[Silver Cross Pioneer recension]

 
Som många av er inte har missat på min Instagram [@mylivinghome] är detta vagnen vi införskaffat till våran lilla bebis från [BabyV] , som snart är nästan två månader gammal. Vi har nu hunnit använda liggdelen nästan från dag ett och har hunnit "känna in" vagnen ganska ordentligt, t om körning i ganska rejäla snödrivor.
 
Pioneer har "punkteringsfria" hjul, vilket ofta sägs vara en nackdel (då vagnen blir lite mindre stöttålig i körning) men detta är faktiskt inget jag har märkt av. Jag tycker nog nästan tvärtom att Pioneer klarar väldigt tuff och oregelbundet underlag utan att det blir för skumpigt för lilla bebisen i vagnen.
 
 
Det som jag har lagt märke till allra mest med denna vagn är att den är så oerhört väl ergonomiskt utformad. Med fem barn i bagaget vet man ju hur viktigt det är! Jag gjorde en gång misstaget att köpa en "sulky" till min dåvarande 2-åring (som dessutom var dyr i inköp; inte mitt livs bästa köp!) som inte alls var ergonomiskt utformad. Det var verkligen ett misstag. Min 2-åring ville aldrig sitta ned i vagnen (vilket aldrig har varit ett problem annars), såhär i efterhand förstår man ju att det berodde på att vagnen inte alls var skön att sitta i. Den var varken fodrad i sittdelen eller med en bra sittposition.
 
Liggdelen och dess madrass i Pioneer-vagnen är t om avsedd för övernattning. Det är ju lätt hänt att barnet sover kvar i vagnen: Om inte över natten - så ändå efter en promenad utomhus (klassikern, det vet ju alla föräldrar!). Det är skönt att veta att madrassen är tillämpad för det så man kan låta bebisen sova kvar med gott samvete och veta att bebisen sover extra skönt. Så ja - det är en väldigt bekväm madrass i vagnen! Det är något som jag faktiskt lade märke till redan vid montering utav barnvagnen. Monteringen för övrigt var också väldigt lätt, det tog allt som allt fem minuter. Att ta av och "klicka på" både sitt- och liggdel är också en barnlek som man gör i ett svep.
 

Fördelar:
- Vagnen är väldigt ergonomiskt utformad, både madrassen till liggdelen (väldigt mjuk och skön, verkligen!) och sittdelen.
- Till sittdelen medföljer en fotsäck till liggdelen, toppen! Denna kan ni se på tillverkarens bild (se bilden allra längst upp i detta inlägg). Blir ju nästan som en inbyggd åkpåse som skyddar mot väder och vind; särskilt vintertid. Jättebra!
- Pioneer kommer med ett sk "travelsystem" för den som vill, man kan alltså "klicka på" babyskyddet på vagnen. Adaptrar medföljer - vilket inte alltid är en självklarthet när man köper barnvagn. (Babyskydd köper man dock separat).
- Sittdelen går enkelt att vända åt båda håll, och vinklas smidigt ner i viloläge med ett enhandsgrepp. 
- Mugghållare ingår! Yaaay! (Betyder faktiskt mer än vad man tror, haha!).
- Det finns en "förlängningsbar skärm" på sufletten som skyddar mot både snö (vilket jag har hunnit erfara, så himla bra!), vind samt regn och rusk. Även emot solens starka strålar sommartid, såklart!
 
Nackdelar:
- Varukorgen är stor (jätteviktigt för mig som nästan alltid handlar med barn och vagn), men jag upplever den vara lite svåråtkomlig när man använder liggdelen då den är placerad ganska långt ned (dock är detta inget problem alls när sittdelen är monterad).
- Jag upplever att vagnen faktiskt ser lite klumpig ut - åtminstone när man liggdelen är monterad. Dock tror jag snarare att detta kanske är en synvilla eller snarare mitt eget "personligt tycke" - då vagnen ifråga ändå bara är 60 cm bred - vilket ju faktiskt är helt rimligt! De flesta vagnar ligger mellan 55-60 cm på bredden.
- Jag tycker att det är krångligt att ta av ovansidan/skyddet (alltså den skyddande delen som ligger över) liggdelen. Jag tycker att det ska vara smidigt att ta av skyddet och lägga in / ta ut ett spädbarn. Detta moment tyckte jag inte var så smidigt.
 
 
Slutligen skulle jag vilja ge Silver Cross Pioneer 4/5 stjärnor i betyg. Pioneer är en mycket genomtänkt vagn med många väldigt goda egenskaper! Vagnen har ett modernt, tufft utseende och finish. Framförallt tycker jag väldigt bra om denna vagn då den är så oerhört ergomiskt utformad - som förälder vill man ju bara ha det bästa till sitt barn. Detta är definitivt en vagn jag skulle rekommendera, då det inte "finns mycket kvar" att önska sig eller vara missnöjd med. En toppenbra vagn, helt enkelt!
 
 
 
 
Till vänster: Punkteringsfria hjul - kan upplevas som en nackdel för vissa då körningen kan bli mer oregelbunden. Inte ett problem hos Pioneer - vagnen är mycket bra fjädrad! Till höger: Sufletten på vagnen är densamma på både sitt- och liggdelen.
 
Jag testar alltid en ny vagn med "allmänna tillbehör" som ska passa alla vagnar (inte alltid det går ihop, faktiskt). Här med åkpåse och handvärmare från Vinter & Bloom - sitter som en smäck.
 Handtag som är skönt att hålla i och ger ett bra grepp - går att förlänga och korta ned, förstås.
Nellie

Fin vagn och fina bilder som alltid =)


2019-01-29 x 09:49:37
Anette T

Hej!
Hittade hit från instagram! Vilken fin sida du har :)
Men jag har lite frågor om vagnen då jag funderat på denna! Är fotbromsen smidig? (Det står inget om det på hemsidan heller), Allrså liksom vad är det för typ av fotbroms? En del ”manuella” fotbromsar är så hårds att det knappt går att ”ta bort bromsen” från de så det gör nästan ont i foten.
Skriv gärna tillbaka vad det är för typ av broms.


2019-01-30 x 11:19:04
Marre

Jätte fin vagn även irl! Min syster och svåger har denna :)


2019-01-30 x 17:49:38
Fredrika Nilsson

Underbar! Silver Cross är märket som alla kungligheter använder :-)


2019-03-27 x 10:25:03

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?