Plastic fantastic!För några år sedan skulle jag aldrig hålla med om att plastväxter skulle kunna vara vackra. Tyvärr har plastväxter för mig alltför länge förknippats med sådana där fula, skrikiga plastpelargoner (och allt vad det heter) som bara gamlingar har hemma. Det är så fruktansvärt fult. Letar man dock noga kan man - om man har ordentligt med tur - hitta fina små plastväxter i en del affärer. Jag upplever dock att det är ovanligt och lite svårt ibland att hitta stora plastväxter som faktiskt är fina.

Men utav en slump hittade jag sidan Wexter.se [länk], som utav det smarta namnet att döma faktiskt säljer just wexter. D vs växter (med "riktigt" utseende) i plast. Därifrån har jag införskaffat mig ett bambuträd på 170 cm, och ett litet bonzaiträd på cirka 25 cm.
Bambuträdet har fått en given plats i hörnet i vardagsrummet. Tidigare stod där en äkta palm, men tyvärr tyckte den nog att det var alldeles för dåligt ljus där så den blev ful i bladen efter en tid. Kan ju också vara så att jag dessvärre också bevattnat den fel, även fast jag har för mig att jag följt bevattningsintruktionerna någorlunda bra. På balkongen har vi alltid riktiga blommor sommartid så där fungerar det i alla fall jättebra.

Det lilla bonzaiträdet har också verkligen blivit en hit. Tack vare att den numera står centrerat på vårat köksbord är det ju många utav våra besökare och gäster som också lägger märke till den. Många tycker att den är fantastiskt fin och jag vet inte hur många som har stirrat länge på den och sedan försiktigt frågat om den är äkta eller ej...? Bonzaiträd sägs ju vara lite speciella och svåra att sköta, men otroligt vackra och effektfulla är dem i alla fall!


Mitt superfina bonzaiträd, jag är så verkligen jättenöjd! Kolla bara på stammen och själva "mossan" som bonzaiträdet växer i. Visst ser det äkta ut...?

... och så bambuträdet!Jag hittade en fin och billig (!) kruka för 159:- på Blomsterlandet, passade perfekt till bambun och till hela inredningen i vardagsrummet.
Rita

Oj! Häpnadsväckande vad företag kan skapa nu förtiden :-)


2011-05-26 x 12:40:29
Petronella**

Inget stort fan av plast växter. Men detta va skithäftigt xD


2011-05-26 x 15:16:45
Anonym

Tjusigt :)


2011-05-26 x 18:04:32
Åsa Hermansson

Neej vad kul......! Jag har letat sååå länge efter såna här mini-bonzai, nu vet jag var jag ska vända mig för att hitta såna....! TACK!Ps. Fin design på hemsidan!


2011-05-27 x 10:46:49
Nina K

Bonzaiträd är ju så snygga :o)

Vad kostar den ungefär?/Nina


2011-05-27 x 10:57:31
Beatrice

Riktigt fint!! Min mamma har också bonzaiträd hemma fast äkta :) men jag funderar på om de skulle va bra för henne att kanske ha fusk hemma, för de e inte lika fina längre som den dan hon köpte dom... dom e svåra o ta hand om!


2011-05-27 x 12:39:05
Marlene

Kan inte fatta att den är i plast, otroligt!Mest gillade jag bambuträdet, ser mysigt och fint ut.


2011-05-28 x 12:41:13
Katrin L

Vad fina!


2011-05-29 x 22:33:14
Izabella

Gud vad fint Bonzai-trädet var! Ser ju helt äkta ut :)

Har denna butiken ingen webshop och eventuellt en prislista?

Om man bara kan uppsöka dem i butik så undrar jag om du kanske vet någon butik i södra Sveriga som är förhandlare åt Wexter?

Tack på förhand :)


2011-06-02 x 18:25:02
Evas Blomsterbod

Jag har hållit på med konstgjorda växter och blommor

(säg inte plastväxter) sedan 1991, då jag startade min första butik. Då planterade jag själv, för då fanns växterna inte att köpa i kruka.

Sedan har det rullat på, jag älskar alla växter och blommor

konstgjorda och levande, men dom måste vara vackra.

Det finns inget som är så fult som när folk har levande växter i fönstren, fast dom är halvdöda!

Det ska vara vackra växter och krukorna ska matcha varandra.


2011-07-07 x 23:11:42 Hemsida: http://www.evasblomsterbod.se

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?