Elbilar till nedsatt pris

 
Bästa årstiden att göra riktiga fynd är förstås att köpa när det inte är säsong! Det gäller även elbilar (som ju säljs allra bäst utav under vår- och sommar). Fördelen med elbilar är ju dock att de faktiskt kan användas året runt. Vi har en toppen elbil från <Things For Kids>, som jag mycket varmt kan rekommendera och därför tänkte jag tipsa om deras erbjudande för rabatt på elbilar (gäller även reapriser). Ange koden Black Friday för 15 % rabatt på alla elbilar.
 
Gäller endast imorgon fredag! 
I samarbete med www.thingsforkids.se

Bordsparasoll

 
Jag bara måste visa detta, supergulliga lilla bordsparasollet från <Pickedout>. Jag har sett den tidigare hos  leverantören PB Home, som jag gillar skarpt då de har många orientaliska influenser. Tanken var att ha detta fina parasoll någonstans i vardagsrummet, såhär i efterhand är jag inte helt säker på stilen men det gör detsamma - blir ju inte svårt att hitta en fin plats åt denna lilla skönhet! Känns dessutom som att den gör "sitt" idag - solen är ju framme och man blir lika förvånad varje gång vid denna årstid! Mera soltimmar, tack!
 
När jag tittar på mina bilder ser jag dock att mitt parasoll inte ser så utspänt ut? Kanske har gjort något fel, jag måste nog kika på detta igen. Hur som helst - är den inte jättesöt?!
 
 
   
Till vänster: Glittriga kuddfodral från <Presentshopen Kinnarp>. De randiga ljuslyktorna kommer från <Stilfull>. Till höger: Bordsparasoll "Bali" kommer från webbutiken <Pickedout>, finns även i grå! Superfina i båda utföranden. Den fina buketten är specialbeställd (och handgjord) och kommer från <artflowers>.
Finaste skålen (som trevligt nog var större än jag förväntade mig) kommer också från <Stilfull>.

Tävling: Vinn en babysitter från BabyBjörn

 
Denna veckans andra tävling presenteras i samarbete med <BabyBjörn>:
 
En läsare har chans att vinna en valfri babysitter "Balance Soft" (välj mellan flera olika färger/utföranden), till ett värde utav cirka 1.499 kronor.
 
Det enda du behöver göra är att lägga en kommentar i detta inlägg och svara på frågan:
 
Vilket år grundades familjeföretaget BabyBjörn?
 
Lämna gärna en motivering varför just du skulle vilja vinna, och glöm inte att lämna ditt namn och din e-mailadress (endast admin som kan se den) för lättare hantering utav vinnaren vid avslutad tävling.
 

Babysitter Balance Soft är en ergonomisk babysitter utformad för att ge ditt barn rätt stöd för huvud och rygg redan från början. Den formsydda tygsitsen formar sig efter barnets kropp och fördelar vikten jämnt. Detta ger ditt barn bra stöd och är speciellt viktigt för spädbarn som ännu inte har fullt utvecklad muskulatir. Babysittern ger en rolig gungning som tränar barnets motorik och balans, och kan dessutom användas ända upp till tvåårsåldern. När ditt barn har lärt sig att gå och sitta själv kan du vända på tyget och använda den som en skön barnstol. Balance Soft har tre olika lägen: Sovläge, viloläge och sittläge. Med en enkel manöver växlar du emellan de olika lägena och fäller ihop den lika lätt om du skulle behöva - praktiskt när den inte används eller ska med på resan! Inga batterier krävs.
 
Tävlingen pågår fr om idag den 25:e november - 9:e december klockan 00.00. Vinnaren utses slumpmässigt och beslutet kan ej överklagas.

Pikerad pall/sittbänk ("Molly")

 
Senaste tillskottet och inköpet blev denna pall, som kommer från Åhléns. Den är verkligen tjusig och jag föll främst för det pikerade tyget som känns väldigt elegant.
 
En trevlig detalj är också de dekorativa nitarna samt de svarvade benen (passar ju liksom utmärkt till den fina "Day Home"-brickan på vardagsrumsbordet). Den enda nackdelen jag kan komma på är att pallen faktiskt var något mörkare grå i nyansen i verkligheten - än vad den ser ut att vara på produktbilden (se här ovan). Tråkigt! Men å andra sidan kanske den ser annorlunda ut i dagsljuset imorgon? Pallen hade verkligen varit 110 % rätt i vårat vardagsrum med just den ljusgrå nyansen.
 
Dock har jag letat i princip land och rike runt efter en pall med "de rätta måtten" och det rätta utseendet - valet föll alltså tillslut på denna variant, "Molly" som den heter. Hur som helst är jag nöjd. Meningen är dock inte att pallen alltid ska stå framme - den är nätt och det är lätt att gömma den bakom soffan och smidig att bara dra fram om man råkar ha många gäster. 
 
