[Diamonds are a girls best friend]

 
Jag har en liten diamantsamling uti mitt vitrinskåp. Glittrande teskedar (med en liten diamant i knoppen), och glittrande servettringar som jag nog inte visat förut. Fina att bara ha liggandes framme som dekoration när man inte använder dem.
 
Skrinet ovan har tillhört min farmor. Servettringarna kommer från [The Easy Way].

[Rustik ostbricka]

 
Lite vardagslyx, kanske? Ost, marmelad, frukt, choklad - och färska croissanter, mina favoriter! Denna kombination smakar så galet gott tillsammans! Såhär såg min förmiddag ut idag - helt ensam hemma... Man får passa på när mannen är bortrest [bara över dagen] och ungarna är ute och leker med svärmor (farmor). 
 
Vad gör ni för att koppla av?
 
Den stora träbrickan kommer från [IB Laursen]. "Parking Spot's" kommer från [Riviéra Maison].
Liten glasburk med snäpplock från [IB Laursen].
Vackra rosor, eller hur? Dessa är konstgjorda (10 långa rosor, 65 cm!). Kommer från [Artflowers]. De är väldigt fina och verklighetstrogna. Jag kapade dock mina litegrann, för att dem skulle passa i en normalstor bordsvas.

[Att koka ägg i ångugn]

/ I samarbete med
 
 Har ni någonsin hört om att koka ägg i en ångugn?! Galet va?
 
Glöm allt vad äggkokare och kastruller heter. Att koka ägg kan man faktiskt göra i ugnen nuförtiden, med hjälp utav ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till en härlig krämighet och alldeles perfekta ägg. Ångan gör att ägget uppnår den bästa konsistensen som går att få - och det är bara den som räknas efter det att äget väl är inhandlat... 
 
I videon ovan berättar Robert Sandberg om en hemlig ingrediens till perfekta ägg! Jag har testat att göra det ena (brynt smör - det är verkligen galet gott!) men aldrig tillsammans med ägg. Jag är nästan övertygad att testa denna kombination framöver... :-)

[Vitt + krom]

 
Jag tycker att det är väldigt fint att matcha en vit, romantisk inredning med moderna detaljer - faktiskt tillsammans med krom! Det blir då inte bara romantiskt, utan ger även en lite lyxigare/elegant känsla. Jag har skrivit om dessa sängbord innan [läs här och här], de kommer från Möbelbazaren som har en fysisk butik i Göteborg (men också webbutik). Rekommenderar varmt dessa sängbord då de är tillverkade i massivt trä och väldigt stabila - innehåller desutom optimal förvaring, både i den utragbara lådan och dörren. Förvaring är ju liksom aldrig fel!
 
 
Sängbord från [Möbelbazaren]. Bordslamporna hittar ni hos [Belysningsimporten].

[Kromade ljusstakar]

 
Jag hittade så snygga, kromade ljusstakar häromdagen. De är verkligen perfekta i storleken, varken för stora eller för små! Därmed också väldigt lättplacerade. Jag har haft ljusstakarna både i köket (på köksbordet, jättesnyggt!) och nu i vardagsrummet. Visst är de snygga?
 
Ljusstakarna kommer från [Mika Design] och värmeljusen kommer från [Linas Glädjeyra].

[Söndagsfika]

 
Den mysigaste årstiden för att sitta inomhus och fika [...och mysa] är helt klart hösten! Precis när det börjar bli sådär ruggigt kallt växlar jag mellan att tycka att det är mysigt - och dötrist. Idag när jag gick ut på förmiddagen var det verkligen kallt (må faktiskt hända att jag var lite optimistisk och hade för lite kläder på mig... hehe) och jag vill inte påstå att jag kände mig helt munter just då. ;-) Ni vet hur det känns när man är sådär genomfrusen när man kommer hem? En sådan dag. Well, hösten är definitivt här.
 
Idag har jag haft en lugn - nästan för lugn - förmiddag här hemma. Mannen jobbar, pojkarna är ute och spelar fotboll och lillan gick precis och nattade sig själv... :-)
 
Dessa små marmeladburkar är ju himla söta! Kunde inte låta bli att köpa dem. Hittade dem på Netto häromdagen. Passar perfekt till finfikat, eller brunchen - och särsklt till rostat bröd! Jag blir jättesugen på rostat bröd på hösten och vintern, äter det nästan aldrig annars. Brickan kommer från bästa [Riviéra Maison], mitt absolut favoritmärke just nu. Även rottingkorgen för småprylar kommer ädrifrån. Värmeljusen i strass kommer från [Linas Glädjeyra].
En ny craving (jag går ju i väntans tider) - inte för att jag egentligen haft några cravings denna graviditet, men detta chokladpulver med Lion-smak är ju helt galet god?! Åtminstone med kall mjölk! Testade med varm mjölk idag men det var alldeles för sött - inte alls gott... godare med kall mjölk och en mindre mängd pulver! Jag är likadan med saft - det får absolut inte vara för sött!

[Paljettkuddar]

 
 
Jag gillar verkligen prydnadskuddar! Rätt kuddar lyfter hela rummet. Jag är faktiskt väldigt förtjust också i kuddar med paljetter, men det får inte kännas för mycket utan det skall vara någon enstaka (i rätt färg) bland kuddar i andra material. Jag hittade lite kuddfodral från Jotex, lite otippat... men de hade en hel del snyggt faktiskt!
 
Ett par (tvåpack) kostade ungefär 60 kronor (hur billigt, liksom?) medan andra var lite dyrare. De billiga kuddfodralen glittrade på ganska ordentligt och var rätt neutrala, nästan vita, i färgen trots att det stod att de var silverfärgade. Det gillade jag för det var just sådana kuddar jag sökt! Och till en billig peng dessutom, toppen!
 
Vit magnolia (egentligen hela 60 cm hög med kvist...) från [Artflowers]. De små ljuslyktorna i strass kommer från [Linas glädjeyra], såg precis att de hade servettringar i samma stuk?! Helt galet snygga! Ångrar nästan att jag inte klickade hem några sådana också, de skulle göra sig väldigt fint tillsammans med ljuslyktorna vid en bordsdukning!
Till vänster: Ljus "RM" och "Parking Spots" (underlägg för drycker) från [Rivièra Maison]. Till höger: Underbara förvaringskorgar! Dessa är från tillverkaren Artwood men finns att köpa hos [The Country House]. Den pikerade soffan kommer från [Confident Living].
Som ni säkert ser är jag ganska förtjust i prydnadskuddar. Snygga kuddar lyfter hela rummet! Kuddarna till vänster kommer från [Presentshopen Kinnarp].