[Rund spegelbricka]

 
Hittade en riktigt fin, rund spegelbricka (med höga kanter) häromdagen och även några mindre ljusstakar i silver. De lyser så fint när de är tända, och med lite "guldskimmer" nästan. De passar perfekt in framför pikerade soffan i sovrummet [läs mer om den här] där jag har en massa silver/paljettkuddar. Jättefina!
 
På tal om det köpte jag på mig ett gäng fler häromdagen då jag såg att Jotex hade helt galen rea på flera utav de kuddar jag gillar! Helt galet att kunna köpa snygga kuddar, typ 2-pack för en dryg tjugolapp... var hittar man det liksom? Annars är jag i ärlighetens namn inget jättestort fan utav Jotex.
 
Till vänster: Spegelbricka och ljuslyktor från [Hemmets Hjärta]. Till höger: Kromad vas från [Bok och Interiör]. Det fina bandet (runt vasen) från Riviéra Maison finns att köpa hos [Homenord].

[Kakfat från Exxent]

 
Hur fina är inte dessa kromade kakfat/tårtfat från [Exxent]?! Man ser dem mest i proffesionella kök (och bagerier) och ingen kan väl förneka att de är galet snygga! De passar väldigt bra för hemmabruk också, men jag upplever att det kan vara lite svårt att hitta en återförsäljare som vänder sig till privatpersoner. Jag gillar att själva kupan är gjord i plast (glas i all ära - men det går ju så lätt sönder, tyvärr) och att foten är kromad. Detta kakfatet tycker jag passar lika bra till tårtan, kakorna - och även som ostbricka. Jag kommer att fotografera en härlig ostbricka framöver och kommer då använda dessa kakfat till detta ändamål - håll er uppdaterade så får ni se fler bilder inom kort!
 
Här nedan ser ni exempel på hur snyggt man kan duka upp till förmiddagsfika (croissants, torkad- och färsk frukt samt ostar sitter ju inte helt fel!) på samma kakfat.
 

[Konstgjorda, röda rosor]

 
Jag har aldrig varit ett fan utav rosor men har faktiskt börjat tycka att röda rosor ju faktiskt kan vara väldigt läckert! En riktig klassiker! Jag är egentligen lite mer för vita blommor (tulpaner, orkidéer, magnolia och liljor) och gröna bladväxter.
 
Dessa röda rosor är från min favorit på nätet [Artflowers] och just denna bukett var ett 10-pack med väldigt höga rosor (hela 60 cm) så jag har skurit av dem för att passa den längd på vas jag vanligtvis använder. Såhär i efterhand tänker jag att det kanske hade varit allra snyggast att "fylla ut" vasen litegrann och ett 10-pack till hade kanske inte suttit helt fel... eller? Men visst ser de verklighetstrogna ut?! Jag är verkligen förtjust!
 
Glasvasen med kromdetaljer är egentligen ingen vas, utan en ljuslykta och kommer från [Bok och Interiör]. Eftersom själva "kupolen" är avtagbar passar den ju inte för att fylla med vatten (den läcker då högst troligtvis) men visst fungerar det lika bra att bara ha konstgjorda blommor i den!

[Eleganta bordsunderlägg]

 
 
Dessa fina bordsunderlägg i brun, läderliknande yta hittade jag häromdagen och finns hos [Porslinsshopen]. Jag tycker de är väldigt fina (lite eleganta, sådär - sömmen längs kanterna är också fin!) och de har dessutom en väldigt fördelaktig storlek! 20x30 cm. Jag gillar att de inte tar upp hela bordsytan på ett dukat bord - det blir lätt den känslan annars med bordsunderlägg som är större än så. Jag har även matchande glasunderlägg som gör sig fint vid sidan av underläggen. Mer utav detta får ni ser framöver!
 
Bordsunderlägg från [Porslinsshopen]. Rosorna är konstgjorda och kommer från [Artflowers].
Ljusstakar för värmeljus i kristall från [The Easy Way].