Utesäsongen är på ingång

Nu börjar det äntligen att bli lite varmare utomhus, härligt!
Och då är det verkligen skönt att kunna gå ut och sätta sig på balkongen. Jag har faktiskt längtat lite efter detta!
Vi har en inglasad balkong (balkongen är modell större, lite mer än 10 m2), så det blir ännu varmare att sitta där när solen gassar. Men det är verkligen mysigt att gå ut och sätta sig såhär på eftermiddagen, och tända levande ljus tända när det sedan börjar att bli mörkt. Men bara för säkerhetens skull (vi har ju ändå barn hemma) så kan det vara bra att komplettera med batteridrivna "fuskljus". Vi har några sådana på balkongen också. De är verkligen stämningsfulla, och fyller verkligen säkerhetsfunktionen.

Något jag också tycker känns som ett måste på våran balkong är en massa gröna växter! Jag älskar verkligen trädgårdar (lätt hänt när man är uppväxt med en mamma som älskar trädgårdsarbete...) och vill gärna ha en bit utav den grönskande sommaren hos oss också - trots att vi bor i lägenhet! När vi inte har tillgång till en privat trädgård så tycker jag väl att man får försöka skapa sin egen oas mitt i vimlet.
Sedan gillar jag också när balkongen känns lite lätt asiatisk och/eller orientalisk. Det har blivit något där mittemellan. Jag gillar växter, men upplever ibland att jag inte har lika gröna fingar som min mamma - tyvärr! Därför tycker jag att det är lite tacksamt att det finns plastväxter. De håller ju ju även fina på vintern. Jag gillar nämligen inte tanken att behöva flytta hela balkongen inomhus under vinterhalvåret...)
Kommer ni ihåg när jag - förra året - gjorde ett litet reportage om våran balkong (vilket också blev uppmärksammat hos Blogg.se). Det kan du läsa mer om här.

Nu har vi hunnit flytta till en större lägenhet - men dock inom samma bostadsområde så balkongen är egentligen sig lik. Det är bara själva lägenheten som är "ny", och större förstås. Jag har dock hunnit uppdatera balkongen med lite småsaker. Det kommer mera också. Jag har nämligen lite idéer om hur man skulle kunna göra balkongen ännu mysigare.

Till vänster: Stor svart ljuslykta, cirka 50 cm hög. Ljuslyktorna inuti är gjorda i glas, och kommer från Dardarkum.se. Gillar dem verkligen! Ser ni växten till vänster om den stora ljuslyktan?! Det är faktiskt en plastväxt. Något som jag har ganska gott om på balkongen. Jag har tyvärr inte lika gröna fingrar som min mamma! Därför tycker jag att det är lite tacksamt att det finns plastväxter. De har ju vissa fördelar, t ex så håller de sig ju fina också under vintern: Jag gillar nämligen inte tanken att behöva flytta hela balkongen inomhus under vinterhalvåret. Ser ni även "staketet" i bakgruden? Dessa är två stycken bambupersienner som vi har använt som balkongstaket. Det blir mycket mysigare på balkongen, och mer "klätt". Till höger: Och även detta är en stor plastväxt i "Bambu", 170-180 cm hög. Just denna variant finns att köpa hos Wexter.se. Men jag har sett att IKEA har en liknande plastväxt just nu, inte riktigt lika snygg (och inte lika hög) men faktiskt jättefin!
Till vänster: I bakgrunden - en asiatiskinspirerad vikvägg från DinStormarknad.se. Två asiatiska ljuslyktor hänger på vikväggen. Framför hänger just nu (men bara tillfälligt) en lampa som drivs utav solceller och som tänds automatiskt när det blir mörkt. Den påminner ju om en riktig asiatisk "rislampa" men denna är inte gjord i rispapper. Vi har två stycken hemma som vi snart skall hänga över vårat lilla odlar/arbetsbord ute på balkongen. Till höger: Murgröna och en liten palmväxt. I förgrunden till höger syns en solcellslampa i blomlådan. Supermysigt (och bra för miljön) med denna tyå utav belysning!
Till vänster: Murgröna och parasollstång (haha) från förra året. Till höger: Ljuslyktor - i set om tre - för blockljus.


Nytt för i år är även denna batteridrivna ljusslinga med små "bollar" som man kan fästa med små klädnypor (tillhörde förpackningen). På så vis kan man fästa dem i något tyg, t ex såhär under parasollet eller varför inte under en sänghimmel utomhus...


Anette Gustavsson

Oj så fint allt ser ut. Får vi se en helhet på hela balkongen också?


2012-03-26 x 19:56:23
Elin K

GOSH!! Det ser ju mysigt ut. Så mycket fint. Men jag vill se en helhet, visar du oss läsare fler bilder?Elin


2012-03-27 x 23:16:40
Evelina

Var har du köpt lyktan? Den svarta?

Kram Evelina


2012-03-28 x 11:18:54
Tanja

Jättefint!


2012-03-28 x 11:47:23
REBECKA

Åhh nu får jag själv lust och inspiration till att inreda våran balkong.. du gav mig verkligen en spark i baken!

Vad är dina bästa inredningstips för balkongen? Vad tycker du man MÅSTE ha på sin balkong?


2012-03-28 x 16:44:11
Elenor

Hej, vilken härlig inspiration. Blev grymt intresserad utav den där stora svarta ljuslyktan. Får man fråga var man hittar en sådan? Vore sjukt tacksam för svar, då det är en perfekt julklapp till mina päron =)
/Elenor


2012-11-27 x 22:35:59

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?