Hemma hos: LOTTA

 
Lotta Stockhaus, 42, bor i en trevånings-villa tillsammans med sin familj strax utanför Jönköping. Huset är inrett i en härlig mix utav härliga och små glädjefyllda detaljer. Här finns mycket att se, och mycket att upptäcka. Framförallt känns huset inrett för att kunna umgås. Lotta har skapat många sittplatser - med mysiga fåtöljer och soffor utspridda i huset - att välja på, och som passar perfekt för familjen att umgås. Och det är just det Lotta tycker allra bäst om.
 
 
 
Men trots alla härliga sittplatser som finns runt hörnet, samlas familjen allt som oftast i köket - "Husets hjärta" - och gärna på fredagar för det alldeles speciella fredagsmyset. Familjen badar ibland också bastu tillsammans. - "Efteråt sitter vi i relaxavdelningen tillsammans och lyssnar på hårdrock, ett intresse som vi i familjen delar tillsammans".
 
I huset har familjen bott i tio år. När de flyttade in var stora delar utav huset inrett i färger som oranget, och grönt. Det var lite tvärtemot Lottas egen inredningsstil, som föredrar detaljer i vitt. Lottas inredningsstil känns välkomnande, varm och inbjudande - precis som Lotta själv.
  Mycket utav inredningen hemma är loppisfynd. Varje lördag går Lotta till "Kulturhusets loppis" (största loppiset i Jönköping - återkommande varje lördag) och letar fynd till hemmet.
 
- "Det är inte lördag för mig utan Kulturhusets loppis. Jag går på loppis minst en gång i veckan. Väldigt mycket utav mina inredningsdetaljer är faktiskt loppisfynd. Kommer man strax innan stängdningsdag, kan man dessutom göra extra billiga fynd eftersom säljarna gärna vill bli av med sina saker. Den där betalade jag till exempel en femtiolapp för", säger Lotta och refererar till en vacker lampa i zink, från exklusiva Miljögården.
 
Lottas allra bästa tips för ett vackert hus är att hålla det välstädat. Ingenting går upp emot ett nystädat hus:
 
- "Varje fredag kommer jag hem från jobbet så städar jag. När allting är klart går jag runt i huset och tänder levande ljus, och rökelse. Min man kommer ibland hem och utbrister 'Neeej! har du tänt den där rökelsen igen?!'" säger Lotta och skrattar.
 
När Lotta skall beskriva sin stil säger hon att den är blandad, och en mix av allt hon gillar:
 
- "Jag är en öppensinnad person och jag tror att det avspeglar sig i min inredningsstil också. Jag flyttar runt och ändrar saker i huset när jag tröttnar".
 
  
Till vänster: De vita äggskals-färgade vaserna är loppisfynd. Till höger: Ljuslyktorna är loppisfynd. Bordet har Lotta själv fixat i ordning, och gjort om till ett konsolbord.
 
  
Till vänster: Detta hjärta - drygt en meter högt - gjort av kvistar har Lotta köpt begagnat: "Jag hade länge velat ha ett likadant hjärta - fast i mycket mindre modell - från en inredningsaffär men där var den så fruktansvärt dyr. Råkade se att det fanns ett likadant hjärta till salu för 150 kronor. Jag blev överlycklig och gick för att köpa det, och såg till min förvåning att detta var en bra MYCKET större variant...". Till höger: Spegel i Shabby-chic som Lotta själv har tillverkat, målat och slipat.
 
Lottas makabra fynd.
 
  
Till vänster: Gammaldags soffa som har slipats och målats vit, och klätts om i beiget tyg. "Det var väl ungefär en veckas jobb. Jag tycker att det blev bra, men en riktig tapetserare skulle nog gråta blod om han såg mitt verk", säger Lotta. Till höger: Bordet och stolarna är arvegods från Lottas moster. Stolarna har klätts om i matchande tyg till soffan. "Detta mastsalsset har varit med vid många vilda fester, vilket gör det mer personligt och full utav liv".
 
  
Till vänster: Vilstolarna i rotting från IKEA är något utav de första möblerna som Lotta och hennes man köpte när de flyttade in i huset. Detta är ultimata platsen för höstmys, framför den öppna spisen. I bakgrunden skymtar en utav Lottas tavlor. Skänken är vitmålad. "Vägghyllan har jag gjort själv, och de mesta små detaljerna är loppisfynd". Till höger: Stegen har Lottas man själv snickrat ihop. Filtarna är perfekta att grabba tag i, för ruggiga höstkvällar.
 
