Finaste fickuretUnder 1800-talet och första delen utav 1900-talet var fickuret en viktig manlig symbol för status och makt - den som bar ett fickur styrde över sin egen och andras tid! Föreställ er det!
Under mitten utav 1900-talet trängdes fickuren undan allt mer och ersattes utav de praktiska armbandsuren. Trots ersättningen utav en nyare klockmodell, så användes fickuren fortfarande som en högtidlig accessoar (till bland annat frack) och urkedjan var minst lika viktig som klockan själv.
 
Idag används kanske inte fickur som en högtidlid accessoar, utan snarare till vardags. Trots att det har blivit en accessoar utan "ramaskri" så känner jag ändå att det finns något visst över dessa fickur. För visst känns det som om de ändå berättar en historia? Detta är en utav mina senaste godbitar, ett alldeles förtjusande fickur med vitt flätat läderband att hänga runt halsen. 
 
  
Detta är en utav mina senaste godbitar, ett alldeles förtjusande fickur med vitt flätat läderband (ett svart medföljde också, om man skulle vilja byta ut den och "matcha" till något annat) att hänga runt halsen. Visst är den söt? Fickuret "Vintageur blomster" finns att köpa hos Tidlösating.nu och kostar 249:-.
 
Angelica

Åh så fint, vill ha en sån!!


2012-09-19 x 11:55:03
Elin K

Har typ en likadan hemma (nästan) fast vintage på riktigt :)


2012-09-19 x 11:58:40
Ullis***

Söt! Min farfar har ett fickur hemma. Om jag ber snällt kanske jag kan få den, för nu blev jag ju sugen på att ha en. De är så sköna att hålla i. Jag älskar saker för att de är söta och gulliga, fickur är en sån sak som jag bara vill ha bara för att...


2012-09-19 x 12:40:49
Denise Lager

Ohhh, det är ju en farfarsklocka! :) Tack för tipset! Många av mina klass kompisar har såna, tror jag ska oxå köpa mej en .. :)


2012-09-19 x 12:48:05

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?