[Kristallkrona "Allington"]

 
Jag nämnde för några dagar sedan att en utav de finaste lampor från svensk tillverkare som jag känner till är kristallkronan "Chateau" från tillverkaren <Aneta> som jag är väldigt förtjust i. Men nu har samma tillverkare gjort det igen - kristallkronan "Allington" är ju galet snygg med sin generösa storlek (...och det finns t om en ÄNNU större modell med 15 armar!), överdådiga kristaller och sammetsklädda lampkedja. Jag har verkligen aldrig sett en vackrare lampa! Med denna lampan över sängen sover man som en prinsessa.
 
Jag har lite svårt att hitta återförsäljare på denna lampan, men vet att de flesta lampbutikerna kan köpa in denna modell vid efterfrågan.
 
Till vänster: Jag stod först i valet och kvalet om att skaffa en kristallkrona med 15 armar, men valde istället denna med 8 armar - ett klokt beslut, för en för stor lampa i ett litet rum gör att rummet känns mindre. Med rätt storlek [och ljus] blir det tvärtom - rummet känns större! Så även i detta fall då val utav lampan gjorde stor skillnad. Till höger: Sängbord i "Shabby chic"-stil skymtar bredvid sängen. Denna variant kommer från <Möbelbazaren>. Bordslampan "Marielle", finns att köpa hos <Belysningsimporten>. Detsamma gäller med kristallkronan, båda kommer från tillverkaren Aneta och Belysningsimporten köper in lampor vid efterfrågan. Här skymtar även mina jättefina sammetsgardiner, som finns att köpa hos <Birstagardincenter>.
 
Alltid svårt att fotografera tända lampor - såna här detaljer brukar lösas i efterhand i photoshop men här ser ni en bild live. Gör absolut inte lampan rättvis i verkligheten men wow - vilket ljus!

[Zig zag-porslin]

 
Måste visa dessa härliga zig-zag muggar (och skål) från Lene Bjerre's kollektion "Adrienne". Jag är väldigt förtjust i just den kollektionen och har ganska många produkter hemma, alltifrån ljusstakar till serveringsfat. Passar fint i vardagsrummet som mestadels går i vitt, med vissa silverdetaljer.
 
Muggar och skål - här använd som sockerskål - från <RoyalDesign.se>. Såg även att detta var på nedsatt pris nu och då får man passa på. Väldigt läckra och sköna att hålla i, gillar skarpt!
 Även silverbrickan och ljusstaken (samt det dekoratiova ljuset) är utav märket Lene Bjerre. Är väldigt förtjust i detta märke som ni förstår och man kan hitta mycket hos RoyalDesign - lite svårt annars att hitta återförsäljare i Sverige som har det man söker efter om man inte vill beställa direkt från Lene Bjerre i Danmark.

[Hemnes vitrinskåp - Svartbrun]

 
Jag har haft ett svartbrunt vitrinskåp "HEMNES" i köket i flera år. Kände faktiskt för ett tag sedan att jag tröttnade på det och var ett hårsmån från att sälja den då jag faktiskt också lagt ut den i en försäljningsannons på Blocket. Var faktiskt ute efter att köpa en precis likadan (finns inget annat mått som passar vårat ändamål, vitrinskåpet får max vara 90 cm bred och denna är precis 90!) fast en vit istället. Ville ljusa upp köket litegrann, men kände att det kanske blir för mycket jobb att montera ett nytt skåp, o sv. Inget jag kommer göra i denna bostad men kanske i nästa när vi flyttar!
 
Jag har haft insynsskydd på glasdörrarna tidigare men tog bort detta för några dagar sedan. Kändes faktiskt mycket fräschare och trevligt med lite insyn (...åtminstone när vitrinskåpet är i ordning) så jag passade på att städa därinne och göra mig av med sådant jag inte använder. Gillar när det är färgorganiserat och tidigare hade jag massa porslin i olika färger, bl a rosa och turkos. Nu har jag det mesta utav mitt porslin i fräscha - men dova - jordfärger och det passar bättre in till helheten i köket. När det är städat och organiserat får folk gärna kika in ;-)
 
Konstgjord magnolia från <Artflowers>. Denna tillhörde visserligen en stor kvist på 60 cm, men jag klippte av en blomma på sidan och det märktes ingen skillnad. Kan vara fint med någon enstaka liten kvist i en mindre vas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[Mera rustikt i köket]

 
Från att tidigare ha haft köket lite mer åt det moderna hållet har jag övergått till helt rustika detaljer. Jag tycker att det känns hemtrevligt och jag tror att det kommer att dröja länge innan denna trend går ur tiden innan man tröttnar själv!
 
