Kakelcovers före- och efter


För ett tag sedan valde jag att göra en liten "Makeover" utav köket, genom att fästa kakelcovers (kallas ibland också för kakeldekorer, just dessa finns att köpa hos Kakelcover.se) på våra trista kakelplattor. Eftersom vi bor i hyresrätt (och inte bostadsrätt) så vill man ju inte lägga en massa pengar på att höja standarden i en bostad som man själv inte äger. Men ändå är det klart att man vill bo fint, vem vill inte det? Det bästa vi gjort i köket för att förändra är helt klart dessa kakelcovers. Det gör så enormt stor skillnad om man tidigare har haft ett fult och omodernt kakel!

I våran gamla lägenhet testade vi också på att använda kakelcovers, men den varianten fäste inte lika bra och lossnade dessutom i kanterna efter ett tag. Jag kände att det var lite annorlunda med denna varianten. De fäste direkt på kaklet - och då satt de som berget...!
Precis i början tyckte jag dock att det var lite svårt att sätta dit dem just därför att de sätter sig så hårt, så kanske 2-3 stycken kakelcovers blev misslyckade och jag blev tvungen att slänga dem. Men sedan fick jag snabbt in tekniken och resten gick utmärkt. Ett plus med dessa kakelcovers är att de fäster så bra, och detta resulterar i att slutresultatet ser väldigt äkta ut. Många som kommer och hälsar på tror nämligen att det är riktigt kakel...!

Vi har cirka 120 stycken kakelplattor i köket, så det tog cirka två timmar att fästa alla kakelcovers. Men det var det absolut värt. Tänkte visa er mina "Före- och efterbilder" och då kan man nästan inte tro att det är samma kök, eller vad säger ni?

Före-bilder

Till vänster: Det "traditionella" kaklet (som dessutom finns i olika färger...) i lägenheterna i vårat bostadsområde. Inte världens roligaste kakel tyvärr, då det känns väldigt omodernt i enlighet med resten utav våra lägenhet vars standard ändå är bra och modern. Detta är delen för diskohon. Till höger: Spisen och en avlastningsbänk.

Vi hade faktiskt ganska tomt i själva köket innan vi hade fäst våra kakelcovers. Faktum är att man inte riktigt har lust att inreda om grunden inte känns bra, i detta fall alltså kaklet. Det störde helhetsintrycket väldigt mycket, i övrigt har vi fina och moderna grå tapeter, grå "klinkers" och fräscha köksluckor.

Efter-bilder

Till vänster: "Långa bordet" i köket med plats för micro, kaffemaskin och... akvarium! Akvariumet (som egentligen är ett nanoakvarium) är helt nytt sedan några dagar tillbaka. Visst ser det fint ut? Jag visar fler - och detaljerade - bilder på det inom kort. Till höger: En del utav diskbänken.

Diskhon sedd ur två olika vinklar. Det enda som egentligen fattas nu vore kanske att göra en omgång med en vit "kakelpenna" (eller vad de nu kallas) emellan kakelplattorna, på listerna. Då skulle nog köket skina lite extra. Det var lite roligt en gång när en bovärd kom på besök så kollade hon lite fundersamt runtom i köket. Hon undrade sedan vad vi hade gjort med kaklet, om vi hade gjort det själva. Vi förklarade att det var kakelcovers och hon tyckte att det var riktigt snyggt, hon verkade ganska imponerad faktiskt. Extra roligt var det även när hon erbjöd sig att fixa grå bänkskivor till lägenheten till oss, till ett kraftigt reducerat pris (annars får man betala ganska så saftigt, vilket ju är lite trist...). Så förhoppningsvis får vi det också gjort, inom kort.


Annie

Jättefint och fint akvarium.


2012-07-04 x 19:05:10
Vanja

Vad fint. Det ser så blankt och fint ut. Man skulle verkligen kunna tro det är riktigt kakel. Vad kostar det att ordna då om man får fråga..?

Svar: Hej, Vanja!
Det finns prisuppgifter inne hos Kakelcovers.se.

/Malin, Inredningstipset.se
Inredningstipset .se


2012-07-05 x 23:15:38
Tessan <3

Ser fint ut. Har aldrig tänkt på det där med att man kan använda kakeldekorers. Känns dock som det kan bli dyrt eller? Vad kostade ditt?


2012-07-25 x 14:09:29

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?