Orientalisk matta till balkongen

 
 Jag har - sedan ett tag tillbaka - funderat lite över över att skaffa en matta till balkongen (och då menar jag inte en sån där heltäckande balkongmatta, utan en helt vanlig matta), just för att piffa upp det litegrann. Genom tiderna har jag provat flera olika stilar till balkongen (bl a den "tropiska" stilen, men också feng shui-inspirerat) och nu senast har det fallit mig in att jag vill ha en orientalisk balkong. De allra säkraste färgerna för detta ändamål är - för mig - de typiska varma (och starka) jordnära färgerna: T ex rött, orange och brunt. Tanken var ju från början att skaffa en röd matta men jag ville inte ha den alltför orientalisk,utan något däremellan. Efter att ha funderat lite närmare på detta så kände jag att det inte alls skulle fungera med en röd matta på balkongen, bl a för att våra utemöbler (och resten utav möblemanget) skulle passa in. Det vore ju ganska dumt att skaffa en matta som egentligen inte matchar resten, för det är ju helheten som gör större delen utav intrycket...?
 
Så det fick bli en vit/grå matta ("Marseille") med ett orientaliskt - men ändå modernt - mönster. Mattan är i storleken 200x140 cm, perfekt mått till balkongen och framför utemöblerna. Som jag tidigare har nämnt så är flera utav våra mattor hemma hos oss ifrån hemsidan RugVista, och jag kan verkligen, verkligen (!) rekommendera deras sortiment...! Vi är sjukt nöjda med våra mattor därifrån. Mattorna är jättefina och så otroligt prisvärda, vi kommer nog aldrig köpa mattor någonannastans i fortsättningen. Jag blev så otroligt nöjd med balkongmattan  och den förhöjde verkligen mysfaktorn till tusen. Balkongen är verkligen allas favoritplats här hemma, förstår ni varför? Nu fattas bara lite småsaker, hängande ljuslyktor är något jag är ute efter...
 
  
Till vänster: Ljusstaken är ett loppisfund för 75 kronor. Priset var OK. Aluminiumskålen kommer ifrån LevHemma. Till höger: Mattan ligger fint, passade perfekt till de ljusgrå rottingmöblerna.
 
  
Till vänster: Kuddfodralen med knapparna kommer ifrån Nyblom Kollén. Himmelsängen är egentligen anpassad till en barnsäng (typ spjälsäng) men den passade perfekt ovanför soffan. Riktigt mys på kvällen att sitta här under med ljusen tända! Till höger: Favoritskålen.
 
Utsikten från balkongen i skymningen, därborta i skogen brukar det ofta vara tät dimma vid fuktigt väder, ganska mysigt, visst?
Denise

Ohh, måste säga att balkongen ser väldigt fin ut!! Otroligt mysig!! Och utsikten ser riktigt härlig ut den me!!


2012-07-27 x 00:52:44
Fatima K

Gud vilken fin matta!! Den passade perfekt


2012-08-16 x 12:27:31

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?