DIY: Babyhårband med blomma

 
För er som har missat så fick jag en liten flickbebis (har ju två söner sedan tidigare, 2,5 och 4,5 år gamla) för snart tre månader sedan, och just nu kärar jag ner mig i allt som är sockersött, rosa och ja... flickigt. Det är ju trots allt en skillnad på pojk- och flickkläder - vilket kanske kan tyckas trist för vissa, men jag tycker att det bara är roligt. För en gångs skull känns det kul att få frossa i en massa gulliga klänningar, i miniformat! 

Babyhårband tycker jag är gulligt, men det finns inte mycket på marknaden och inte heller jättemycket på internet. Dessutom är de allra flesta hårband i storlek från 6-12 månader så det är sällan man hittar storlekar för mindre flickor. Jag kom sedan på tanken att göra mina egna hårband och gick till en lokal tygaffär och köpte elastisk kantresår, och spetsband.
 
 
De stora, fina tygblommorna - se bilden ovan - kommer från Panduro hobby. Jag är verkligen jätteförtjust i dem! En liten nackdel var dock att de fällde mycket glitter i början (...vilket jag märkte när min bebis hade en massa glitter i håret, hehe), men efter att ha skakat om hårbandet litegrann så var det problemet löst. Prio nummer ett med dessa babyhårband var att de skulle vara mjuka och sköna för babyn, sådär att de nästan inte skulle kännas utav. Man märker att man har misslyckats om bebisen blir irriterad att det sitter för hårt eller skaver, och det är ju absolut inte det man vill uppnå! Men dessa hårband blev väldigt mjuka och fina, och blomman - trots att den är rätt stor - sitter där den ska och stör inte. Blev faktiskt riktigt nöjd - och då har jag väl inte direkt några vidare sykunskaper sedan innan. Kommer definitivt bli fler hårband i framtiden!
 

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?