Dockhusrenovering: Takterass

 
Alla har väl någongång drömt om en trädgårdsterass - på taket...
 
Även om man inte bor i hus, kan den drömmen ändå bli sann. Åtminstone om man börjar i mindre skala. Nu tänkte jag börja göra en litet reportage/bildserie indelat i olika delar, där jag har renoverat ett dockhus <läs mer om det här> i skala 1:12, ursprungligen från Indiska. Fantastiskt fint dockhus som helt klart blivit ännu finare efter renoveringen!
 
Det har varit ett roligt projekt och huset ser verkligen helt annorlunda ut än vad det gjorde från början. Jag är oerhört nöjd med resultatet, men kommer trots det säkert ändå att jobba vidare med det i framtiden när tid finns. (Perfekt att pyssla med regninga höstkvällar!).
 
Det jag först ut tänkte visa med min bildserie är alltså takterassen. Väggarna (eller "muren", som man kanske kan kalla det) var från början egentligen lika skrikigt rosa som utsidan utav huset - detta passade inte riktigt in med hur jag tänkte att takterassen skulle se ut, och därför sprayade jag helt enkelt väggarna vita. Resultatet blev riktigt bra och det blev skillnad!
 
Jag ville gärna ha en "gräsmatta" på taket för den rätta känslan. Till detta använde jag en hobbygräsmatta - sådana som riktiga hobbyentusiaster använder till att anlägga egna tågbanor i miniatyrform. Gräsmattan dammades av (mycket "gräs" som lossnar i början) och sedan klippte jag till den efter önskad storlek. Jag klippte bort ett litet hörn där det skulle göras plats för "stenplattor" och utemöbler - se bilden ovan! Stenplattorna och de små träden är också från en tåg/hobbyspecialist. Träden har jag limmat fast i gräsmattan så att de inte flyttar runt.
 
Gräsmatta och stenanläggning (som är gjord i tjockare papper) kommer från <Modellhobby>. Själva gräset fanns i massa (!) olika varianter: Ljusgrönt gräs (som på våren), gulgrönt gräs (som på hösten), långt gräs och kort gräs. Jag ville ha ett riktigt grön gräs som får en att tänka på sommaren.
 
Ella Karlsson

Vad fint! Der ser nästan äkta ut, inte som ett dockhus.. den första stora bilden trodde jag nästa va en riktig trädgård.. vill också ha ett dockhus jag kan pilla med! :-)


2014-08-04 x 18:15:16
Anonym

Jättesnyggt!


2014-08-06 x 19:18:08
Ann

Otroligt fint!! Är det vanligt lim till gräset?


2014-08-10 x 00:43:51
Karin

Jättesött!


2014-08-19 x 17:55:22
Karin

Jättesött!


2014-08-19 x 17:55:28

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?