Vitt och romantiskt sovrum

 
De senaste två veckorna har jag ägnat mig lite att göra iordning ett utav våra rum, här hemma. Detta är ett sovrum till en utav våra familjemedlemmar - men det är också tänkt att det skall få agera gästrum när/om det någongång skulle behövas. Jag försöker att tänka praktiskt med inredning, och prylar till hemmet. Inte alltid det lyckas, men försöka kan man ju alltid göra.
 
Eftersom tapeterna är dominerande vita i rummet (bortsett från en fondvägg med ljusgrått/vitt mönster) tyckte jag att det kunde vara fint att helt enkelt köra på den vita, romantiska stilen. Den flesta inredningen i rummet går just i vitt och silver; men med några "färgstänk" som turkos och rosa. Lite grönt, t ex någon växt, får gärna vara med på ett hörn. Just färgerna vitt, silver, turkos och rosa (i olika nyanser) tillsammans tycker jag är väldigt läckert! Men det är förstås en smaksak. Fortfarande är det mycket som inte är klart i rummet, bl a mer kuddar - eller rättare sagt; generöst med kuddar - skall införskaffas till sängen. Jag gillar verkligen den där hotellkänslan i ett sovrum och en fin, bäddad säng med MASSOR utav kuddar gör mycket! Jag räknade kuddarna igår i våran egen säng och kom fram till att vi har 12 stycken, hihi.
 
Detta står fortfarande på listan om vad som skall göras/införskaffas:
 
- Fler (många) kuddar till sängen
- Vit byrå i samma serie som sängen (sängen är utav serien "ASPELUND" och kommer från IKEA)
- Matta (den är på gång...)
- Två eleganta mini-fåtöljer/klädda stolar, alternativt en stor fåtölj och en liten pall till konsolbordet
- Kanske (...med betoning på KANSKE) en teve
 
... och mer idéer kommer säkert på vägen!
 
Under tiden tänkte jag visa lite bilder på hur det ser ut just nu, och berätta lite om inredningen.
Håll till godo!
 
   
Till vänster: I förgrunden syns en fantastisk kristallkrona i svart krom från Vita hjärtan, en utsökt webbutik med en helt underbar lantlig, vit och romantisk heminredning. De har även en egen tillverkning utav tavlor, hyllor och vissa belysnings-tillbehör i "shabby chic"- och industristilen. Jättefina grejer, måste jag säga! Rekommenderar Er varmt att kika in där! Tavlan med rosorna kommer ifrån Canvasfabriken. Kuddfodralen och överkastet kommer från Jotex. Till höger: Bordslampan kommer från Clas Ohlson. Olivträdet är en fuskvariant för 99:- från IKEA, vilken kanske är lite för plastig för min smak egentligen...? Men den är godkänd tills vidare.
 
Från en annan vinkel. Ljuslyktan "Lotus" kommer från LOB Design, och finns i många andra färger.
 
     
 Till höger: Har skrivit ett tidigare inlägg om detta setet; konsolbord (med överdel i marmor) och spegel som tidigare var målad i en gul-aktig guldfärg, fruktansvärt fult. Jag sprayade setet med silverfärg (från Alfort). Det tog cirka 5-10 minuter, var busenkelt och helt klart det bästa jag gjort på länge...! Även ljusstakarna på bilden är sprayade i silver; på så sätt matchar de ju perfekt i nyansen till resten. Tapeten (till höger i bild) är fondväggen och kommer från Sandberg. Den turkosa vasen är ett loppisfynd. Till höger: Skärmväggen/vikväggen från IKEA var tidigare svart, men denna sprayades också silver. Passade så mycket bättre in i rummet, då den svarta kulören kändes lite för "hård" till den övriga inredningen.
Denise Lager

Gud så vackert, allt ser helt ljuvligt ut...... =)


2012-09-14 x 12:33:31
Ella

Jättefin skärmvägg, har sett den på IKEA men den var mycket snyggare i silver som du gjort den! :) Coolt!


2012-09-18 x 17:50:28
LUIE

GUUUUD SÅÅÅ SNYGGTTTTT!!!!


2012-09-19 x 11:57:09

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?