View - med struktur och känsla

Innan flytten har vi bestämt oss för att på egen hand (eller i värsta fall med hjälp utav en proffesionell hantverkare) tapetsera om nästan alla rummen i våran kommande lägenhet. Tapetseringen gäller främst vardagsrummet, vårat sovrum, gästrummet och barnens rum. Hall och kök kommer - om möjligen - att tapetsereras (eller eventuellt målas) vid senare tillfälle. Samtliga lister i alla rum kommer även att grundmålas och målas med vit färg. Nuvarande färg på listerna är "original" träfärg - inte så kul, m ao! Det måste definitivt ordnas innan tapetsering.
Vi har redan valt och beställt hem tapeter. Under höst, vinter och vår är det högsäsong för nylanserade tapetkollektioner hos de största svenska tapetleverantörerna.
Till sovrummet har vi valt två olika tapeter från Boråstapeter (inköpsställe: Tapetshopen). På vägg nummer 1 har vi bestämt oss för en strukturtapet (som redan gjorde sin "comeback" 2010) med diskreta färgtoner och mixat med moderna mönster. Tapeten har benämningen "View 7252", en beige-brun variant som vi skall matcha med en chokladbrun ecotapet. Vi vill inte tapetsera stormönstrat i hela rummet, utan har istället valt den klassiska fondväggen. Dock kommer fondväggen denna gången inte att vara placerad vid huvudgaveln utav sängen - som nuförtiden verkar vara mer regel än undantag - utan istället vid väggen bredvid. Vill gärna placera en svar avlastningsbänk/skänk vid denna väggen, med en rektangulär silverspegel upphängd ovanför. Mycket effektfullt resultat, tror jag.
Ullis

snygga tapeter


2011-12-19 x 19:31:09
Lisbeth - LIZZAN

Första tapeten känns väldigt vårlik , så härligt tycker jag


2011-12-19 x 21:28:16
Lisa

Easy up tapeter är så lätta att använda så vem som helst kan tapetsera :) försök själv, det är inte så svårt. Med gamla tapeter behöver man hantverkare tycker jag för då är det svårt, men easy up är sååå enkla att hantera , det är rena barnleken :)


2011-12-19 x 22:21:12
Rebekka Larsson

Fint !


2011-12-20 x 14:43:42
Nadira

Jag har alltid gillat rum som har fönster på alla sidor likt första bilden =)


2011-12-20 x 19:40:40

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?