Fynda antikt och begagnat!

Det finns många som räds för att handla begagnat, både när det gäller vanliga loppis men också när det gäller antikviteter.
Jag har också varit där, och tyckte länge att det nästan var lite snuskigt att köpa begagnat. Kanske finns det ett tänkande som hänger kvar sedan jag var liten. Fanns det några barn i klassen som man visste om att de ofta syntes på "loppis", så fick man intrycket att de var fattiga i familjen.  Det var nästan lite skamligt bland mig och mina klasskompisar, minns jag. (Nu låter det ju nästan som om jag är 100 år gammal, men ni förstår säkert vad jag menar).
Det var definitivt inte populärt då, men nuförtiden handlar väl nästan alla begagnat någon gång, ibland...? Själv tycker jag att det är jätteroligt, även fast det händer alltför sällan! Men visst kan man hitta många tjusiga grejer. Särskilt roligt tycker jag att det är att köpa interiör och inredningsdetaljer, men också vissa typer utav kakfat och porslin.
Min storasyster, som bor på en gård på landet,  har många gånger hittat riktigt kap på gårdsauktioner. På landet är det nämligen ganska vanligt med loppis och gårdsauktioner. Där hittar man ofta många inredningsdetaljer som går i stilen "Shabby chic". Något som där kostar under 20-lappen går loss för flera hundra kronor i nätbutiker och webshoppar.
Är inte det fantastiskt?
På bilderna ovan ser vi fantastiska loppisfynd som min syster har gjort! Till vänster har vi en kupa gjord i nät (garanterat "gammal" och shabby chic, på riktigt") och till höger ser vi en plåtask á la retro och ett par rostiga nycklar. Jag kommer inte riktigt ihåg vad min syster betalade för detta, men det var inte många kronor...!
Josefin

Jag vet man kan fynda SJUKT bra grejer på loppis! Jag htitade precis en sån där nätlykta som du har på bilden där, den kostade 15 kronor och den var precis sådär "rostig" som en riktig sån ska vara... och sen såg jag en på nätet som kostade 170 spänn!! Snacka om att man kan göra FYND... :)

Kul att du uppmärksammat det.... :) gillar din blogg och designen btw :)


2011-10-16 x 17:30:58
Camilla

Ha en bra fredagskväll!


2011-10-21 x 20:46:01 Hemsida: http://franberg.blogg.se/

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?