[Klassiskt tårtfat]

 
Vad passar inte bättre än att bjuda sina gäster på frukt som dessert, såhär när sommaren närmar sig? Det är så gott och fräscht, och jag tycker särskilt att bär går jättebra ihop med mörk choklad, mmm! Så gott!
 
Jag är väldigt förtjust i mitt nya tårfat, som ju egentligen har många olika användningsområden - tänk att servera dryck i fina glas på denna! Denna kommer från [Rosaria] och jag har varianten som heter "Classic", och den är ju som den heter - klassisk och tidlös! Jag har lagt märke till att dessa tårtfat har synts i något bakprogram, jag minns inte vilket för vi kollar nästan aldrig på tv... bara massa värdelös skit som tar upp ens tid, haha. Däremot tycker jag det är kul att kolla på dokumentärer och matlagninsprogram! 
 

[Eichholtz "Criss Cross"]

 
Något som jag länge tyckt är riktigt läckert, är de fantastisk fina kryssborden (i synnerhet sidobord och avlastningsbord) från Eichholtz i krom. Eichholtz är en utav mina favoritleverantörer och är ju oerhört exklusiva, och det är ganska svårt att hitta en återförsäljare i Sverige, men detta kryssbord (se nedan) fick följa med hem från [Annorlunda Möbler]. Som om det inte är tillräckligt med Eichholtz produkter är de även återförsäljare utav mina andra stora favoriter, bl a Rivièra Maison - vet att ni är många som frågat även efter just RM's produkter på svenska marknaden - och Artwood. Nu vet ni även var man kan hitta dem! För er som bor i Göteborgstrakten har dem även en fysisk butik i Kållered.
 
Rekommenderar ett besök!
 
 
  
Kryssbordet finns att köpa hos [Annorlunda Möbler].

[Krom för hela slanten]

 
Trots att det lär dröja ett tag tills vårat vardagsrum är färdigt (möbel och leveranser som troligtvis kommer att ta flera månader) så börjar en del små detaljer åtminstone att falla på plats. Bl a köpte jag detta fina avlastningsbord häromdagen - se nedan - med kryssformat underrede i krom och glasskiva. Pricker över i:et blev den fina väggdekorationen som jag placerade över, som ett slags underlägg. Gillade verkligen den detaljen - men egentligen ska väggdekorationen som sagt hänga på väggen (...jag har tre stycken till) men det kommer framöver!
 
Jag står i valet och kvalet om jag ska måla över fondtapeten i vardagsrummet eller inte, kanske mattsvart eller vit. Sofforna är mörkgrå så det kanske blir för tungt med en svart vägg, det lutar just nu åt vitt i alla fall då jag vill ljusa upp rummet litegrann.
 
 
 
Till vänster: Tårtfatet i bakgrunden kommer från [Rosaria] - se även bilden nedan! Varianten som jag har är "Classic", jag tycker de andra varianterna med mönster är jättefina, men denna är ju - som den heter - en klassiker i utförandet! Karaffen samt glasen kommer från [Entrépresenter]. Till höger: Rosor från [Artflowers], ljuslyktorna till vänster kommer även dessa från [Entrépresenter].
 
Väggdekorationen "Square" i krom är helt fantastiskt och kommer från [Roos Interior]. Här använd som ett enda stort, deokortativtt underlägg. Jag har fyra stycken sådana här hemma som ska upp på en vägg framöver. Just nu får det dock vänta, då jag väntar på nya soffor och möbler till vardagsrummet - det är nämligen där dessa ska upp...

[Tillfälligt vardagsrum]

 
Såhär ser vårat vardagsrum ut just nu, en ganska ovanlig syn då vi haft en gigantisk soffa "Grande" som sittplats i vardagsrummet. Vi sålde vår soffa igår, men det kan dröja uppemot 3-4 månader (!) innan våran specialbeställning - soffgrupp och fåtöljer i mörkgrå sammet - är på plats... eventuellt kunde dessa soffor kanske nå oss om drygt 1-2 månader - så vi hoppas på en snabb leverans!
 
Soffan på bild är egentligen en kökssoffa, och hela möblemanget i vardagsrummet får fungera tillfälligt då faktiskt ALLT där inne (möjligtvis förutom vardagsrumslampan) ska ut. Känns lite märkligt med den synen numer i vardagsrummet, men antar att jag får vänja mig vid det ett tag framöver.
 
Spegelbricka och ljuslyktor till vänster från [Entrépresenter]

[Balkongdetaljer 2016]

 
Balkongen är hela familjens oas - som ett extrarum - en trädgård inomhus.
 
Ett måste för oss som älskar trädgård och grönska, men som inte har egen trädgård eller uteplats. Vi har en inglasad balkong, ganska stor (drygt 9 kvm) som håller sig varm nästan hela året. Så länge solen ligger på och det inte är minusgrader går det faktiskt att vistas där ute ganska långa stunder utan att frysa. En annan kul detalj är att våra barn tycker det är mysigt att sova i "djungeln" under sommaren - föreställ er alla dessa palmer och tända små ljusslingor en varm sommarnatt! Som bäddat för ett safariäventyr...
 
