[Måla med Annie Sloan kalkfärg]

 
Ni har säkert hört talas om kalkfärg tidigare?
Jag tror att vi är ganska många som är rätt bekanta med uttrycket, men som kanske inte riktigt har "vågat" köpa färg och sätta oss själva i arbete. Jag har dessvärre varit inräknad i den skalan också, haha! 
 
Annie Sloan är ett välkänt märke och deras kalkfärg ska tydligen vara bäst på marknaden med god täckningsförmåga. Jag letade efter en webbutik med smidigt köp och hittade till [Glada Ungmöns Diversehandel]. Just då fanns inte den färgen jag sökte efter inne men detta beställde dem in till mig på ett kick och jag hade min leverans hemma efter bara några dagar. 
 
Såhär i efterhand inser man ju att det bara var dumheter att låta sig vänta på att beställa hem färg. Det bästa med kalkfärgen är att det är så oerhört (!)  smidigt att måla och du får precis rätt "look" genom att måla precis hur som helst. Oavsett om du slarvar, eller finmålar så blir resultatet lika snyggt. Jag valde att slarvmåla samt också blanda in en liten, liten mängd av nyansen Paris Grey
 
Mitt första projekt var att ta sig an fronten till åtta stycken garderobsdörrar, från Ikeas klassiska "Stuva"-serie. Ni som vet vilka dessa är vet ju hur praktiska de är, dock är fronterna (oavsett utförande) tyvärr extremt trista. Våra råkade dessutom vara utav en äldre modell i snorgrönt - inte jättesnyggt faktiskt, och passar inte alls till den lite industriella stilen i det aktuella rummet där garderoberna finns.
 
 
 
En annan mycket positiv sak är att man INTE behöver grundmåla när man använder just denna kalkfärg från [Glada Ungmöns Diversehandel]. Jag tror nämligen inte jag hade orkat att ta mig an detta projekt om jag var tvungen att grundmåla allt först. Med denna kalkfärg är det bara att sätta igång med det roliga direkt (ingen trist slipning eller grundmålning alltså), och fördelen är att första lagret torkar på drygt en timme. Hur bra?
 
Jag stod länge i valet och kvalet huruvida jag skulle lacka med något skyddande topplack överst. Jag valde dock att inte göra det, då jag älskar den färdiga finishen och slutresultatet och skulle inte riktigt våga äventyra detta. Hur som helst, superglad för denna underbara färg och vilket slutresultat sedan! Kan mycket varmt rekomendera [Glada Ungmöns Diversehandel] och den fantastiska servicen!
 
 
 
 
 
 
 
Ewa

Vad roligt att måla!Men låter helt otroligt att inte behöva grundmåla?? Stämmer det verkligen? Riktigt bra om det är så..


2020-03-12 x 10:01:23

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?