Fika på fint fat

 
Häromdagen hade jag lite gäster på fika och vad passade då inte bättre än att duka upp lite snacks (...till tårtan som jag även bakat samma dag) på ett vackert, vitt våningsfat. Denna fina variant kommer från <Vit Vitare Vitast> och jag gillar den verkligen - särskilt att den också är matt vit! Passar fint såväl till småkakorna, till att göra ett fint stilleben med värmeljus och andra detaljer.
 
 
Till vänster: Ljusstaken på fot [och det dekorativa ljuset] kommer från <Lene Bjerre>. Till höger: Fina jordgubbar på fin fat! Trevåningsfatet kommer från webbutiken <Vit Vitare Vitast>, som även har en hel del Traderaauktioner där man verkligen kan fynda ett och annat!
Silverbrickan kommer från <Lene Bjerre>. Den konstgjorda orkidéen kommer från <Artflowers>.

Vårstädning

 
När solen lyser in får man nästan omänskligt med energi och redan imorse hade jag hunnit med att vårstäda balkongen och hela huset! Känns skönt att man blir piggare såhär på våren, det är verklogen skillnad! Inte nog med detta så har jag även bytt ut lite småt detaljer hemma och även vardagsrummet fick sig en liten förändring.
 
Den svarta brickan är från "DAY" (Day Home). Silverbrickan och ljuslyktan till höger om den kommer från <Lene Bjerre>, samma sak gäller det dekorativa ljuset i ljuslyktan. Den orientaliska ljuslyktan kommer från <Lazydays>.
Orkidéen är konstgjord och kommer från <Artflowers>.

Marockansk långsmal lykta

 
Behöver jag ens säga att jag är helt såld på denna vackra, långsmala lyktan? Den är cirka 80 cm hög (ovanligt hög) och jag bara älskar den. Lite marockanskt stuk men den passar ändå väldigt bra till den romantiska stilen jag har i mitt sovrum. Nu känner jag dock att jag har börjat att tröttna lite på våran säng "LEIRVIK", från Ikea. Ett budgetalternativ men som faktiskt ser rätt fin ut beroende på vad man gör med den. Jag har fyllt sängen med en massa kuddar för en lite "lyxigare" och mer ombonad känsla. Jag hade lite utav en hotellsäng i tankarna när jag inredde sovrummet. Sängen har hängt med i precis tre år nu, och jag har smått börjat att spana in en annan... Vi får väl se när det blir aktuellt med sängbyte.
 
 
Till vänster: Dekorativt blockljus från <Lene Bjerre>. Tidigare hängde den lilla lyktan (se den runda i bakgrunden) på lyktkroken. Till höger: Nu hänger denna skönhet där istället! Lyktan "Tiana" kommer från <Lazydays>, samma webbutik där mina tidigare orientaliska lyktor kom ifrån. Har också en kvadratisk spegel i samma serie - visar er inom kort... 
Älskar fötterna på ljuslyktan!

Orientaliska golvlyktor

 
Ni som känner mig - och ofta kikar in här på Inredningstipset - har nog inte gått helt obemärkta förbi att jag är helt tokig i orientaliska inredningsdetaljer... 
 
Dessa underbara ljuslyktor är inget undantag, ett nytt tillskott hemma som gör sig likabra på byrån i sovrummet, på golvet eller varför inte på balkongen. Fantastiska! Jag antar att det inte bara är jag (förhoppningsvis) som är galen i lyktor utav alla dess slag. Mysfaktor på hög nivå!
 
 
 
Till vänster: Såna här ljuslyktor har jag länge letat efter! Underbart att de kommer i set och att den största lyktan dessutom är rejält stor! Setet heter "Bolton" och jag hittade dem hos <Lazydays> som hade många stora ljuslyktor. Den lilla ljuslyktan (inuti den stora) kommer från Rusta. Till höger: Hängande, rustik ljuslykta från <Rosa Huset Inredning>, även magasinkorgen kommer därifrån. Klockan kommer från <Baldershage>.
Älskar rottingfåtöljerna! Dessa kommer från <Kila Möbler>, rekommenderar denna varianten då det är en utav de mest prisvärda man kan hitta.

Rottingfåtöljer med bord

 
Jag har länge funderat på hur och vad man kan göra för att få ett sovrum lite mer ombonat. En idé jag gillar med - egentligen varje rum - är att ha olika "sittplatser" (eller sektioner) man kan utnyttja. Att ha sittplatser på något sätt i varje rum är bra för den sociala biten och ger ju faktiskt en extra plats att kunna umgås på. Jag gillar inte att behöva sitta på sängen när man är i sovrummet. Mitt sovrum är en plats att koppla av och inte enbart en sovplats (...även fast sovexperter säger att det är det enda rätta). Jag vill även kunna umgås i sovrummet och att ha två fåtöljer känns dessutom lite personligt. Dessa rottingfåtöljer - med tillhörande bord - är ett set jag tycker är väldigt snyggt. Färgen är grå/brun och är sådär lagom hårda att sitta i, och gör sig lika snygga inomhus som utomhus.
 
