Tekanna och koppar i silver

 
Jag har letat febrilt efter en liten tekanna med tillhörande koppar (gärna med sådana där söta, små fötter) i silver - eller snarare nysilver - men fastän jag har letat ganska länge så har jag inte hittat något ordentligt set, och absolut inte heller till rätt pris. I första hand skall man ju förstås leta second hand, men eftersom det ju är så populärt med second hand och loppis nuförtiden så regleras ju priset av efterfrågan, och det blir dyrt, helt enkelt. Här i vårat bostadsområde finns ett litet loppis och när jag råkade gå förbi där häromdagen såg jag hur det glimmade i skyltfönstret. Där stod den lilla tekannan, med sex stycken tillhörande tekoppar! Precis rätt storlek, och priset: bara 50 SEK! Jag köpte det direkt.
 
Jag var väldigt nöjd med te-setet men det fanns en liten detalj som störde mig - tekannan och några koppar hade börjat få någon slags guldbeläggning. Då jag inte är särskilt insatt i det här med att vårda nysilver så trodde jag inte att det skulle gå att få bort på något sätt, för annars hade väl butiksinnehavaren gjort detta innan setet skulle säljas - för ett fräscht och välvårdat teset säljs ju i sådana fall till ett lite högre pris...? När jag kom hem testade jag att putsa tekannan lite försiktigt med svinto, och all guldbeläggning gick bort direkt - till min stora glädje! Fantastiskt!
 
  
Visst är det ändå ett gulligt litet teset? Mest för dekorations skull, för jag vet inte om jag vågar mig på att använda det på riktigt någon gång. Men kanske.

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?