Nanoakvarium

 
Vi har skaffat ett jättegulligt och vackert litet akvarium hem, ett nanoakvarium. För er som inte är så insatta i vad ett nanoakvarium är, så kan jag berätta att det är precis som ett vanligt akvarium fast mycket mindre. Det finns ingen riktig "gräns" över volymen för nanoakvarium, men de ligger någonstans emellan 10-40 liter. Vi i familjen har tänkt ett tag på att skaffa ett akvarium och nu har vi äntligen tagit tag i det! Vi kände ju att vi ville ha ett akvarium i mindre storlek, och just denna modellen vi valde (som kallas för "Fluval Chi" - något slags feng shui-inspirerat akvarium - väldigt elegant faktiskt) är på 19 liter. Den finns också en i storlek större, om 25 liter. Hittade akvariumet hos Akvariumkungen och det brukar oftast vara billigare att köpa sånt här på nätet än i vanliga djuraffärer.
 
Något jag gillar med detta akvariumet är att det inte är gjort i glas, utan i plast. Det gör att akvariumet ser extra klart ut, och ibland ser det ut som om fiskarna simmar i tomma intet. Ganska effektfullt faktiskt! Vi har två stycken slöjstjärtar (eller "guldfiskar" för den ovane...), en liten och en lite större, i akvariumet. Båda fiskarna har blivit namngivna av våran 3-åring, och bägge heter tydligen Ögon-Robin. Det är ingen som riktigt vet varför de heter så, så detta får förbli ett mysterium tills vidare...
 
Med mindre akvarium måste begränsa antalet invånare. Vi valde att ha två mindre fiskar som djuraffären rekommenderade. Vi skaffade också en liten räka, haha. Rätt roligt - förutom det faktu, att räkan gömmer sig hela dagarna och bara kommer ut på natten när det är mörkt (och när den tror att man inte ser...?). Annars är den söt, och äter lite överblivet skräp i akvariumet. Jag tycker att om man är nybörjare med akvarium - som vi - och inte vill ha ett jättestort akvarium som tar mycket plats, så är detta en jättefin variant på alla sätt. Vi är jättenöjda och den gjorde verkligen ett "lyft" i köket, där den står. När lillebror på 1 år blir lite äldre så kommer vi nog att flytta akvariumet in i vardagsrummet. Akvariumet tack vare dess storlek är ju lätt att flytta på och möblera om med!
 
  
Till vänster: Akvariumet på köksbänken. Jag valde att inreda med vit sand (och lite vita, större stenar), en akvarium-gren och några växter. Tejpade även på en akvarium-bakgrund på baksidan utav akvariumet, den står ju ändå mot en vägg. Men tänk så snyggt med ett akvarium t ex i mitten utav ett stort matsalsbord, då behöver man ju ingen bakgrund... Till höger: Får jag presentera... Ögon-Robin ...och... Ögon-Robin!
 
Fatima K

Vilket FINT akvarium!!! Pris?! :)


2012-07-25 x 14:14:23
cilla

letade nano på google och såg det här, skiter i att det är gammalt men måste säga nånting!det här är ju förskräckligt, slöjstjärtar blir som vuxna ca 25cm och ska ha MINST 120L-150L, verkar inte stå riktigt rätt till i huvudet på dig, djurplågare!


2014-04-20 x 23:06:07
Inredningstipset - svar till Cilla

Vi har inte kvar slöjstjärtarna av precis den anledningen du skriver. Märkligt nog blev vi rekommenderade i djuraffären (!) två slöjstjärtar till storleken utav detta akvarium. När vi sedan gick till en annan djuraffär berättade dem precis det du säger - att slöjstjärtar blir bra mycket större. Vi tyckte inte det var rätt så vi gav bort dem till en bekant med större akvarium.

Djurplågare, jo jag tackar!


2014-05-20 x 11:32:20 Hemsida: http://inredningstipset.se

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?