Svart vitrinskåp

 
För ett tag sedan nämnde jag ju att jag var ute efter ett svart vitrinskåp till köket. Helt enkelt för att jag behövt mer förvaring till bl a porslin och tårtfat. Ett vitrinskåp som jag gillar och som känns helt perfekt i både storlek och utseende är "HEMNES", från IKEA. Faktum är att vi (...med risk för att låta ganska fantasilös) redan har ett likadant vitrinskåp i vårat vardagsrum sedan tidigare, fast en vit variant. Gillar man något så spelar det kanske inte så stor roll att man har två likadana exemplar, fast i olika färger? Åtminstone jag tycker inte att det är något man lägger märke till.
 
I det vita vitrinskåpet i vardagsrummet har vi mest lite mer neutralt porslin - som t ex en vitt/grått porslin, fina champagneglas o sv. I vitrinskåpet i köket har jag valt att placera lite mer färgglada detaljer, och det har onekligen blivit ganska mycket pastellfärgat och rosa därinne. Dock måste jag säga att det passar verkligen jättebra till det svarta i vitrinskåpet och det ger även en fin kontrast.
 
  
Till vänster: Lite svårt att fotografera vitrinskåpet med alla reflekteringar från glaset på skåpsdörrarna. Till höger: Vy från sidan.
 
  
Till vänster: Detta fantastiska "Tea for one"-set (med kopp och tekanna i ett) är verkligen jättesött. Tyvärr har jag insett att jag inte använder den särskilt ofta. Faktum är att jag hittade den i ett skåp häromdagen när jag rensade lite. Jag tänkte att om jag har den framme och väl synlig så kommer jag förhoppningsvis att använda den lite mer... för visst är den helt bedårande? Det känns lite vardagsly att ha en sånt här "Tea for one"-set när man själv sitter och dricker en kopp te. Till vänster i bilden skymtar ett vitt, lackerat tårtfat i plåt från La Shelf. Och vita bak/muffinsformar från IB Laursen, samma som bilden nedan. Till höger: Jag har ett porslinsset för sex personer från Gerbera, i färgen bomull. Alltifrån stora och små tallrikar, assietter, gratängformar, uppläggningsfat och fruktskålar.
 
 Multivas från <RuthGreta.se>
 
 Det rosa tårtfatet på bilden ovan är nog mitt absoluta favorit-tårtfat (jag har minst väldigt många olika modeller) just nu. Jag har också sex stycken matchande bak/muffinsformar. Båda varianterna är från serien "Mynte" (IB Laursen) och kommer från Sågen's Lantcharm. Gillar verkligen den serien och det finns många fina porslinsprodukter att komplettera samlingen med. Skålarna bredvid är två "Marimekko"-skålar från Iittala i färgen "Hallon".
Rebecka C

Vad snyggt!


2013-04-10 x 09:40:25
Denise Lager

Fint med pastell i skåpet :)


2013-04-16 x 10:56:35

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?