[Mr. & Mrs. muggar]

 
Jag tänkte visa vad som fanns i paketet jag berättade om igår, som kom från [Riviéra Maison]. Flera utav er på min instagram [@mylivinghome] frågade efter inköpsställe, varvid jag också nämnde att det är svårt att hitta återförsäljare i Sverige. Det finns några enstaka men kanske inte med så stort utbud, man kan därför beställa från Riviéra Maisons officiella hemsida [den hittar ni här] som såklart har alla produkter.
 
Jag är väldigt förtjust i dessa muggar, "Mr. & Mrs.", söta eller hur? De har ett gulligt budskap också på insidan av koppen, en lite kul detalj måste jag säga.
 
Ljuslyktorna med strass kommer från [Linasglädjeyra].
Både muggar, underlägg ("Parking spots"), brickan och korgen (den bruna längst upp i bild - se även nedan) kommer från [Rivériera Maison].
Galet söt detalj på insidan av muggarna.

[Rivièra Maison]

 
Rivièra Maison är definitivt i topp tre utav mina favoriter när det kommer till distrubutörer utav inredning i Skandinavien. Deras produkter andas verkligen lyx och håller väldigt hög kvalitét. Visst är produkterna lite dyrare - men i princip allt de har är helt otroligt läckert... jag överdriver inte när jag säger att man vill ha ALLT i deras sortiment.
 
Jag la en beställning från norska Rivièra Maison [deras hemsida hittar du >här], då det finns så få återförsäljare i Sverige (utbudet är jättedåligt) och se så välgjort och fint de levererade försändelsen - överst i paketet låg en vackert inslagen katalag med en dekorativ, konstgjord gren. Verkligen pricker över i:et och man känner sig t om lite speciell som kund! Jag visar lite senare under dagen vad som bl a fanns i min beställning.
 
Ljuslyktan ovan är från [Hemmafint.se]
 

[Badrumsfix]

 
Imorgon firar vi en högtidsdag och idag gäller storstädning i hela huset, där det behövs. Dagen till ära har badrummet fått en liten uppiffning - en rustik korg fylld med diverse saker som man gärna har nära till hands - rena handdukar (till gäster), handtvål- och lotion och tvättmedel till tvättmaskinen. Smidigt att ha tillhands, helt enkelt. Varför inte göra något snyggt utav det hela, istället för att ha alla fula tvättmedelsförpackningar m.m framme? Ni förstår vad jag menar, va? :-)
 
Till vänster: Konstgjord magnolia, från [Artflowers]. Till höger: Bricka/korg med höga kanter från [IB Laursen].
Underbara ljusslyktor med strass (letat efter exakt sådana hur länge som helst!) från webbutiken [Linas Glädjeyra]. Egentligen är de tänkta som bordsdekoration på t ex ett bröllop, men de passar ju in i varenda rum hemma också. Dessutom är de sådär perfekt silverkromade inuti, som jag är så insnöad på just nu... 

[Organisera mera]

 
Jag älskar när det är ordning och reda - det känns så skönt att strosa runt hemma när allt är i sin ordning och på plats... (ibland är det förstås inte alltid hållbart, med tre småttingar hemma... det kan vara en enda röra alltihopa!).
 
När jag har tid, lust och ork så brukar jag organisera skåpen hemma. Något jag dock avskyr att organisera är kryddskåpet, där är det alltid kaos.Jag flyttar runt på grejer lite då och då. Något jag gillar är att färgorganisera (även efter typ utav material och form) i våra öppna skåp, så det fick bli lite förändringar i vitrinskåpet i köket idag. I vitrinskåpet förvarar jag det som inte används så ofta, vid lite speciellare tillfällen.
 
Rottingkorg (till vänster) från danska IB Laursen.
Servettkorg i samma snitt som ovan. Gillas! Linneservetten på bild är ett second hand-fynd. Fint med servettring på en tygservett och en liten blomma som dekoration!

[Pikerad bänk/soffa]

 
Senaste tillskottet hemma är denna helt underbara, pikerade soffa [egentligen kökssoffa] från <Confident Living>. Där har den benämningen "Hampton". Jag var i Norge nyligen och såg en exakt likadan soffa för ungefär 5.000 kronor mer, så detta är ju ett riktigt kap! Men så är Sverige lite billigare, också.
 
