Barnens krypin

Jag har (lite för länge) försökt att fundera, planera och konstruera en liten barnhörna i vårat vardagsrum. Meningen är att det skulle bli en mysig och trevlig liten hörna, som bara är för barnen. Detta låter ju kanske som en jättelätt uppgift, men såhär i efterhand kan jag ju bara konstatera att det är mycket enklare sagt än gjort. Det har faktiskt varit ganska svårt att hitta de perfekta - och prisvärda - möblerna och produkterna som skulle lämpa sig för just detta. Meningen var bl a att införskaffa en svart barnsoffa (inte fåtölj, utan alltså en SOFFA med två sittplatser), en beige-brun ryamatta (modell mindre för att symbolisera barnens allra egna matta) och ett soffbord för barn. Jag hade också tänkt att köpa en liten skärm/vikvägg i barnstorlek.
De två första var det inget problem med, men dock har jag valt att utesluta det sista alternativet med ett soffbord. Det har varit en kamp om att hitta en fin modell som också passar den så kallade "vuxensmaken". Många bord till barn ser helt enkelt för "sjafsiga" ut. Som något man likaväl kan snickra ihop hemma.
Jag är nog ganska kräsen utav mig vad gäller inredning. Såklart får det ju gärna vara sådär barnsligt och underbart i barnens eget rum! Men jag upplever dock personligen att det också får stanna där. Även fast den lilla barnhörnan skall vara enbart för barnen så har det även känts lika viktigt att möblerna (och prylarna) också smälter in i våran vuxna inredning. Att hela huset är en ständig lekstuga är förstås något oundvikligt när man har barn. Och visst har det sin charm, det med.
För mig känns det dock som så att allt till barnen inte behöver se barnsligt ut. Viktigast är ju att - i synnerhet möblerna - fyller sin funktion. För att leka, tjoa och tjimma har vi ju faktiskt leksaker till hands.
Till vänster: Jag hittade världens mest underbara barnsoffa hos Dodde.se <länk>. Inte nog med det, så har de också dessa retroinspirerade barnfåtöljer. Behöver jag säga att barnen är stormförtjusta...? Det är så otroligt roligt när man märker utav deras uppskattning! Till höger: Ryamattan - precis en sådan jag letade efter - fyndade jag ganska billigt i en mattbutik för cirka en hundralapp. Vilket kap, va?Det är nästan så att man vill säga att barnen har finare soffa än oss vuxna. Avundsjuk? Javisst! :-)


ninni

Herreguud.. jag satt precis och tänka på de här modellerna av soffor.. tänkte köpa en till lillskruttan nämligen.. =)

Men har haft svårt att hitta dem.. ska kolla på sidan du länkade om dom har bra priser.. tack för tipset, gillar din blogg och läser den dagligenNinni


2011-11-14 x 18:22:22
Johanna

Vad fint ni har i erat vardagsrum!


2011-11-14 x 19:42:08
Louise

Soffan var ju jättesöt! xD


2011-11-15 x 10:20:14
Vera

Den här idén gillade jag! Att jag aldrig själv har tänkt på att man kan göra så gulligt till barnen. Nu kryper det i mina fingrar efter att göra något liknande själv hemma.Kram Kram


2011-11-15 x 16:35:50
*Cissi*

Det här tyckte jag var grymt snyggt! =)


2011-11-16 x 22:50:41
dense

Vad kul för dina barn, de måste ha varit jätteglada över sin soffa : )


2011-11-18 x 12:47:45

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?