Tips för ett fridfullt sovrum enligt Feng shui

Sover du dåligt? Du kanske du ska ta hjälp utav "Feng shui"-filosofin för att få ett rofullt sovrum. Här är de bästa tipsen, enligt oss på Inredningstipset.se, för ett riktigt fridfullt och behagligt sovrum:


1. Ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum. Rensa, rensa och rensa! Städa undan saker bakom dörren, under sängen och ovanpå garderoberna. Även de små sakerna som man inte ser vid en första anblick. För visst är det ändå störande att veta att det är fullt utav prylar under sängen, trots att de egentligen döljs utav en sängkappa...?
2. Lämna jobbet utanför sovrummet! Ett sovrum är till för sömn, vila och avkoppling. Ingenting mer.
3. Inredningen skall vara lugn och behaglig, gärna i jordnära färger som får oss att slappna av. Undvik alltför starka färger. Välj en färg som du personligen själv gillar, och som du tror passar för ditt sömnbehov. Kanske känner du dig stressad utav röd färg? Undvik i sådana fall den färgen!
4. Det är en dålig idé att placera sängen mellan två fönster, eller framför ett fönster. Om ni är två som delar säng, skall helst var och en ha en fri yta bredvid sin sida. Det är både trevligt och funktionellt om båda har varsitt sängbord, och lampa.
5. Var sängen står är viktigt. Allt som händer omkring sängen på natten är viktigt för ditt välbefinnande. Den bästa placering utav en säng är emot en vägg, med bra överblick över dörren.
6. Undvik elektromagnetisk strålning i sovrummet, från t ex teveapparater och datorer. Undvik också mobiler, och vindspel som låter. De sägs nämligen kunna göra människan orolig omedvetet, under sömnen.
7. Tänk också på hur taket ser ut ovanför sängen. Hur roligt är det att börja dagen med att titta på en spricka, en fläck eller en lampa som hänger snett? Se till att åtgärda allt som kan irritera dig, och häng istället upp vackra tavlor eller andra dekorationer som du gillar. Blommor och gröna växter sägs också vara bra för det trivseln, och det mänskliga sinnet.
Denise Lager

Tack för tipsen! Nu ska det rensas i vårat sovrum! Har tyvärr en tendens att samla på mej en massa skräp och nästan allt ligger under sängen o samlar damm...! :((


2012-05-03 x 23:25:47
Denise Lager

Tack för tipsen! Nu ska det rensas i vårat sovrum! Har tyvärr en tendens att samla på mej en massa skräp och nästan allt ligger under sängen o samlar damm...! :((


2012-05-03 x 23:25:47
Nina

Mys!

Detta ska jag tänka på när jag ska hjälpa min bästa kompis att inreda hennes nya lägenhet. SÅ himla mysig blogg du har! Det får mig att vilja ändra ALLT hemma..


2012-05-19 x 00:26:19

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?