DIY: Spraya och dekorera galgar

 
 
Nu har jag hunnit att både spraya och dekorera barngalgarna jag berättade om (läs här) för några dagar sedan. Som många gånger tidigare när jag har använt sprayfärg, så sprayade jag dessa med en matt, vit sprayfärg. Jag sprayade i två omgångar/lager och så en sista gång med topplack, som ju ger en skyddande hinna så att inte färgen nöts bort med tiden och under flitig användning.
 
När detta sedan hade torkat ordentlitg så limmade jag dit lite scrapbook-tillbehör. Bland dessa tillbehör fanns både "bokmärken", självhäftande pärlor- och plastdiamanter, spetsar och bokstäver - och mycket mer! Jag valde såklart ut det jag tyckte var sötast och limmade dit allt (i alla fall det som inte självfäste) med hobbylim. Både scrapbook-tillbehören och hobbylimmet jag använde kommer från Panduro.
Barngalgarna kommer från IKEA - fem för 39:- om jag inte minns fel - och var tidigare träfärgade.
 
 
 
 För övrigt fick jag ett mail från en läsare för ett tag sedan angående vilken sprayfärg jag använder, så jag tänkte svara på den frågan här och nu (vilket ju passar lite extra bra med tanke på dagens ämne):
 
Jag använder helst de varianterna utav märket "Plastikote" - den är helt fantastiskt bra! Och ja - det ÄR verkligen skillnad på sprayfärg, och sprayfärg! Första gången jag använde detta använde jag Plastikotes sprayfärg. När denna tog slut köpte jag en variant "Hobbylack" från Biltema istället. Det var verkligen skillnad på att använda dessa två. Dels för att Plastikotes sprayfärg ger en jämnare finish, och själva färgen har en helt annan lyster. Dessutom håller burkarna/färgen också väldigt, väldigt länge. Vad det beror på vet jag inte, eftersom många andra varianter också innehåller samma mängd (oftast 400 ml). Det känns som om den är extra dryg på något sätt. Går inte alls att jämföra vanliga märken med Plastikote. Om jag själv får bestämma så köper jag inget annat märke. Visst - de kostar några kronor mer än budgetvarianterna, men de är så otroligt prisvärda. Kan starkt rekommendera er Plastikote mer än annat jag testat. Leverantör/återförsäljare i Sverige är Alfort.

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?