Gammaldags bordslampa till sovrummet


Jag har länge spanat efter en bordslampa till sovrummet. Helst en sådan där variant i lite gammaldags stil, och gärna med en fot i mässing (eller silverfärgad) samt en skärm i beiget linnetyg. När jag besökte Ullared förra måndagen så hittade jag precis vad jag sökte:
Både en lampfot (och det fanns verkligen många olika - och oförskämt - läckra modeller) och en lampskärm.
Lampfoten kostade 199:- och skärmen runt hundralappen. Jag är förstås nöjd, men jag vet inte om jag ska tycka att det är billigt eller inte: För att ändå vara Ullared, menar jag.
De har verkligen börjat att smyghöja sina priser. Fast sedan finns det förstås många saker som är jättebilligt, och kunder råder det verkligen ingen brist på. Folk handlar förstås som galningar och hela Ullareds-konceptet expanderar.

Jag skall berätta om en rolig incident som inträffade när min storasyster var där för ett tag sedan. Hon råkade se en läcker vinterjacka (väldigt modern och populär modell, liknande hittar man på Stadium och liknande butiker) och på klädstången hängde bara en enda jacka kvar, tyvärr i helt fel storlek.
Helt plötsligt rullar en anställd in en klädstång med en massa jackor. Kvinnor från alla håll och kanter rusar dit och slänger sig över jackorna, alla försöker ju att greppa en jacka. Min syster gör såklart samma sak (för först till kvarn gäller ju) och tar den första bästa. Det visar sig att en äldre medelålders kvinna har tagit tag i samma jacka och vägrar att släppa taget. Min syster är sådan som inte skäms för sig (fast på ett bra sätt; för jävlar anamma ska det vara!) och hon tittar allvarligt på kvinnan varpå hon säger: "Jag släpper aldrig".
Kvinnan släppte förstås jackan direkt (...och det var nog bäst för henne). Haha!

Nöjd med nya bordslampan (matchar ju både fondväggen och ripslöparen) men ångrar kanske lite, liiite att jag inte köpte en helt rund skärm (denna skärmen jag köpte är ju mer oval) men man får försöka vara nöjd med det man har!
Ann

Jättefin lampa! haha och rolig historia :)


2012-05-21 x 01:46:53

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?