Besökte Gekås [Ullared] förra veckan och det blir ungefär 1-2 besök per år där för våran del då det ligger ganska nära oss. Det blir en dagsutflykt och jag köper nästan bara uteslutande inredningsdetaljer när jag är där, hehe... billigt förstås men inte riktigt samma sak som förr! Visst kan man göra en hel del fynd, men inte på samma sätt som tidigare. Det jag gillade mest utav mina senaste köp var nog dekorationskronan (se nedan) inklusive den lilla cementrkukan plus växten. Får se hur länge jag lyckas hålla den levande nu!
 
 
Till vänster: Ett annat fynd... stor, rustik krona + cementkruka + växt för drygt 100-lappen känns förstås helt överkomligt! Till höger: Bricka från <Rum och Skönhet>, galet fin eller hur?!
Nya kaffeglas... söta men inte den helt optimala "formen" (hade hellre velat ha en mer rak och enkel variant) jag så febrilt sökt efter - men tycker faktiskt det är lite dåligt med just kaffeglas på marknaden så detta fick duga!
Rustika koppar! Kostade 12 kronor/st om jag inte minns fel. Fick för en stund för mig, att "klistermärket" på koppen var inbränd keramik och precis innan köp gillade jag det inte alls och la tillbaka kopparna - för att sedan tycka att det ändå var rätt snyggt. Men, Mariehult? Vad är det för märke? Aldrig hört eller sett tidigare. När jag kom hem och kikade lite närmare så såg jag ju faktiskt att det ändå bara var ett klistermärke som satt på koppen och inget inbränt märke i koppen.
Underbar, rustik bricka med glasdetaljer från <Rum och Skönhet>.

[Romantiska sängbord]

 
Jag har skaffat två stycken vita sängbord (fungerar ju faktiskt också som avlastningsbord, för den som vill) till sovrummet och de är helt fantastisitkt fina. Är verkligen inne på den romantiska stilen i sovrummet och det får gärna kännas lite nött och slitet - fast med måtta förstås! Har länge letat efter liknande sängbord och hittade dessa via en webbutik, som visserligen också har en fysisk butik i Göteborg, <Möbelbazaren>. De har helt underbara möbler och det fanns flera vitrinskåp - och även en och annan skänk - som var galet fina.
 
Jag har nog alltid tidigare tyckt att sängbord är lite överflödiga, men efter att ha skaffat ett par så förstår man inte hur man har kunnat gå utan. Det är så himla smidigt att kunna gömma småsaker i lådorna (och annat som kanske inte är så kul att ha framme). Känns rent och fräscht i sovrummet där jag för övrigt verkligen behöver rensa bort överflödiga saker som ligger överallt!
 
 
Till vänster: Bordskandelaber i kristall från <RoyalDesign.se>. Buketten är en konstgjord variant (specialbeställd) från <Artflowers>. Till höger: Sängbord "Shabby Chic" med förvaring i romantisk stil från <Möbelbazaren>. Man behöver faktiskt lite avlastning intill sängen... inser man såhär i efterhand när man inte haft det tidigare.  Fanns en jättefin variant också med en topp (och nedre delen) utav rustikt trä. Riktigt snyggt och dessutom väldigt överkomligt pris!
 

[Växtligheter och nytt på balkongen]

 
Jag är verkligen en växtmänniska men nackdelen är att jag är ganska så värdelös på att ta hand om levande växter. Men det är så fint med lite grönska hemma, så min lösning på detta är konstgjorda växter. Finns förstås en uppsjö utav dessa i nästan varje affär, nackdelen är dock att väldigt många är otroligt fula och plastiga. Jag gillar när de är verklighetstrogna så att det nästan inte går att urskilja huruvida de är riktiga eller inte.
 
Jag har många växter från <Artflowers> som jag verkligen kan rekommendera. Här ovan är senaste tillskottet, en vit magnolia (har tre stycken kvistar hemma, på bilden nedan syns endast en kvist "60 cm").
 
Till vänster: Marockanskt/orientaliskt cementplattor/kakel från underbara <MarrakechDesign>. Denna variant heter "Voltaire - vit rand". Till höger: Industriell ljusslinga med tio glödlampor från <Lysman>. Fungerar fint både inom- och utomhus då den är godkänd för båda. Mer bilder kommer på denna inom kort.
Ljusslinga från <Lysman>.

[Rosa bordslampa]

 
Måste visa er denna söta bordslampan med rosa skärm. Ett utav mina senaste inköp från Gekås (... som inte lika billigt som förr, haha) och visst är den helt bedårande ? Köpte den främst till lillans framtida rum, är redan bestämd vilka färgtoner det kommr gå i och ni kan ju bara gissa... jag älskar rosa och vitt! Kanske inte håller för all framtid, men det är verkligen en fin färgkombination.
 
 
 "Little Princess"-skylt från <IB Laursen>. Den konstgjorda vit/ros magnolian kommer från <Rum & Skönhet>.