Japanskinspirerad balkong och nyoljat golv


Japanska trädgårdar har alltid inspirerat mig. De är så fantastiska på alla tänkbara vis. Så välplanerade och genomtänjta, grönskande - och i allmänhet - väldigt vackra med sin enkelhet.

Men har man inte en egen trädgård så får kanske balkongen komma väl till pass? Jag har varit lite inspirerad utav japanska trädgårdar när jag inredde en hörna (där jag har haft min "odlingsbänk", med ett gäng växter) på balkongen. Där har jag ställt en asiatisk-inspirerad skärmvägg som verkligen för tankarna åt Japan. Och tack vare solcellsbelysningen från IKEA - som påminner om rislampor - har jag kanske kommit ett steg närmare också.

Till vänster: Balkonggolvet (liknande akacia-trä) före vårdande olja. Till höger: Balkonggolvet efter vårdande olja. Bilder fotograferade med blixt.

Till vänster: Även den gamla "odlingsbänken" (tidigare ljust trä, typ ek) fick en omgång med vårdande olja. Bänken blev - till min stora lycka - mörkare brun, nästan lite mahogny-färg! Japansk inredning associerar jag med mörkt trä, så visst gjorde denna detalj lite skillnad för stilen! Skärmväggen "Kikai" kommer från Din Stormarknad. Till höger: Buxombollar - med belysning - och krukor från Clas Ohlson. Sittpuffen kommer ifrån LOB Design. På denna bilden var golvet fortfarande obehandlat.
Van

blev lite skilllnad på golvet :) finare efter. det före såg mer orange ut.Van


2012-06-07 x 13:07:53
Maryam C

Fint


2012-06-11 x 02:39:44

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?