[Charlies House]

 
Jag måste medge att jag är galet förtjust i delikatesser som är fint förpackade - det är sant att man äter med ögat, det vet även jag med erfarenhet som "Tårtspecialist" (kanske känner ni till min andra hemsida; Tårtspecialisten.se; som jag tidigare arbetat flitigt med men som kanske går på lågvarv nu pg a föräldraledighet) - mycket är ju baserat även på det estetiska!
 
För någon vecka sedan kom jag över lite produkter från [Charlies House] ett familjeföretag (som jag kan minnas har rötterna här i Jönköping t om?!) som tillverkar bl a skorpor, biscotti och delikata knäckebröd. Jag är svag för just skorpor och biscotti med ovanliga smaker och det är just vad dem tillverkar... en utav favoriterna är lätt skorporna med - hör och häpna - lavendelsmak! Åh, de är verkligen helt galet goda och de gäller att ha karaktär om man har en påse liggandes hemma. Saffranskorporna går heller inte av för hackor! Något mer som verkar intressant (som jag inte ens visste att de hade) är skorporna med "Päron och ingefära", eller "Ros och jordgubb". Klassisk kardemumma kan inte heller bli fel!
 
En annan fördel jag gillar är att både skorpor och biscotti inte är så förbaskat söta, som ju nästan allt annat i affären nuförtiden. Visst går det bra med något sött då och då, men jag gillar att man till vardags ska kunna knapra på något litet till förmiddagskaffet utan att för den delen riskera att tänderna ramlar ut (d vs i längden). Ni förstår säkert poängen.
 
Hur som helst måste jag verkligen rekommendera deras sortiment, testa om ni kommer över dem!
 
 
Till vänster: Fint förpackad espressochoklad från Charlies House! Galet god, med rätt "knak" i chokladen - precis som det ska vara... jag har hör "kaffexperter" säga att kaffe och choklad inte är någon bra kombination, tydligen dödar smakerna ut varandra på något sätt som kan tyckas märkligt för mig - jag som alltid tyckt att just espresso och en mörk choklad gör sig så himla bra ihop...?! Kaffeexperter behöver väl inte alltid ha rätt, antar jag, haha... Till höger: Spanar in IB Laursens nya katalog, väldigt mycket snyggt! Gillar skarpt att IB Laursen alltid håller sig till sin egna "givna" stil, men samtidigt hänger de alltid med i de senaste inredninstrenderna, utan att låta sig "ätas upp" utav det. Bra balans!
Härlig espressokopp (en favorit!) med tillörande assiett från Rivièra Maison, riktigt läckert med grafiskt mönstrat och bokstäver, samt vitt och svart.

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?