Ny skorstensfri spis

Nu måste jag visa er vilken fin, skorstensfri spis vi har köpt till vårat vardagsrum!

Skorstensfria spisar - eller etanolspisar som de också kallas - har man ju sett förr. Det är spisar och kaminer som eldas med flytande spisbränsle istället för ved. Man behöver ju alltså inte bo i hus eller ha en egen skorsten för att ha spis hemma!. En skorstensfri spis brinner alltså med riktig levande eld, och sprider värme (eller framförallt trivsel som en traditionell kamin - mysfaktorn komer definitivt bli hög...!)

Skorstensfria spisar har ju blivit väldigt populära de senaste åren, inte sant? Jag har alltid tyckt att de är fina, men har också lagt märke till att många modeller känns lite för minimalistika för min personliga smak. Det är som om de snarare skulle passa i toppmoderna funkishus istället för en mer "vanlig" lägenhet eller villa, som vi ju bor i. Jag kikade runt i olika internetbutiker för att spana in olika modeller. Bestämde mig tillslut för att beställa ifrån Hemmamiljö.se (störst sortiment, med bästa priserna) en helt underbar modell som kallas för "Loghouse". Spisen är i en klassisk, amerikansk stil som både är elegant och stilren på samma gång. Precis en sådan jag sökt efter! Utan denna modell hade det kanske inte blivit någon skorstensfri spis för våran del...
Den var verkligen pricken över i:et! Fantastiskt!

Bara några dagar efter våran beställning så hade vi spisen hemma. Det kändes verkligen lätt och smidigt. Och spisen var inte heller svårare att montera än en vanlig IKEA-möbel.

Bra att veta om skorstensfria spisar:

- Skorstensfria spisar kallas också för etanolspisar. Finns som golv- bords- och väggmodeller.
- Eldas med flytande spisbränsle istället för ved (finns att köpa på stormarknader, benisnmackar o sv)
- Sprider värme (men framförallt mysfaktor), men inte lika mycket som en "vanlig" spis. Mysfaktorn är dock hög.
- Sotar och ryker ingenting, det enda som bildas vid förbränning är små mängder koldioxid och vattenånga (samma som finns i våran utandningsluft)
Marlen

Oj, så fin! Den är ju helt outstanding!!!


2012-03-05 x 11:38:27
Nora K

Faktiskt urläckert! Tänk vad dom hittar på nu förtiden med inredning... nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp.. får vara väldigt snäll nu hela året, 2012 har ju knappast börjat :)


2012-03-05 x 22:43:39
Denise Lager

Vad fint!


2012-03-09 x 20:34:10
Elin

De här va jue snyggt :-)

Har ni provat o elda med den än? Berätta hur de gick :-)




2012-03-13 x 02:43:57

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?