 
Finaste krukorna! Kommer från Lene Bjerre och finns i två storlekar. Du hittar dem bl a hos <Soluppgången>. En fågel viskade i mitt öra att Lene Bjerre ska öppna en egen webbutik i Sverige inom kort - alltså hela sortimentet samlat på ett och samma ställe! Mer om det när det är på gång...
 
Silverkrukan är från <Soluppgången>.

Transparenta stolar

 
Vi tog beslutet att skaffa nya köksstolar eftersom de gamla gjort sitt för länge sedan. De här transparenta, svarta stolarna "Labradoren" kommer från <Sweef> och finns i flera färger. Personligen tycker jag nog att de genomskinliga, ofrägade stolarna är de absolut snyggaste, men de passar inte riktigt in i vårat kök (som mer går i mörkare toner). Därför beställde vi svarta stolar och de går verkligen inte av för hackor!
 
Vi har beställt från Sweef tidigare och har varit nöjd alla gånger. Dessa genomskinliga stolar påminner väldigt mycket om "Ghost"-stolarna fast till mycket billigare pris. De här stolarna kostar 750 kronor styck och det känns såklart helt överkomligt. Vi är supernöjda. Fördelen med dessa transparenta stolar är också att de bidrar till att rummet faktiskt känns större. Jag måste säga att jag hade nog inte gillat stolarna om de "bara" var svarta. Att de är transparenta gör verkligen sitt.
 
Fördelen - som småbarnsförälder - är dessutom att stolarna är så smidiga att torka av. De är tillverkade i polykarbonat (samma som bl a flygplansfönster tillverkas utav) och det sägs att de är okrossbara. En annan fördel är att man kan stapla dem, fast det vet jag inte om vi kommer att få någon användning för. Hur som helst är det ändå ett plus i kanten.
 
Vad tycker ni om transparenta stolar?
 
 
    

Tävling: Vinn bricka och glöggset från Sweethome!

 
I samarbete med <Sweethome> har en lycklig vinnare nu chans att vinna en bricka ("Seaside Tray", värde 139 SEK) och glöggset ("Rutan", värde 549 SEK). Glöggsetet fungerar också utmärkt även som små kaffe/tekoppar. Alla kan vara med och tävla, även om du inte har en blogg. Det enda du behöver göra är att kommentera varför just DU skulle vilja vinna dessa produkter!
 
Glöm inte att skriva ditt namn och e-mailadress (endast admin som kan se den) så att vi lättare kan få tag i en vinnare efter tävlingens slut. Tävlingen pågår en vecka fr om idag 22:a november - 3:e december kl. 00:00. Vinnaren presenteras dagen därpå på Inredningstipset.se.
 
Pssst! Glöm inte att du också kan gilla och följa Sweethome.se på Facebook!
 

Kristallkrona "Chateau"

 Vi har skaffat en ny lampa - närmare bestämt en 18-armad kristallkrona - till vardagsrummet. Denna variant heter "Chateau" och kommer från tillverkaren Aneta, och finns att köpa i fackhandeln (och säkert också i en del webbutiker). Sakta men säkert känner jag att det blivit en lite "lyxigare" känsla i vardagsrummet, precis så som jag vill ha det. Det behöver nödvändigtvis inte vara dyra saker för att det skall kännas lyxigt - bara de har rätt känsla.
 
Kuddarna, det nya soffbordet - och nu även kristallkronan - har givetvis gjort sitt. Tidigare hade vi en mer minimalistisk, modern stil i vardagsrummet men detta passar så mycket bättre och jag trivs mer med det. Kunde inte ha blivit bättre. Och vilket fantastiskt ljus det blev från kristallkronan på köpet! Det känns skönt med ett lite ljusare vardagsrum.
 
 
 
Till vänster: Dagsljus - lampan är släckt. Pläden kommer från <Filtar>, är superförtjust i denna som hållt sig fin i flera år, trots ett x antal tvättar! Jag har faktiskt en likadan filt i brunt utförande. Till höger: Kväll - lampan är tänd. Brickan "Day Home" kommer från <Market-Place>, har svårt att bestämma mig för hur jag vill att den ska stå så jag ändrar lite då och då. Den vita vasen/urnan är från <Louise Interiör>.
Jag har dessutom uppgraderat soffbordet LIATORP (IKEA) med fina diamantknoppar. Enkla att bara skruva på. Just denna variant med fot i krom kommer från <Specialbeslag>, passar perfekt nu även till kristallkronan som även den är kromad med kristaller. Jag har liknande knoppar hemma med gulddetaljer som jag ska göra någonting roligt utav inom kort.