Det är verkligen skillnad på balkong och balkong, och det är så mycket roligare när det är en inredd sådan. Jag har inrett våran balkong med mycket naturmaterial (trägolv, bambustaket, konstgjorda växter och ljuslyktor i trä). Möblerna är gjorda i konstrotting.
 
 
Till höger: Grått, svart och brunt - och med inslag utav lite orientaliska detaljer - så ser min balkong ut! Första året med inredd balkong hade vi ingen matta (vi har ett fint trägolv från IKEA som man lägger själv, så kallade "trallar") utan som först skaffades året därefter - det gjorde väldigt stort skillnad, och kändes mer ombonat och mysigt! Till vänster: Den fina brickan/lådan kommer från [SofiasHus].
De stora, svarta lyktorna kommer från [LazyDays]

[Rosa och svart]

 
Just nu har det blivit lite rosa detaljer i vardagsrummet, lite otippat egentligen då jag inte är särskilt förtjust i rosa inredning - tankarna för mig lite för mycket åt "Shabby chic"-hållet, och det är inte riktigt den inredningsstil jag själv håller av - även fast jag tycker att det kan vara förbannat snyggt hos andra! När det kommer till bakning (jag driver ju även hemsidan/bloggen Tårtspecialisten) tycker jag dock att rosa gör sig väldigt fint bildmässigt - detta märker ni säkert även utav den stil jag håller på själva bloggen, och bilderna.
Förmiddagsfika häromdagen - en kaffe i vardagsrummet. Brickan är från DayHome, Mads Mikkelsen. En favorit som passar in precis överallt - jag har den dock i vardagsrummet och det känns som att det är där den får stanna.
Espressokoppen samt assietten är från favoriten Riviéra Maison - många utav deras produkter finns bl a hos [Annorlunda Möbler]

[Chateau kristallkrona]

 
Jag får fortfarande ganska många e-mail om varifrån våran kristallkrona i vardagsrummet kommer ifrån, den är från tillverkaren [Aneta] och heter Chateau (våran variant har 18 armar). Den finns även i två mindre storlekar, vilket absolut kan vara optimalt om du vill placera lampan i ett mindre rum - som säkert redan är bekant gör en för stor lampa att rummet ser mindre ut, så tänk på att anpassa lampan efter storleken på rummet (och takhöjden). Chateau-lamporna hittar du hos återförsäljare som säljer lampor, det finns även ett flertal återförsäljare även på nätet.
 
Runda små värmeljuslyktor från [Entrépresenter]. Den konstgjorda orkidéen är från [Artflowers].
 

[Ostbricka på spegelbricka]

 
En helt vanlig tisdag sitter det väl inte fel med lite ost och frukt!
 
Gjorde en ostbricka på min nya spegelbricka, en galet fin variant med "kristaller" på sidorna från [Entrépresenter]. Färska bär går ju inte av för hackor och bär (i synnerhet jordgubbar, hallon och blåbär) är favoriterna just nu! En annan klar favorit som defintivit hör hemma på ostbrickan är ju croissants - goda att fylla med smör, ost och salami. Mums!
 
 
Spegelbricka med "kristaller" på kanten från [Entrépresenter]

[Liknande kristall]

 
Förra veckan fick jag hem ett riktigt snyggt set, likande kristall, med både "Highball"-glas, mindre glas samt en riktigt läcker karaff! För ett år sedan hade jag inte kunnat säga att jag var så förtjust i kristalliknande inredning, men jag har ändrat mig. Man ser alltmer utav detta inom olika inredningsstilar, och jag måste säga att i rätt sammanhang och med rätt detaljer ser det riktigt exklusivt ut. Inte heller behöver det kosta skjortan, eftersom "fuskkristall" nuförtiden är väldigt välgjort
 
Mer bilder på glasen + karaffen kommer inom kort, dem måste ni se!
 
Ljusstakar på fot och glascylinder. Många har frågat om dessa, de finns att köpa hos [Mikadesign]
Fina lyktor för värmeljus från leverantören Interstil - finns att köpa hos [Entrépresenter]
De höga ljuslyktorna är egentligen två stycken vaser (!), men fungerar lika bra som höga ljuslyktor för stora värmeljus - eller mindre blockljus. Riktigt fint faktiskt och gör sig snyggt i vardagsrummet, framförallt.

[Champagnekylare]

 
Jag har alltid tyckt att det är riktigt snyggt med champagnekylare i aluminium, inte för att använda till alkohol dock (vi dricker inte alkohol hemma) utan till att använda som inredningsdetalj.
 
Fint till placering utav blommor (...i skrivandes stund står faktiskt en stor orkidé i skålen), frukt eller läsk i glasflaskor och krossat is. En klassiker! Något som jag tyckte var extra fint med denna kylaren var de fina handtagen på sidorna och den något "svarvade" foten. Gillar dessa två detaljer skarpt! Och det tredje fina med denna var priset - nämligen 129 kronor... Billigare än så lär det knappast bli!
 
Konstgjorda röda rosor från [Artflowers.se]