Taika porslin från Iittala

 
I porslinsserien "Taika" (som i övrigt betyder magi på finska) från Iittala har Heikki Orvola och Klaus Haapaniemi låtit fantasin flöda när de har formgivit sitt porslin från 2006. Tanken var att illustrationerna till "Taika"-serien skulle inspirera till fantasi, och till sagornas värld. Den fascinerande - och i synnerhet magiska - designen låter den individuella åskådaren själv få avgöra meningen och betydelsen utav de många detaljerna i porslinets mönster. Porslinet finns i färgerna blå, vit, röd och svartvit. Jag föredrar den blå varianten, dels då jag tycker att färgen känns ganska ovanlig - men också för att den blå färgen mer motsvarar "känslan" för vad begreppet taika betyder för mig...). Porslinet finns bl a att köpa hos <RoyalDesign>.
 
Och visst känns "Taika"-porslinet från Iittala ändå ganska magiskt? Jag - som själv har finska rötter - tycker att illustrationen verkligen kännetecknar den där mystiken, den som man bara kan hitta i de finska skogarna...
 
 
 
  
  
Till vänster: Assiett (15 cm) från "Taika". Porslinet kommer från <RoyalDesign> som just nu dessutom rear ut många utav sina produkter från serien till minst 10 % rabatt. Till höger: "Taika" cappucino-kopp, 20 cl i färgen blå.
 
 
Agneta

Vikket fint porslin!


2013-08-26 x 11:04:44
Ellinor

GIllar den vita varianten! =)


2013-08-27 x 15:51:16

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?