[Axkid Minikid - bakåtvänd bilbarnstol]

 
Vi har fått tillfälle att fotografera och recensera en baktåvänd bilbarnstol från svenska företaget [Axkid], och har precis fått varianten "Minikid" hemskickad. Som småbarnsförälder känns det ju viktigt att ens sitter säkert i bilen, och såklart allra helst bakåtvända så länge som möjligt.
 
Innan vi utför vår ordentliga recension (om cirka 4-6 veckor) har jag listat lite tankar och förväntningar kring bilstolen som jag tror gör den som ett bra alternativ för just oss (vilket också har varit avgörande i valet av just denna bilstol):
 
- Möjliggör bakåtvänt åkande upp till hela 125 cm, dvs i ungefär 6-årsåldern. Detta känns ultimat för oss som aktiv familj med flera barn, då den enkelt kan användas av både små och stora barn (då den är anpassad för barn i ålder 0-25 kg). Det betyder att två utav våra barn, 2,5 år och 5 år gamla, båda kan använda denna bilbarnstol och kan sitta bekvämt. Hur bra som helst!
 
- Vi har flera bilar i vår ägo och något som helt enkelt känns lockande är att Minikid passar i alla våra bilar, oavsett storlek eller årsmodell. Det extra långa stödbenet och de unika förankringsbanden gör att Minikid ska passa i alla bilar - både små, stora, äldre - och förstås nyare - bilmodeller.
 
- Bilbarnstolen har fem lutningslägen för att barnet ska sitta så bekvämt som möjligt. Som vi vet gillar inga barn att sitta obekvämt, och en bekväm stol och sittposition bidrar ju till mycket trevligare bilfärd; för ALLA inkluderade.
 
Håll till godo, strax innan sommaren kommer den utförliga recensionen och fler bilder på bilbarnstolen i bilen!