Fikahörnan vol. II

 
Ni har väl inte missat idéen jag haft med min fikahörna, som jag också skrivit om tidigare? Inspirerad från riktiga, mysiga kaféer - fast hemma istället. Vilken småbarnsförälder har tid att gå på kafé stup i ett?! Kanske lattemorsorna, men inte jag. Jag vill ha mitt dagliga kaffe men inte behöver det vara tråkigt för det! Detta är vad jag kallar vardagslyx - att kunna ta en kopp kaffe/te och bara koppla av - om än bara för en liten stund. Jag gillar inte att ha fullt med prylar hemma (upplever att det känns för stökigt och jag mår inte bra av det), men fikahörnan däremot känns okej - ja, till och med fulländad - när det är massa grejer. Lite charmigt är det allt!
 
Senast idag hade jag besök utav mina föräldrar som gärna tog sig en kopp kaffe, smidigt att kunna säga att det är självbetjäning som gäller (hihi).
 
Har ni någon så kallad "fikahörna" hemma? 
 
 
Den rutiga helt underbara kannan (och tillhörande små koppar) är ett glöggset från <Sweethome>, även serveringsbrickan kommer därifrån. Håll utkik för inom kort kommer vi att lotta ut ett precis likadant glöggset + serveringsbricka här på hemsidan!
 
Nätta och små, väldigt söta teskedar med en diamant i toppen! Jag har skedar i silver, guld, brun/svart och koppar/brons. Superläckra! Dessa använder jag uteslutande bara till kaffe eller te, de åker fram tillsammans med finporslinet. För fina att användas vardagligt, tycker jag. Många på instagram har frågat mig varifrån de kommer - jag har själv importerat dem från utlandet och tog även in en ett gäng till försäljning. De första 100 skedarna sålde slut efter tio minuter på instagram...

Vinnaren utav vaggan från NG Baby

 
Ett stort tack till alla tävlande som deltog i tävlingen på instagram! Vi vill gratulera Fanny Nyman som vunnit tävlingen. Golvvaggan "Sara" från <NG Baby> kommer att skickas hem till dig inom kort.
Kontakta oss på inredningstipset@live.se med din adress och kontaktuppgifter så skickar vi vinsten inom kort.

Träleksaker

 
Trälesaker är hett på tapeten och det är lätt att förstå varför - de inspirerar (...ja, faktiskt båda stora och små, se här nedan bara) och ger frihet och utrymme att utforska fantasin på egen hand. Träleksaker tål ju att lekas med och håller länge vilket ju är tacksamt mot både plånnboken och miljön. Att en leksak sedan är vacker för ögat och således tidslösa gör inte heller saken sämre. Ett plus i kanten även om de råkar vara svensktillverkade.
 
Den här - i övrigt helt bedårande bultbrädan - var tänkt till lillasyster egentligen men det visade sig att även storebror på tre år uppskattade den också. Bultbrädan från "Kids Concept" är inköpt från <Blå Elefant> och finns i andra färger också. Jag gillar deras sortiment då de har mängder utav högkvalitativa leksaker, särskilt träleksaker då från kända märken. Rekommenderas varmt!
 
 
   
 

Lyxiga soffkuddar

 
Lite nyheter till vardagsrummet... - bland annat en hel drös kuddar i olika färger (dock samma färgtema; vitt och grått) och material. Jag har väl nästan varit lite anti, det här med att skaffa kuddar till vardagsrumssoffan. Dels för att våran soffa är en vit skinnsoffa och dels för att den inte är sådär kritvit, utan snarare benvit. Jag har helt enkelt inte tyckt att kuddar gjort sig så himla bra i skinnsoffor, men efter att ha börjat tänka om - tänk om, tänk rätt... - så skaffade jag ändå ett gäng. De flesta är grå men några är också benvita, precis som soffan.
 
Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. En annan "nyhet" som jag också vågade införskaffa var faktiskt två stycken paljettkuddar. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, att jag gillar paljettkuddar. Men jo, det gör jag faktiskt. Ibland måste man få tid på sig att börja tycka om något, men å andra sidan tycker jag att det känns mer personligt när saker och ting får växa fram. Jag gillar kontrasten med kuddar i olika material - det känns hemtrevligt, lyxigt och framförallt genomtänkt!
 
  
Till höger: Bricka "Day Home" - finns att köpa hos <Market-Place.se>. Älskar storleken på denna (50x30 cm) och att den står på fina, små svarvade fötter. Funderar på att köpa ett nytt soffbord snart (vitt) och då kommer kontrasten på dessa två bli lite finare, tror jag! Den marockanska vasen kommer från RIF Design - finns att köpa hos <Louise Interior.se>. Till vänster: Även doftljuset - gjort av sojavax som doftar helt ljuvligt av "Water Lily & Seagrass" - kommer från Louise Interiör.
Kuddarna (bortsett från den vita som skymtar lite bakom buketten) kommer från <Presentshopen Kinnarp>.
Den vackra buketten är konstgjord (!) och specialbeställd från <artflowers>, en bukett som alltså håller sig vacker för evigt... skönt!