KidKraft City Explorer Tågbanebord

 
Jag har fått möjlighet att testa och recensera ett tågbanebord från <Confident Living>. Tågbanebordet som kommer från tillverkaren KidKraft är fortfarande inte helt kända i Sverige, då det i dagsläget inte finns jättemånga återförsäljare. Detta är egentligen ganska märkligt då deras produkter verkligen är utav superbra (!) kvalitét och håller otroligt hög standard!
 
Tågbanebordet på bild är utav modellen "City Explorer" och innehåller över 80 delar. Själva tågbanerälsen är kompatibel och fungerar ihop med svenska, motsvarande modeller. Jag har suttit och funderat över för- och nackdelar och tänkte först att priset är en nackdel. (Den kostar drygt 2.500 kronor). Men efter att ha tänkt efter och jämfört med BRIO's produkter (och deras värsting-tågbana, som kostar minst 2.000 kronor!) kommer man inte ens i närheten utav vad man får för pengarna med denna "City Explorer". Helt klart VÄRT pengarna och det blir en perfekt present till det barn (...eller varför inte hela familjens barn?) som verkligen uppskattar tågbanelek!
 

Fördelar:
- Fantastiska detaljer som ger utrymme för mycket fantasi, lek och stimulans
- Skonsamt för barnens rygg! Istället för att sitta ner och böja sig framåt (blir tillslut jobbigt att böja sig fram hela tiden över hela tågbanan) så får barnen nu istället möjlighet att leka i ögonhöjd - och det är lätt att gå runt bordet
- Lämplig för både mindre och större barn
- Generös (!) lekyta med en diameter på lite mer än 1 meter - flera barn får dessutom plats att leka samtidigt!
- Förvaringslådor (fastskruvade) under bordet
- Liten kant som skyddar leksakerna från att falla ner på golvet - känns faktiskt väldigt skönt att alla leksaker är "samlade" på en och samma plats
- Kompatibel med svenska "tågbanor", t ex BRIO
  
Nackdelar:
- Inte så jättesnygg färg på "benen" till bordet - är man petig som jag får man nästan lust att måla om dem!
 
  
Till vänster: Många - och väldigt genomtänkta - detaljer. Jag har tidigare sett ett tågbanebord från KidKraft (lite äldre modell) som verkligen var jättefina och funktionella - men jag måste säga att de nya tågbanorna från KidKraft's sortiment är helt fantastiska! Det märks att de är uppdaterade för de har sådana fantastiskt fina detaljer! Till höger: Här är leken i full gång.
 
Rolig (och mycket uppskattad!) detalj - fira snöret upp och ner  med lyftkranen och hämta tunga stenblock!
 
Miljön på tågbordet har många genomtänkta platser och detaljer (bl a tågstation, flygplats, hamn m.m) som passar till de olika stadsdelarna. Här på bilden ser ni en grävmaskin arbetande i ett avspärrat område. Det finns figurer till varje "syssla" i tågbordet och detta gör sig förstås extra bra till rollspelslekar i olika former. "- Jag vill vara polis! Och jag vill vara pilot! Jag vill vara byggarbetare!" o sv.
 
City Explorer Tågbanebord i helhet. Tågbanebordet var väldigt enkel att montera. Det tog cirka 20 minuter sammanlagt och beskrivningen var mycket tydlig, så att man kunde få tågbanan i exakt samma utförande som produktbilden visade. Givetvis kan man också bygga på andra sätt om man hellre känner för det.
Caroline G

Vilken kul idé! =)


2014-08-04 x 17:40:04
Anonym

Himla smidigt, kan tänka mig ungarna gillar. Men lite för dyrt tycker jag...


2014-08-06 x 19:18:34

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?