DIY: Kaféhörna hemma

 
Ni minns väl att jag för ett tag sedan påbörjade ett litet projekt att göra en liten "kaféhörna" hemma? Jag älskar att dricka kaffe och te (de bästa sällskapsdryckerna någonsin, om du frågar mig!) och det känns alltid som man faktiskt behöver den där lilla pausen i vardagen. Att stanna upp, koppla av för sig själv (eller tillsammans med någon), om så bara för en liten stund. Som trött småbarnsmamma känner man ju också att det där kaffet känns lite lagom uppiggande mitt på ljusa dagen.
 
Tanken med mitt lilla projekt var i alla fall att försöka få till den där typiska kafékänslan, fast hemma istället. Jag tycker det är hur mysigt som helst att gå på fik, men handen på hjärtat - med tre småttingar runtomkring sig blir man ganska bekväm utav sig på hemmaplan. - Så varför inte göra något roligt i kaféstil, fast hemma? var min tanke. Den där känslan jag gillar med kaféer är lite det där "bufféaktiga". Man tar sitt uppvärmda vatten, väljer kaffe (eller tesort), socker och kanske någon liten kakbit till.
 
Något jag tycker är supermysigt är dessutom kaféer som ibland bjuder på en liten chokladbit i folie/papper. Det är charmigt! Jag älskar att fika - och om det så är hemma eller på kafé spelar väl inte så stor roll nu, när jag har ett eget kafé hemma!
 

Till min kaféhörna hemma hade jag en liten lista på vad jag absolut ville ha med:
 
Tesorter (i sortimentskartong - så det bara är att välja och vraka för den fikasugna!)
Kaffe (Nespresso i detta fall - vi har ju en maskin som gör alltifrån espresso till latte, och med skummad mjölk)
Kaffemjölk (i engångsförpackningar - inget riktigt kafé utan dessa...!)
Socker (i engångsförpackningar helst)
Fin, mörk choklad (i folie/papper - storlek "munsbitar")
Kaffebägare (gärna med "take away"-lock)
Småkakor
 
Dessa produkter hittade jag hos SwedOffice, som säljer kontrosmaterial enkelt och billigt!
SwedOffice har bra priser och med snabba leveranser till företag inom hela Sverige. De har också ett stort sortiment inom skrivbordsartiklar och kontorsmaterial, tex pärmar, pennor, papper, kuvert och fika mm. Hos dem hittar du allt till ditt kontor. Beställ snabbt och enkelt via deras webbplats eller kontakta kundtjänst på telefon 08-24 50 55. 
 
Fairtrade rörsocker.
 
  
Till vänster: Jag går från att tycka att kaféhörnan känns lite för "plottrig" - till att den faktiskt känns ganska... hemtrevlig. Och kafélik! Det är ju egentligen precis så det brukar vara på riktiga kaféer - mycket smått och gott, på ganska liten yta. På det charmiga viset. Till höger: Självklart måste det finnas många olika tesorter att välja emellan. Denna sortimentskartong (Lipton, med 12 olika sorter) innehåller sammanlagt 180 st påsar. Finns att köpa hos Swedoffice.
 
  
Till vänster: De här klassiska kakorna känner ni säkert igen - "Royal Dansk", typiska smörkakor som får mig att minnas min farfar, som tyvärr inte är i livet längre. Men jag minns så väl att farmor och farfar brukade ha precis dessa kakor (om än i en lite mindre plåtburk) och bjuda på, alltid till fikat. Jag har inte sett dessa kakor på flera år och blev därför riktigt glad att se dem! Vilka minnen... Till höger: Typiska kaffebägare - dessa har jag också passande lock till. Perfekt för oss som alltid är i farten.
 
Inget riktigt kafé hemma utan... en riktigt mörk, tunn och spröd kvalitétschoklad! (Finns att köpa hos Swedoffice).
 
På avlastningsbordet: Kaffebägare "Bönan Brun" (med "take away"-lock finns att köpa till) från Swedoffice. Rörsocker "Fairtrade" (i portionspåse) från Swedoffice. "Royal Dansk", klassika kakor i stor burk från Swedoffice. På understa vägghyllan: Koppar från Gekås. Kaffemjölk (100 st/kartong), även dessa från Swedoffice. På översta vägghyllan: Minibyrå från Pandurohobby.
Evelina

Såg detta på instagram! Älskar idén du har. :)


2014-02-26 x 09:11:35
Anonym

älskar dem kakorna!


2014-03-06 x 13:58:29

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?