[Marockanskt porslin på bordet]

 
Jag tror inte har undgått att det senaste åren har varit oerhört populärt med marockanskt porslin - med all rätt, det är galet snyggt och passar in i köket nästan oavsett vilken stil du har! Inte nog med det är det en väldigt fin present att ge bort också, som liksom ingen kan ogilla ;-)
 
Jag har beställt hem ett stort fat i det klassiska marockanska mönstret som kallas för "Safi", beställde från [Gårdshuset] - det finns ju flera olika varianter och mönster när det kommer till marockanskt porslin. Jag tycker även att det enkla randiga är väldigt snyggt, men det är ju ingen "utstickare" direkt, och kanske inte kopplas till marockanskt porslin i första hand. Jag håller mig hellre till klassikern! Har nog aldrig sett så mycket olika marockanskt porslin som hos butiken där jag beställde, härligt att kunna välja... det fanns även olika färger, men jag vill hålla mig till det klassiskt svart/vita. Snyggt som sjutton! Eller vad säger ni? :-)
 
Ps, längre ned finner ni ett enkelt recept hur man gör dessa vackra brödpinnar med smördeg.
 
 
Det marockanska porslinet är från [Gårdshuset], de hade verkligen ett brett sortiment så det var svårt att välja vad man skulle beställa hem... Brickan i rotting (härliga grå-bruna färgen) samt salladsbesticken i akacia-trä kommer från danska [IB Laursen].
 
Härliga brödpinnar gjorda av smördeg, med torkad rosmarin och flingsalt - detta gör man i ett kick: Skär smördeg i ca 2 cm breda remsor, pensla med ägg, strö över flingsalt och valfri torkad ört. Grädda i ugnen, cirka 200 grader tills de börjat att få färg - drygt 10-15 minuter. Voila!
Färsk timjan - favoritkryddan som passar till nästan allt...

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?