är för märke på kristallkronan? Vad kostade den? Med vänlig hälsning, Mari


2015-07-24 x 06:30:09

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?