 
 
En soffa i allrummet som fått sig en riktig makover. Tyget (liknande manchester) var en billig metervara från "Torget" i Jönköping. Kuddarna har Lotta sytt själv.
 
Utmed en vägg i allrummet på entréplan vistas många utav Lottas förtjusande tavlor (till försäljning) med varandra - ruskigt fina och välgjorda.
 
  
Till vänster: Zinkhus i hallen, ståendes på en skänk i zink som Lotta själv har gjort. Lyktorna är gjorda i fattigmanssilver. Till höger: Lampan - ett fynd från loppis - från Miljögården. Tavlan är ett utav Lottas egna alster, som likväl hade kunnat passa som klocka.
 
  
Till vänster: Köket - husets hjärta - där familjen samlas tillsammans över middagar. Köket kommer från IKEA och renoverades 2010. Till höger: Loppisfynd står på en förvaringshylla i köket.
 
Ännu mer utav Lottas alla loppisfynd. (Förvaringsburkarna är också köpta begagnat, men finns att köpa hos IKEA - likaså den vägghängda hyllan.
 
  
Till vänster: Kökspall i zink. Till höger: Matplatsen i köket.
 
  
Till vänster: En fåtölj som stod och skräpade på Lottas förra arbete tog hon med sig hem, och klädde om. Till höger: Sittbänken framför sängen har Lottas man själv snickrat ihop och målat.
 
  
Till höger: Syckesträd översta våningens badrum. Till vänster: Necessärer och bordsspegel i badrummet.
 
  
Till vänster: I yngsta dotterns rum pryds anslagstavlan av massor utav teckningar. Till höger: Fullt utav pennor och kritor.
 
  
Till vänster: Personliga prylar. Lotta berättar att dottern själv har fått bestämma stora delar utav hur hennes rum skulle se ut vad gäller färgval och mindre idéer. Till höger: Mangateckning.
 
  
Till vänster: I nedervåningen (källarvåning) sitter familjen tillsammans och kopplar av efter att ha badat bastu. På väggen hänger en tavla som Lotta själv har målat. "Jag har använt samma färg - väggfärg - i tavlan för att den skulle smälta in bättre". Till höger: En mysig, takhängd ljusstake fyndad från... ja, kan ni gissa varifrån? "Loppis såklart", säger Lotta.
 
  
Till vänster: Äldsta dotterns rum i nedre plan består utav en härlig blandning utav "New England"-inspiration, men också med influenser från det marina. "Soffbordet" består utav en gammal kabelhållare i trä, som yngsta dottern släpade hem - och slipade samt målade - lagom till storasysters födelsedag. Väldigt sött! Till höger: Tavla av Lotta, och glaslyktor.
 
  
Till vänster: Olivträd på den inglasade altanen. Till höger: Altanen utomhus, som till sommaren blir en härligt, grönskande plats att vistas på för hela familjen. "Nästa projekt blir att förhoppningsvis anlägga en badtunna i ett hörn utav trädgården", säger Lotta.
 
  
Vedträn och taggtråd utmed husväggen.
 
 
Sara

Gosh!! Så mycket vackert <3 fina bilder med!


2012-10-21 x 14:01:18
Anna L

Fin fint :)


2012-10-21 x 17:17:21
Ewa Andersen

Herregud! Vilka fina bilder och vilket fint hem Lotta har. Lite avundsjuk.. Gillar så när det känns personligt. =) Tummen upp till Lotta!


2012-10-22 x 10:46:58
Anonym

fint!!!!


2012-11-06 x 15:59:21
Elin K

Jättefina bilder. Jag undrar om du har möjlighet att ta reda på var kuddarna på bilden (det marina) kommer ifrån? Så fina!


2012-11-08 x 11:45:32
Karin O

URTJUSIGA bilder!!!


2012-11-08 x 12:09:11
Linnea

Kan tipsa om att det finns liknande kuddar på Ellos! Antar att det är märket Gripsholm!


2012-11-09 x 21:52:51
Lotta Stockhaus

Tusen tack för alla kommentarer.....


2012-11-27 x 07:59:01 Hemsida: http://lottastockhaus.blogspot.com
Lotta Stockhaus

Tusen tack för alla kommentarer.....


2012-11-27 x 07:59:01 Hemsida: http://lottastockhaus.blogspot.com
Kath

Super fint! Om man är intresserad av tavlorna, vart vänder man sig då?


2013-01-29 x 19:52:59 Hemsida: http://kathrinejonsson.blogg.se

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?