[Blå-vit urna]

 
Denna blå-vita porslinsurna (som flera utav er säkert såg på min Instagram igårkväll) har jag fått massa frågor om! Jag förstår att ni skulle älska den lika mycket som jag själv! Det verkade vara intressant då jag nämnde att jag köpte den väldigt billigt - tyvärr är detta ett fynd från en så kallad "cardboardsale" då jag var på besök hos min svägerska i England! De har helt annan kvalitét på dessa "loppisar" i England och man hittar verkligen så mycket bra saker, till otroligt bra pris!
 
Jag menar, denna urnan betalade jag så mycket som "Fifty p" (som de säger i England), d vs motsvarande 5 svenska kronor. Ett fynd med andra ord! Urnan är cirka 20-25 cm hög och en motsvarande sådan i Sverige hade antagligen kostat några hundralappar. 
 
 
 
 Till vänster: Fynd-urnan! Till höger: Underbara palmljusstakarna i silver! Dessa har jag tidigare bara sett i guld och har letat febrilt efter just dessa. Köpte dem i en lokal butik här i Jönköping.
 

[Axkid Minikid 2.0]

 
Nu har vi hunnit att testa på och använda "Axkid Minikid 2.0" kontinuerligt under både korta och långa resor.
Den bakåtvända bilbarnstolen är en uppdaterad version tillämpad för dig som söker efter en säkert och framförallt långsiktig lösning, där man önskar att barnet ska kunna åka bakåtvänt så länge som möjligt.
 
Något som jag tycker är oerhört positivt med denna bilbarnstol är att den går att använda redan från 0 kg (bilstolen ersätter dock inte babyskyddet). En babydyna ingår för de minsta barnen som behöver lite extra support. Jag tänker mig här att bilstolen skulle vara toppenbra att använda från den åldern att ett spädbarn kan sitta upp själv utan stöd - bilstolen går smidigt att "luta" i olika lägen (även när barnet sitter i, fastspänd) och ger en väldigt bra position som ser väldigt bekväm ut! Faktum är att detta är hitills den enda bilbarnstol som våran snart 3-åring har suttit riktigt bra i (även under väldigt långa resor) utan att klaga minsta lilla - det är verkligen en positiv egenskap från vår sida!
 
Bilstolen går att använda från 0-25 kg (25 kg motsvarar cirka 125 cm, ett ungefär 6-årigt barn) och har fått väldigt bra omdömen av flera oberoende testinstitut. Bland annat Plusgodkänd upp till 25 kg, och fått utmärkelsen "Bra Val" av Folksam
 
De gånger man får hem t ex en bilbarnstol eller barnvagn - räds jag alltid lite för monteringen, och undrar hur krångligt det ska vara. Detta måste vara en utav de allra mest snabbaste och simplaste bilbarnstolar jag någonsin har testat att installera. "Var det allt...?" kände jag var min första reaktion efter att jag och mannen installerat bilstolen första gång. Bara en sådan sak är ju faktiskt en oerhört lättnad! 
 

Positivt:
- Kan användas av "familjens alla barn", i olika åldrar - från 0-25 kg. Smidigt att veta att t ex 1-åringen och 5-åringen båda kan använda samma stol!
- Passar högst sannolikt i alla bilar - stor som liten - tack vare det extra långa stödbenet och underförarnkringsbanden.
- Bilbarnstolen tar liten plats i bilen, skönt när det inte känns trångt i baksätet!
- Går snabbt att installera / montera i bil. Är man van gör man det på max två minuter!
- Nackstödet och internselen justeras automatiskt efter barnets längd och storlek när man drar åt bältet. På så sätt behöver man inte oroa sig för att nackstödet inte skall ge optimalt skydd.
 
Negativt:
- Möjligtvis lite tung... men å andra sidan, säg vilken ordentlig bilbarnstol som inte är det?!
 
  
Till vänster: Det utfällbara stödbenet är extra långt och passar sannolikt i alla bilar - stor som liten. Stödbenet bidrar till att bilstolen står extra stabilt och får ett ordentligt stöd.. Till höger: Den nya versionen levereras med det innovativa sidokrocksskyddet, så kallade ASIP (Axkid Side Impact Protection). Det är den grå, ovala "kudden" man ser som sticker ut på bilbarnstolen. Den ger bästa möjliga skydd för barnet vid en eventuell sidokollision. Hur bra?! ASIP ska användas på den sidan av bilbarnstolen som är närmast bildörren - den går alltså att fästa på båda sidor av bilbarnstolen, beroende på hur den är placerad i bilen.
Finns gott om "svängrum" för benen också, trots att det här är en snart 3-åring vi pratar om.

[Tävling - vinn en organizer!]

 
 
Tävling! Nu har ni chans att vinna en vagn-organizer "On-the-Go" från svenska [The Buppa Brand] till ett värde utav cirka 299 kronor. Jag har själv en likadan organizer till min vagn och tycker att den är så praktisk - det perfekta tillbehöret när man är på språng!
 
 
 
Tävlingsregler:
Det enda du behöver göra är att kommentera detta tävlingsinlägg med ditt namn och motivera varför just du önskar att vinna. Tävlingen pågår fr om idag söndag (7:e oktober) t om fredagen den 19:e oktober. Alla kan vara med och tävla, du behöver ingen egen blogg för att delta. Vinnaren publiceras kort efter tävlingens slut och kontaktas via e-mail (glöm därför inte att ange dina kontaktuppgifter i din kommentar - det är bara admin som kan se dina kontaktuppgifter).
 

