Köpa barnvagn

 
 
Nu när jag och min man väntar vårat tredje barn kände vi att det kanske också är dags att investera i en ny barnvagn! Tidigare har vi haft en "märkeslös" - men ändå väldigt fin och smidig - barnvagn med både sitt- och liggdel.Trots att den har varit hur bra som helst så märker man ändå att tiden ändå tagit ut sin rätt på den efter dessa 4 år som den använts, mycket flitigt dessutom. Våran tidigare vagn var svart (passar ju förstås till allt) och min tanke inför att köpa en ny vagn var faktiskt att köpa en svart - igen - eller på sin höjd kanske en beige/khaki-färgad. Men efter att ha tänkt om lite så behöver inte allt vara så trist och enformigt.

Vagnen som vi har bestämt oss för är en "Crescent City", alltså en vagn ifrån Crescent Barnvagnar och dessutom en i GRÖN färg (... som i övrigt faktiskt är  en utav mina favoritfärger)! Just denna gröna modell (finns en orange/röd variant också, jättesnygg - men den känns inte riktigt "vi" heller, så den hoppar vi) är ny för året och är alltså av 2013 års modell. Helt ny för säsongen alltså! 
 
Det är lätt hänt att man blir lite "stereotypisk" när man väl väljer att investera i färger. En grön vagn kanske känns lite pojkaktig för vissa, men jag tycker inte att man skall behöva bli så insnöad och alltid behöva tänka allt i färg. Vi ska ju hur som helst ha en sommarbebis så jag kan tänka mig att det kommer bli himla fint med en grön vagn, mitt i all grönska!
 
Vi har också varit bestämda med att också skaffa en vagn med både liggfunktion (för den första tiden) och sittfunktion, att kunna byta ut med sedan när det är dags. Det är ju väldigt praktiskt - och när denna möjligheten finns, så finns det ju ingen anledning i världen att hålla på och "böka" med två vagnar i förrådet!
 

 
Mina största förväntningar inför denna vagnen är:
 
Att vagnen skall vara "lättkörd".
D vs lätt att svänga med (... och gärna med en hand, för när jag är ute och handlar vill jag kunna göra en U-sväng med vagnen och samtidigt ha en kundkorg släpandes i den andra) och lätt att köra. "City"-vagnen sägs ju lämpa sig allra bäst för stadskörning, och det tror jag passar mig utmärkt. Jag är inte direkt någon skogsmänniska så jag behöver en vagn som lämpar sig för detta. När vagnen har två, mindre hjul fram brukar det ju bli lättare att svänga runt. Jag har provkört vagnar med icke-svängbara hjul fram tidigare och det passar mig inte alls! Så detta är ett måste.
 
Att vagnen skall vara lätt i vikten.
Det känns onödigt med en väldigt tung vagn med tanke på "extravikten" som ändå kommer på köpet. I mitt fall är det ju både barnet - och ofta kommer ju lite extravikt i form utav t ex matkassar. Denna gången skall vi också satsa på att skaffa en Bumprider (se bilden nedan, precis en sådan är det som skall matcha till vagnen, hihi) en ståbräda för våran 2:a som kommer att vara lite mer än två år då lillasyskonet kommer till världen. Kan ju vara bra (...och kul) att få åka lite snålskjuts när man inte orkar gå - eller sölar fram - hela vägen.
 
 
I övrigt tycker jag också det är viktigt att vagnens sittdel kan vändas emot föräldern - men också framåt. Detta har jag ju redan haft som krav på vagnen innan vi valt ut den, så det är ju en funktion som vagnen också har! Jag tycker det är bra och viktigt att man kan ha barnet vänt emot föräldern den första tiden, för det blir ju hemskt många nya intryck (kanske för många) när man äntligen får sitta upp och spana ut i världen... :-)
Det jag också tycker är bra är också sittdelen. Det dröjer inte länge tills vi får hem denna vagnen och då kommer ju även våran snart 2-åring hinna få användning av denna innan bebisen väljer att kika ut!
 
Recensioner, uppföljning och bilder kommer givetvis!
Önska mig lycka till!
Erika

Fint med en grön vagn, o kul att du vågar tänka nytt o inte vara så enformig som man annars blir. SKriv gärna när du vet mer om vagnen, o om den är bra :)
Letar själv vagn som ska införskaffas senast -november..

/Erika


2013-03-20 x 16:43:51
Elina

Jättefin! Fin blogg också :-) hittade hit från instagram. Lycka till med pyret :-)


2013-03-20 x 17:18:59
Fatima

Vilken fräsch färg! Kul att du vågar något annat xD är själv för feg för sånt.. xD


2013-03-20 x 18:12:38
Amina

Vad fin! Hade jag skaffat en hade det nog blivit en orange! Häftigt! Men smaken e som baken, kul att ni vågade välja annan färg. Lycka till med bebisen Inshallah. <3<3


2013-03-21 x 07:56:14
Emma

Nejmeeeeeeen Malin! Vad är detta? Såååååååå glaaaaad jag blev utav att läsa detta då. Grattiiiis!!!!!!!!! Det var längeeeesen vi pratade. Hoppas allting är bra med dig/er? Är aldrig inne på msn mer, kanske därför vi inte hörts? Vet inte om du alls är inne heller, eller om du kanske t.o.m. skaffat ny adress?

Hör gärna av dig med ett mail, för du ser väl min adress när jag skriver här.

Ps. Väntar själv smått, med BF i MORGON faktiskt:O Hehe. Så får vi se när lillan tänker titta ut =) DS.

Kraam från Emma i Skåne! :)=)


2013-03-21 x 20:18:12
Inredningstipset - svar till emma

Åh, Emma!

Gud vad jag saknat dig!
Det var verkligen superlänge sedan vi pratade! Oj, vad kul att du också är "på gång" med en liten! Vad spännande! Det är ju helt underbart! :-)

Haha, jag är aldrig heller inne på msn nuförtiden! Jag har nog inte varit inne på msn överhuvudtaget på kanske 2 år? Har varken tid, lust eller ork med det längre!

Fantastiskt kul att höra från dig :-)
Du kan ju maila mig om du vill. Har du inte instagram (eller något liknande) så kan man ju ev. följas åt där? Om du inte har, så snälla skaffa!

Massa kramar!
/Malin


2013-03-22 x 09:00:58 Hemsida: http://inredningstipset.se
Jonna

Vad fin den är. Lycka till <3


2013-03-26 x 09:56:07

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?