[ Solcellsbelysning och växter ]

 
 
Nu börjar man väl lite tröttna på snö och minusgrader, eller hur? Jag tyckte att det kändes OK första "omgången" med oväntad snö i mitten av mars - nu börjar det kännas lite sådär och jag längtar efter gröna trädgård. Men framförallt längtar jag efter att få lite mer ordning på vår trädgård (flyttade in i november), trädgården är lagom stor men verkligen helt plant - det finns ingenting förutom ett stackars buskage med aroniabär i ett hörn. Borde man behålla den busken?

Vi har en hel plan inför hur vi får trädgården som allra mysigast detta år (se gärna föregående inlägg med moodboard), bland annat har vi tänkt att satsa på en paviljong - eller pergola - med lite tak över sittplatsen utomhus där vi har en stenanläggning och även en liten gångväg med just sten. Jag står även i tankarna att kanske måla stenplattorna med Curpinol-färg, i en nyans mörkare. Stenplattorna är det inget fel på, men jag har en förkärlek för lite mörkare inredning i trädgård (även i kombination med just grönt och växtlighet runtomkring). En del kul projekt med andra ord, vi hoppas att vi kommer en bit på vägen detta år redan!
 
 
 
Till vänster: Solcellsbelysning när det är som bäst! Mina favoriter kommer från [Startrading]. Jag hittar alltid så fina varianter där och det kommer alltid väldigt fina nyheter varje år- och säsong. De är verkligen top notch och fin kvalitet. Till höger: Bordslampa med olika ljusstyrkor, även denna från [Startrading].
 
Jag har lyckats införskaffa mig två stycken hängsälg - de står just nu på min inglasade balkong täckta för att härda vinterkylan som just nu verkar komma och gå för jämnan. Men snart är det ju april och det blir nog snart dags att plantera ut dem i trädgården.
Basilika planterad i kruka, men denna får nog stå inne minst en månad till inann man vågar sig på att ställa krukan utomhus.
Detta fina avlastningsbord fungerar egentligen som avlastningsbord för "utekök" - i rostfritt, svart stål från [MyOutdoorKitchen]. Jag älskar denna! Meningen är dock att den ska få flytta ut så snart vi lyckats ordna med en paviljong, eller liknande pergola - vi vill ha ett tak över ett litet utekök, så att säga. Pizzaugnen [från Grillkung] skymtas bakom hängsälgen, en ny favorit hemma hos oss som kommer att rädda våra sommarkvällar utomhus. 
 
 
 

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?