 
" Ett perfekt tillbehör när du är på språng och behöver dina händer till annat! En snygg och praktisk organizer med detaljer i läderlook. Organizern hjälper dig att hålla reda på alla dina personliga föremål när händerna behövs till annat. Organizern är stor och rymlig med en justerbar avdelare som enkelt kan flyttas. Dold invändig ficka med dragkedja samt två smarta hållare i ytterkanterna, perfekta för flaskor. Allt hjälper dig att organisera dina saker på bästa sätt. En extra löstagbar ficka finns för de saker som du gärna vill ta med dig om du lämnar vagnen. Organizern har smarta fästen i kardbordsband, som enkelt kan anpassas till just din vagn. "
 
 
I samarbete med The Buppa Brand

[Vit familjesäng]

 
Vi har tidigare haft en juniorsäng (en riktigt kompakt våningssäng!) från ett europeiskt märke till våra pojkar som har fungerat bra. Då hade barnen ett mindre rum att vistas i och vi behövde en säng som tog upp så lite plats som möjligt. Med åren har pojkarna såklart vuxit till sig och vi började fundera på en ny säng. Jag hade faktiskt börjat "tröttna" lite på våningssängar också då de kändes för kompakta på något sätt, men samtidigt finns behovet också av en lite bredare säng också.
 
Lösningen på detta var faktiskt att skaffa en familjesäng!
Jag tänkte att då är vi kanske inne på "samma spår", men en familjesäng är så mycket luftigare än en vanlig typiskt "fyrkantig" våningssäng. Vi hittade en fin variant från [Tibergs Möbler]. Jag hade aldrig ens i min vildaste fantasti funderat över en familjesäng, men måste säga att de är så oerhört praktiska och faktiskt väldigt mysiga! 
 
Denna familjesäng från svenska Mavis ("Lisa familjesäng", heter modellen) är verkligen välgjord och dessutom oerhört stabil - vilket man inte alltid kan räkna med, speciellt om man köper "billigare" modeller på nätet, så det skulle jag aldrig våga drömma om att köpa hur som helst. Denna säng blev vi väldigt nöjda med (...både vuxna och barn!) och jag skulle nog säga att det känns som mysigaste sängen i hemmet. Vi har bonat upp med lite roliga bäddtextiler och kuddar för den optimalt mysiga känslan. Blev väldigt, väldigt bra!
 
 
  
Till vänster: Familjesängen "Lisa" från [Tibergs Möbler]. Textilerna - kuddfodral m.m - kommer från [Textilonnet] - en favorit sedan förr. Till höger: Gröna posters! Om jag inte minns fel är dessa från [BGA Fotobutik]. Nackdelen när man ska välja posters är att det finns så himla många att välja emellan, ska man matcha tar det en evighet innan man bestämt sig, haha... 
Haft dessa posters ett bra tag och tycker att växtligheterna livar upp vilket rum som helst och tillför lite grönska - fördelen är att inget behöver vattnas...
  
Mysigt!

[Konstgjord hortensia]

 
I fredags fick jag "Fredagsbuketten" levererad från [Artflowers]. Detta är en specialbeställning - en handknuten, konstgjord (!) bukett med hortensia. Jag älskar rustika buketter och vill ju alltid komma åt den känslan. Mitt önskemål var en stor, generös bukett med hortensia i dova färger (gärna åt det blå/lila/rosa hållet) och med enbart gröna blad såsom eucalyptus och lite annat smått och gott. Jag blir alltid helt överväldigad när jag öppnar paketen med mina beställningar därifrån! Har ju varit en trogen kund sedan många år, men gång på gång tycker jag ändå att de lyckas överträffa sig själva med sina buketter... wow, alltså!
 
Vad är då det bästa med konstgjorda buketter? Fredagsbuketten håller sig fin från fredag, till fredag, till fredag, till fredag... tröttnar man på buketten är det bara att lägga undan den ett tag och ersätta med något annat. Jag tycker att det är trevligt med lite "säsongsbaserade" buketter - dock såklart i färger man själv gillar. T ex så är inte gult eller orange något jag i första laget skulle införskaffa.
 
Är inte buketten helt underbar?!
 
 
 
Till vänster: Underbara buketten! Till höger: Dessa koppar har jag fått många frågor om. Jag köpte dem på en utförsäljning i en lokal butik som skulle stänga ner. Båda kopparna kostade bara 15 kronor (!) tillsammans, ett riktigt fynd! De påminner faktiskt lite om en serie porslin från holländska Rivièra Maison, som är ett utav mina favoritmärken - men skillnaden är att där kostar EN kopp cirka 200 kronor...

[Rund silverspegel]

 
Det  kanske låter lite konstigt att leta efter en spegel med "spegeleffekt", men jag är ganska förtjust i spegeldetaljer och har några sådana möbler hemma. Denna runda spegeln (köpt för en billig peng i en lokal butik!) har fått inta plats i hallen ovanför en nyinförskffad vit skänk - helt fantastisk - från [Nilssons i Svedala]. Blev väldigt nöjd med denna skänk då den känns så välgjord och måttet är helt perfekt. Inte för djup (bara dryga 40 cm), och lagom höjd samt bredd. Skänken har både "gömda" lådor och glasskåp på sidorna där man kan förvara lite tjusigare detaljer som gärna tåls att exponeras.
 
Mer bilder på denna får ni se inom kort 
 
 
 
Till vänster: Ljusstakar "Silhouette" från [Crystalline], buketten är handknuten och återigen helt fantastiskt från världens bästa [Artflowers]. Jag blev helt överväldigad över flera beställningar som jag skickat efter, så oerhört välgjorda växter... och helt konstgjorda! Till höger: Skänken "Grace" från [Nilssons i Svedala]. Den silvriga salladsskålen inuti kommer från [Bargrossisten], de har ett ganska bra sortiment av produkter från Culinary Concepts som jag ju gillar!