[ Hembesök av FormTrappan ]

 
Som jag berättade i föregående inlägg gällande vår trapprenovering bestämde vi oss för att låta FormTrappan (riktiga experter på just specifikt trapprenovering inomhus) ta sig an våran bedrövliga trappa. Mer om det kan ni läsa [här]. Det som fick mig att fastna för FormTrappan var främst därför att de renoverar trappor till ett fast pris. Något som känns skönt, och desto mer som ett säkert kort när man vet vad man får - och till vilket pris.
 
 
 
Jag hade ju redan en liten vision om hur jag ville att trappan skulle se ut, och jag hittade en variant på deras hemsida som direkt föll mig i smaken. Valet föll på att renovera trappan till en "vit asktrappa". Som alltid försöker man att välja en trappa som smälter in med övriga bostaden. I vårat fall har vi moderna, minimalistiska och mer "klara" färger, varför den vita asktrappan kändes som ett givet val. Första steget i trapprenoveringen innebar att boka ett kostnadsfritt hembesök med en lokal representant (FormTrappan finns i hela Sverige). Mätningen hos oss skedde med ett digitalt instrument och tog bara så kort tid som mellan 5-8 minuter. Helt otroligt! Smidigare än så kan det nog inte bli. Det är själva mätningen som ligger till grund för offerten som man får tillgång till nästa arbetsdag. När man har mottagit offerten fattar man ett beslut om man vill gå vidare, eller inte. Man kan även titta på deras hemsida hur monteringen vanligtvis går till, läs och se mer om det [här].


 

 
Det som ingår i trapprenoveringen är följande:
Montering av själva trappstegen
Upp till 15 st trappsteg
Alla slags mått på bredden (på stegen) ingår
"Öppen" eller "Stängd" trappa (vi valde att stänga igen vår trappa, som tidigare varit öppen)
Rak, L- eller U-formad trappa

Priset är framställt efter rotavdrag. Det som inte ingår är t ex målning av sidorna i trappan. (Detta ombesörjde vi själva, vilket gick snabbt eftersom vi var två stycken som utförde underarbetet och målningen av själva kanterna/sidorna i trappen).
 
Här har jag målat ett lager grundfärg samt två lager snickerifärg på det (totalt tre lager). Smidigt att man kunde "kladda på" utan att bry sig om trappstegen - eftersom de ändå ska täckas över, med hjälp av FormTrappans arbete.
 
 
Trappstegen ifråga består av en flerskiktskonstruktion som bidra till bästa möjliga stabilitet (något som vi verkligen behöver i vår lite skeva och knarrande trappa). Både temperatur och luftfuktighet kan variera beroende på årstid. Eftersom trä är ett naturmaterial som påverkas av klimatet sväller träet i hög luftfuktighet och krymper i en lägre luftfuktighet. Flerskiktskonstruktionen som FormTrappan tillhandahåller minimerar denna rörelseskillnad, och ger rätt balans och stabilitet mellan lagren.
 
Vit asktrappa - denna varianten består av planor utan tvärgående skarvar, som ger ett mer exklusivt utseende och en massiv känsla.
 
Bo Stenhammar

Ser bra ut! Vad fick ni betala allt som allt?
Går i funderingar på detta, hittade hit genom sökmonitor. Hur har trappstegen hållt efter renovering mm?

Mvh Bo


2020-11-16 x 00:56:26

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?