Jag är galet förtjust i den, trots att jag egentligen hade en annan färg i åtanke från början. Jag älskar det beige, linnefärgade tyget (tror att nyansen kallas för "kitt" i benämning från leverantören). Den är verkligen snygg och passar lika bra i sovrummet - som här nedan - som i köket, där den egentligen kanske skall vara. Jag står fortfarande i valet och kvalet om den får flytta in i köket, men det lutar åt sovrummet. En annan fin detalj är även nitarna längs kanten på soffan - det finns även nitar längs upp längs med ryggstödet, men de syns dock ej här på bilderna men de gör pricken över i:et!
 
 
Till vänster: Den konstgjorda orkidéen har hängt med säkert tre år nu... blommar lika fint som alltid! ;-) Vet att många utav er har frågat om denna, den är köpt från <Artflowers>. Till vänster: Rottingbricka med höga kanter från <IB Laursen>.
 
Till vänster: Fina, svarvade ben. Mattan på govlet är från <Rugvista>. Jag hade egentligen föreställt mig att benen på bänken/soffan skulle vara mörkare, så jag funderar på att betsa dem (valnötsfärgat - lite rustik känsla) men är inte säker... jag börjar gilla dem som ljusa också! Får fundera lite på det! Till höger: Tjusiga kuddfodral från <Presentshopen Kinnarp>, galet snygga måste jag säga! Skulle gärna vilja ha benvita kuddfodral med paljetter men kan märkligt nog inte hitta det någonstans... H&M hade ju så fina för ungefär ett år sedan, men jag köpte aldrig dem... tips, någon?
Kökssoffa/bänk från <Confident Living>.

[Ännu mera köksdetaljer]

 
 
 Dags att göra om hemma med små detaljer för en lite mer höstig känsla! Den rustika och industriella känslan i köket passar perfekt för denna årstid, tycker jag. Vi har haft mycket grått i denna lägenheten (står i kö och väntar på större bostad) i köket men i nästa kommer jag inreda med mer vita detajer. TIlls dess får det passa med dessa rustika detaljer. 
 
 
Till vänster: Hänglykta (som fått byta plats några gånger) kommer från Chic Antique och har några år på nacken. Kakfatet kommer från <Gerbera>. Till höger: Jag har fått många förfrågningar om varifrån avlastningsbordet/skänken kommer ifrån. Detta är en variant jag faktiskt köpt begagnat för en billig peng på Blocket, men jag har sett att <Möbelbazaren> har liknande produkter som jag verkligen skulle rekommendera.

[Golvvagga till baby + babynest]

 
Med bara tre månader kvar (!) till ankomst utav bebis så börjar man förbereda sig lite mentalt... det är så galet roligt att förbereda babyns prylar och jag kunde inte låta bli att bädda så fint i denna vaggan - samma vagga som vi använde till lillan (som idag inte är så liten i jämförelse) ett tag. Vaggan är en lite lägre modell (golvvagga) från tillverkaren [NG Baby] - deras sortiment är helt underbart och utvecklas med nyheter ständigt, och finns att köpa hos bla [Jollyroom].
 
Något jag tycker är lite kul är att man faktiskt kan ta bort vaggbenen så har man genast en "minisäng" till bebis. Dock är det ju såklart en fördel att kunna vagga sin bebis, om man nu vill det. En liten tanke bara ;-)
 
Till vänster: Galet snygga soffan (egentligen köksbänk, ju) gör sig fint i sovrummet. Denna variant kommer från [Confidennt Living]. Till höger: Bäddat och klart för bebi med neutrala stjärnor från NG Baby.. "Bara" tre månader kvar nu. Jag tycker beige är så fint till bebisar (oavsett kön) och det passar dessutom till vårat sovrum som går i jordnära färger.
Vaggan (och spjälskyddet i motsvarande storlek) kommer från märket <NG Baby> och finns att köpa hos <Jollyroom>.
Detta supersöta babynest vann jag i en tävling på instagram (hos @babydesignbyme - min storasyster som också är gravid har köpt ett babynest från samma tjej och vi båda är galet nöjda!). Gissa om jag blev glad över den vinsten?! Jag har alltid tyckt att babynest verkar spraktiska och jag har bara hört gott om dem, så det blir spännande att se hur det fungerar i praktiken!