I mitt vitrinskåp

 
I vardagsrummet har jag ett vitt vitrinskåp ("Hemnes", från IKEA), som numera tyvärr (?) är ganska proppfullt. Har funderat ett tag på att köpa ytterligare ett vitrinskåp, fast i köket istället. Jag är faktiskt så enormt förtjust i denna modellen att jag skulle kunna tänka mig att köpa en precis likadan, fast svart istället (eftersom det skulle passa bra i vårat kök med liknande färger). Anledningen till det är delvis också för att jag inte kunnat hitta något motsvarande, svart vitrinskåp inom samma prisklass. Ytterligare ett vitrinskåp behövs dessvärre hemma hos oss då jag är väldigt förtjust i porslin, skålar, serveringsfat m.m. Klart att man ändå vill förvara sina finaste saker fint, menar jag.
 
Tänkte visa bara några utav mina favoriter ur vitrinskåpet. Bilderna fotograferade jag för några månader sedan, men jag har glömt bort att visa dem. Jag har numera MYCKET nytt i skåpet, som jag dock kommer att visa vid ett senare tillfälle.
 
Jag var lite "anti" detta för ett tag sedan för jag tyckte det kändes så 80- och 90-tal. Men jag övertygades sakta men säkert när tanken slog mig att man ändå kan göra det snyggt - trots allt. Dessutom behövde vi verkligen ett vitrinskåp, och nu är vi alltså i behov utav en till. Det är väldigt trångt där inne i vitrinen, i vardagsrummet. Inte snyggt...
 
Har ni ett vitrinskåp hemma? Hur ser det ut inuti, i sådanafall?
 
  
Till höger: Karaffen, kakfatet/tårtfatet och tekannan har jag hela "setet" utav. Alltifrån stora tekoppar, till små kaffekoppar och ljusstakar, vaser m.m. Dessa är faktiskt allesammans fynd från... Ullared! Har råkat se dem i omgångar, och varje gång jag varit där har de fått in något nytt, i samma serie. Så det har blivit att jag köpt lite varje gång jag varit där. Är så himlans nöjd och allt har varit väldigt billigt, karaffen och tekannan kostade t ex 59:-/st om jag inte minns fel. I efterhand har jag dock märkt att dessa produkter blivit dyrare därborta, priset har höjts. Antagligen har det sålts bra... Till vänster: Ett litet fynd (?) från second hand, en dimgrå glasskål med konformat lock och tillhörande sked. Används numera som sockerskål. Verkligen supersöt och kostade 30-40 kronor, någonting. Minns inte riktigt faktiskt.
 
  
Till vänster: Vitrinskåpet. Ser ni skålarna däruppe? Jag är faktiskt väldigt anti att förvara grejer ovanpå andra grejer, det tycker jag är jättefult och det ser också lite stökigt ut. Dessa saker vill jag ju helst lägga in i ett nytt, fint vitrinskåp... ;-) Till höger: Några ljusstaker inom samma serie som ovan. Big like! Tror den lilla ljustaken (cirka 15 cm hög) kostade ungefär 15-20 kronor och den stora (cirka 40 cm hög) 39 kronor.
 
Favoritkopparna, stora och generösa. Jag har ett set om 8 stycken. Gillar dem skarpt och de åker mestadels bara fram vid lite mer speciell tillfällen och fikastunder.
Lena

Så himla fina koppar du har! Åhh!


2013-02-19 x 11:53:47
jennifer

fina muggar! :)


2013-02-19 x 18:09:17 Hemsida: http://jeennifeerA.blogg.se
Aida

Fint! =)


2013-02-20 x 15:01:58

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?