  
Till vänster: Rottingfåtölj (grått utförande) och det runda bordet [i samma serie]. Till höger: En utav mina favorittidningar! Ikeas gratistidning "live" som kommer i brevlådan med jämna mellanrum. Jag finner alltid en hel del inspiration i just denna, jag kan sitta med den en bra stund och bläddra igenom den. Det är inte enbart Ikeas egna produkter som syns i katalogerna. Gillar konceptet och tycker att de har lyckats med detta, tummen upp!
Filten kommer från <Baldershage>.
Vårblommor! Visst känns det som att våren är här nu?

Ikea hyllar toaborsten!

  
Detta är en reklamkampanj från IKEA

 

Dag ut och dag in förlitar vi oss på vardagshjältarna. Men det är oftast när de inte finns till hands som vi ägnar dem en tanke. Till skillnad från heminredning som får stort utrymme och fokus i våra hem, lever våra vardagshjältar ett liv i skymundan. Men trots omständigheterna gör dessa produkterna varje dag sitt yttersta för att underlätta för oss i livet hemma.

 

"Vi är stolta över varje produkt som underlättar livet hemma för människor. Så oavsett produkt lägger vi lika mycket tankekraft och hårt arbete på att hitta rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris", säger Mia Lundström, Creative Director på IKEA of Sweden.

 

Förutom hyllningsfilmen kommer IKEA för första gången låta några väl utvalda produkter att twittra om sin vardag på [twitter.com/EverydayHero365]. Kan nog faktiskt bli ganska kul att läsa om, eller vad tror ni?

Indisk/orientalisk inredning

 
Som utlovat kommer här ett litet smakprov på den indisk/orientaliska inredningen som jag gjorde i uppdrag åt restaurang <Indiska Köket>. Fler bilder finns på deras Facebook (Indiska Köket, Jönköping) samt @indiskakoket på Instagram.
 
Det blev en indisk/orientalisk inredning i en något modern tappning, fast med en väldigt ombonad känsla. Vi har bl a placerat sidenliknande tyg i taket i "bågar", som gav ett draperat och väldigt mysigt intryck - något som i efterhand fått stående ovationer från restaurangens gäster. Fler bilder kommer inom kort. Besök gärna Indiska Köket på Oxtorgsgatan 19 (Västra Torget) i Jönköping.
 
  
Till vänster: Hängande lyktor, som senare placerades på borden. Till höger:Bordslyktor i tre storlekar, kommer från en svensk leverantör som bara vänder sig till företagspersoner verksamma inom inredningsbranschen.
Mycket fin tapet från Boråstapeter, känns helt rätt i tiden!
 Underbara, profilierade menypärmar från <Menydesign.se>, som gav oss fantastisk hjälp igenom hela designprocessen. Vi hade en deadline att bli klara med allt och behövde bara berätta om våra önskemål (samt skicka våran logotyp via e-mail) och de skötte resten. Smidigt! Designen och hela utformningen känns helt rätt i tiden, och visst är de galet snygga?!
Det orientaliska (egentligen marockanska) kaklet Voltaire passade utmärkt att klä in - en tidigare väldigt tråkig och grå - kassadisk. Vilket lyft för hela inredningen! Kaklet kommer från <MarrakechDesign> som säkert många utav er känner igen. 
 Konstgjord bordsväxt från <Artflowers>. Krukan den står i kommer från <IB Laursen> liksom den svarta griffeltavlan i bakgrunden.
Indisk/orientalisk lampa från <Living Story>. Väldigt vackert otänd, men om änu finare tänd då den ger ett vackert spetsmönster som sprider sitt ljus på både väggar och tak runtomkring... Den fina mattan på väggen kommer från <Rugvista>.
Äggformade lampor från <Oriva>. Det konstgjorda trädet kommer från fantastiska <Artflowers>, de gör helt fantastiska handgjorda buketter som alltid står sig lika fina. Tapeten är specialformad efter våra önskemål, och kommer från <Happywall>. Den ursprungliga färgen t ex var mer "blå" i tonen men vi ville ha en varmare ton och det ändrades lätt. Vi blev väldigt nöjda.
 

Vårkänslor och garderobsrensning

 
Rätt vad det är får man vårkänslor och då är det garderobsrensning [i lillans garderob] som gäller! Det är galet vad mycket piggare man blir så fort solen tittar fram! Och vilket fantastiskt ljus man får på bilderna vid fotografering. Annat är det på vinterhalvåret då man måste ta till hjälp utav profesionell fotobelysning och annat - mindre kul - när det blir vankas för fotografering. Nu framöver har vi lite nya projekt på gång, bl a väntas en caféfotografering (inomhus) i samarbete med bl a <Rosa Huset Inredning>. Detta måste ni se, så se till att hålla er uppdaterade!
  
Till vänster: Lillans garderob är uppdaterad. Älskar den aprikosa klänningen, en present från England. Till höger: Chokladtårta som jag själv har bakat, finaste kakfatet från <IB Laursen> i serien "Mynte". Är inte så förstjust i just gul inredning i övrigt men visst satt färgen fint till tårtan?