Konsolbord och spegel i silver

 
Vi har ett litet hörn i ett svärmors rum hemma som inte riktigt har kommit till någon användning. Det har stått tomt ganska länge pg a att det har varit lite svårt att veta vad vi skulle göra utav just det hörnet. Man vill ju liksom "fylla ut" det på något sätt med något som känns både fint och praktiskt, och något som samtidigt inte tar upp mycket plats.
 
Jag råkade se ett konsolbord (med tillhörande spegel) i en annons på Blocket för 400 kronor. Konsolbordets ovansida är gjort i svart/grå marmor. Det enda jag inte gillade med setet var att det var målat i en fruktansvärt ful guldfärg...
 
Jag gillar absolut inte guld på möbler och inredning. Det känns kanske lite omodernt (tyvärr?) och jag tycker att det måste vara riktigt bra gjort och välmatchat för att det skall fungera.
Silver - däremot - tycker jag är jättesnyggt hemma! Och fungerar till det mesta. Så jag sprayade bordet och spegeln med silverfärg. Efter 5-10 minuters arbetskraft blev detta resultatet. Jag har en "före-bild" i min iPhone som jag ska försöka lägga upp senare - så ska ni få se vilken skilland det ändå blev!
 
Visst blev det snyggt? Jag är åtminstone jättenöjd med resultatet.
 
    
Till vänster: Såhär såg konsolbordet och spegel ut färdigsprayad. Kan verkligen rekommendera sprayfärgen; en variant vid namn "PlastiKote" (leverantör: Alfort.se). Jag har testat många olika sprayfärger och måste säga att detta har varit en utav de bättre. Det blir ett otroligt jämnt resultat direkt, tillskillnad från många andra sprayfärger där man får jobba en del extra. Det är verkligen en barnlek att använda denna spray, fantastiskt! Rekommenderas verkligen varmt! Till höger: De konstgjorda/batteridrivna stearinljusen är en riktig fiffig grej (bra för oss som har mindre barn i huset) och kommer ifrån SmartaSaker.se. Ljusstakarna är även dessa sprayade med silvermetallic; på så sätt visste jag ju att de skulle passa perfekt till konsolbordet...
 
Tulpanen är i plast och kommer från IKEA, tyvärr tror jag att tulpanerna är utav utgående modell och inte finns kvar. Tråkigt värre, jag har redan över 10 stycken hemma men hade kunnat tänka mig att köpa fler. "Vita" tulpaner är så fina och passar precis överallt, dessa är dessutom väldigt verklighetstrogna; det gillar jag!
 

Den blå/turkosa vasen är ett loppisfynd för 20 kronor. Den genomskinliga burken ska jag fylla med något mysigt, kanske några pastellfärgade karameller eller något annat smaskigt...?
Lina A

Detta blev ju GRYMT snyggt!!! Vilken grej. Att man aldrig tänkt på nåt sånt tidigare. Var kan man köpa denna sprayen förutom hos dom? eller kan man köpa online där?
Blev något grymt inspirerad nu och har massa grejer hemma jag kan tänkas spraya. Behövs inte någon för-behandling o sånt? Berätta gärna mer!!


2012-09-14 x 12:36:40
Elin K

Åh, sjukt snyggt!!! Fan vad duktig du är!!!


2012-09-19 x 11:58:58
Annlouise

Väldigt snyggt, har själv letat ett sådant bord med tillhörande spegel och haft samma tanke att måla/spreja det silver, dessa bord är oftast i guld och det är inte min stil.


2012-12-12 x 13:51:56

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?